Prasideda nauja interneto era: kviečiama testuoti kosminį Elono Musko internetą  (16)

Birželio 13 d. „SpaceX“ į orbitą iškėlė dar 58 „Starlink“ palydovus. Dabar jų kosmose yra 540.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „SpaceX“ įkūrėjo ir generalinio direktoriaus Elono Musko, reikia apie 400 „Starlink“ palydovų, kad būtų užtikrinta „nedidelė“ internetinio ryšio aprėptis, o 800 – vidutinė. Pagl pirminį planą „SpaceX“ ketina į orbitą iškelti 12 000 palydovų. Bet tai toli gražu ne pabaiga. Gegužės pabaigoje „SpaceX“ kreipėsi į JAV Federalinę ryšių komisiją, kad ši leistų iškelti net 30 000 „Starlink“ palydovų.

Vis dėlto užteko 540 palydovų, kad „SpaceX“ pakviestų vartotojus registruotis į beta versijos bandymus. Registruojantis prašoma nurodyti savo el. pašto adresą, pašto kodą ir šalį. Užsiregistruoti galite paspaudę šią nuorodą. Užsiregistravę gausite naujienas apie „Starlink“ prieinamumą jūsų vietovėje.

Pirmasis testavimo etapas turėtų prasidėti vasaros pabaigoje arba rudenį, kai orbitoje skries visi 800 palydovų. Pirmieji kosminį internetą turėtų išbandyti šiaurinės JAV dalies gyventojai.

Pasak „SpaceX”, „Starlink” interneto greitis sieks net iki vieno gigabito per sekundę. Vėlavimas svyruos nuo 25 iki 35 milisekundžių. Palyginimui, senosios kartos palydovinis internetas galėjo suteikti vos 25 megabitų per sekundę atsisiuntimo greitį.

Jeigu beta versijos testavimas bus sėkmingas, Elono Musko teigimu, „Starlink“ paslauga kainuos apie 80 JAV dolerių per mėnesį. Pirmiausiai paslaugą gaus JAV ir Kanada, vėliau ir likęs pasaulis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(46)
(14)

Komentarai (16)