Veryga paskelbė, kokios norėtų sekimo programėlės - padėtų atsekti koronavirusu susirgusiųjų artimus kontaktus  (8)

Ketvirtadienį Seime Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad šiuo metu programėlė „Karantinas“ nėra reikalinga, tačiau Lietuvai reikia programėlės, kuri padėtų atsekti koronavirusu susirgusiųjų artimus kontaktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lietuvai reikia programėlės, kuri leistų atsekti artimus kontaktus ir tam bus vykdomas pirkimas“, – sakė ministras A. Veryga. – <...> Kitos šalys tokias programėles diegiasi.“

Kaip balandžio mėnesį informavo Elta, Vilniaus miesto savivaldybė kartu su sveikatingumo programėlės „Lympo“ komanda karantinuotųjų izoliavimui pasitelkė išmaniąsias technologijas ir sukūrė programėlę mobiliesiems telefonams „Karantinas“. Ši programėlė aktuali ne tik tiems, kas priversti karantinuotis namuose, tačiau visiems, kurie nori gauti naudingų suasmenintų patarimų dėl savo sveikatos.

Kaip sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, ši programėle buvo sukurta kiek kitokiu tikslu ir sako, kad šiuo metų ji nėra reikalinga.

„Dėl pačios karantino programėles, kuri turėjo šiek tiek kitą tikslą, greičiausiai šiuo metu, pagal dabartinę situaciją nelabai ji jau yra reikalinga“, – sakė A. Veryga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai (8)