Štai kaip atrodo vertėjo darbas piratinėje svetainėje „Filmai.in“: bendravimas vyksta lyg slaptame klube, galioja griežti reikalavimai, o atlygis - juokingas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2020-07-01 12:22
ne visi nori ziureti filmus originalo kalba, todel kol atsiras oficialus vertimas, gali praeiti keli metai. geriau sukurtu legalia platforma, kur zmones legaliai galetu ziureti filmus ir autoriai gautu atlygi. o dabar vyksta kova su vejo malunais
ihouser 2020-07-01 13:19
Na ir užvažiavo ant vertimų. Turbūt sugalvojo, jei nebus vertėjų, tai ir piratavimas išnyks. Pats filmų vertimas nėra nelegalus darbas, jei už juos susimokami visi mokesčiai. Nelegalu pačius filmus rodyti, jeigu nėra filmo savininko sutikimo. Bet jei žmogus turi legalią kopiją, drausti jam nusipirkti vertimą atskirai būtų virš naglumo. O atlygis už vertimą tai iš tiesų vergiškas.
Sebastianas 2020-07-01 14:35
Ot, tai naujieną parašė, kad atlygis ašaros tose šaraškino kontorose. Niekad nesusimąstė, kodėl daugelis pradėtų projektų tiesiog paliekami limbe daug metų? O todėl, kad prigaudo žioplių, pamato, kad čia kažkokia chuinia atsiprašant ir "nebedirba" toliau. Ir iš viso, dabar jie ten kaip inkstai taukuose, bereikia jiems tik nuripint nuo Sony, FOX ir pan. kanalų laidas su SDI subtitrais, ir susirinkt bapkes už taškus iš kvailų vartotojų. [EDIT] Šypsniuk, ką, tiesa akis bado? Ar tu ir būsi tas kvailas vartotojas f-inams taškus šelpiantis už nieką?
Kū? 2020-07-01 20:53
Sebastianas, o tu ir uz forumo ribu toks drasus kitus kvailiais vadinti? Neatsakyk, juk ir taip akivaizdu.
2020-07-01 22:14
Žmogau, vėjus tu čia kliedi ir tiek. Yra tokia grupė žmonių, kurie paskaito antraštes ir puola dėstyti savo ale pseudo nuomonę. Niekada neįsigilins kas rašoma. Niekada nepasidomės apie subjektą, apie kurį rašoma. Niekada nebandys pažvelgt kitu kampu, kaip į tai kiti galimai žiūri. Tiesiog atėjau, išperdžiau savo tiesmuką vienpusę "tiesą" ir tiek žinių.
AAA000 2020-07-01 23:18
tai nemoka verst, jei su "visa komanda" tik 111€ teispaude. prakniso konkurencija. ir dejuoja cia dabar. man klausimas - o susimokejo mokescius nuo situ 111€ ir ten visokias legalizacijas. nes cia nelegalios pajamos kaip jie patys aiskina ir bauda tegu pirma patys susimoka savanoriskai kai cekius pateks is VMI - tada gales jau rasyt, kad ir kiti nelegalus. dabar net straipsnyje neirode - kad sitie vertimai - kazkas nelegalu... gavo is "oro" virs 100€ ir parase straipsni - kad sudinas darbas... ir kazkokia priplakta propaganda apie propagandinius nuostolius... jei 50 limonu - nu tai daba tegu ir susimoka - nes juk patys "nelegaliai" verte kitu ner - nu tai tegu dengia savo propaganda. --------- cia aplamai, mano nuomone as izvelgciau straipsnyje rasizmo demonstravima. lietuviam nepateikiama analogisko lygio paslauga is tiekejo-filmo gamintojo (ar atstovu) - nes atseit "rinka per maza". cia yra jau mazesniu grupiu rasistinis isskyrimas is pasaulinio konteksto. menkinimas tokiu nusistatymo demonstravimu. o sitie "aitoriniu teisiu" ieskotojai ir "gynejai" is esmes dirba tu rasistu poreikiams - vadinas rasizmo platintojai. nes niekina lietuvybe ka manot?
salemas5 2020-07-01 23:37
Kada sukurs 'legalia' vieninga platforma kurioje bus galima perziureti ne tik senus filmus, serialus, animacija, anime, koncertus ir visa kita originalo/lietuviu kalba bet ir visa kas yra naujausia uz visiskai prieinama kaina (sakykim 5 eurai per menesi) tada galima butu mastyti ir apie piratinimo nutraukima, bet dabar kai nera alternatyvos plius ziurimu amerikos serialu (cw, syfy ir pns) serijos atsiranda internetuose praktiskai tos pacios dienos europiniu laiku vakare...
AAA000 2020-07-01 23:46
kai rasisma autoriu gynejai ir kurejai issigydys. ne anksciau
mindaugas.vaitiekūnas 2020-07-02 07:15
Sako legaliai veikiančios kompanijos patiria nuostolius, tik man įdomu kuri čia ta legaliai veikianti kompanija turi analogišką produktų pasiūlą, kokią turi filmai.in? Netflix gi nesiūlo tų serialų lietuvių kalba, o vat torrent.ai "siūlo". Tai jei galiu tą serialą pasižiūrėti torrent.ai lietuvių kalba, kodėl turėčiau rinktis peržiūrą netflixe anglų kalba? Nuostolio gi netflix nepatirs - aš jam ir taip moku mėnesinį mokestį. Noriu pasakyti, kad tas žalos apskaičiavimas yra iš piršto laužti skaičiai. Esu dėkingas visai filmai.in ir torrent.ai komandai už jų darbus. Ir kaip leidžia suprasti šis straipsnis, pinigai nėra motyvas. Tad ačiū jums už atsidavimą!
AAA000 2020-07-02 08:42
cia klysti. pinigai yra motyvas. o kitas motyvas - poreikis turet igarsinima lietuviu kalba. didieji gamintojai antrojo motyvo netenkina del rasistiniu sumetimu. tai ir atsiranda neuzpildytas poreikis, kuri patenkina butent pinigais. o kadangi pinigu daug negali skirt (cia jau rinkos desniai veikia) - vertimas buna zemesnio lygio - nei profesionalus igarsinimas. nes jie neturi pirminiu failu, kad isimt "svariai" igarsinima. taip pat dazniausiai neturi galimybiu, padaryt pilnaverti dubliavima - pvz visokius ten stereo ir erdvinius garso efektus isgaut (nors sitai imanoma - jei viska perdaryt, bet brungu). jie tiesiog uzdeda igarsinima ant virsaus ir dar zemos kokybes. o cia kur aiskina apie negautas pajamas ir sanaudas - skaiciuoja pagal profesionaliu igarsinimu tarifus ir pajamas ima pagal dideliu ar labiau mokiu rinku rezultatus - vel rasistiska metodika cia gi kruvas pajamu galima surinkt vien uz rasizmo propagavima situ "gamintoju" ir ""teisiu saugotoju" nes jie gamina, platina ir "pazeistu" teisiu iesko rasistiniais metodais jus cia nematot problemos? - juk aiskus ir atviras mazumu isnaudojimas vyksta. ir dar aiskina kad cia legaliai ir istatymus pilnai vykdydami jie veikia o kad kazkokia vartotoju bendruomene buitiskai kazka vercia ir dar mokescius sumoka nuo kazkokios sudinos paslaugos - tai kame konkreciai cia beda?
immortallt 2020-07-02 09:42
Kaip gali legaliai įdarbinti, jei įmonė pajamas gauna iš nelegalios veiklos? O šiaip taip, legali alternatyva, kad ir 10€/mėn., ir piratavimo neliks. Su žaidimu vienu irgi yra buvę taip, kad nors ir turėjau originalą, t.y. atsisiuntęs kompatą iš žaidimo puslapio, bet teko įsirašinėti piratinę, nes tiek pridėta apsaugų, kad taip buvo paprasčiau.
Sebastianas 2020-07-02 11:53
surenka kitą "bangą" ir scenarijus iš naujo kartojasi. Bet, vat, šypsniukas vėl paprieštaraus, sakys, kad vėjus šneku. O ir dabar, iš viso, jau minėjau, kai atsirado FOX, SONY ir pan. kanalai, galų gale lietuviškos platformos, jiems tereikia blogiausiu atveju nuripint jų turinį su subais ir įdėt kaip savo, o geriausiu atveju dar ir su prof. vertimu įdėt bei susirinkt taškus iš vartotojų (o taškai = piniginės perlaidos ten). O to nepastebėt gali tik kvai... nesidomintys tuo asmenys. + jie ten daug ką perkelia iš kitur, kad ir to pačio TRL.
VirtualGadget 2020-07-02 12:38
Kaip gi parduosi filmą jei jis neišverstas. Kaip skaičiuoti nuostolį už nesuteiktą ar neparduotą paslaugą. Tas tiesa ,kad už darbą turėtų būti atlyginta, bet dažniausiai ne viskas yra taip paprasta. Kiekviena pusė turi savo argumentus ir abi pusės dažniausiai gali būti teisios. Kažką draudžiant ar baudžiant ne retai yra netenkama ir kažko gero. Kuo mažiau turinio lietuvių kalba tuo blogiau, o tai lemia visokių autorinių teisių baudos ir draudimai. Sunku taip viską sustyguoti ,kad ir vilkas būtų sotus ir avis sveika.
immortallt 2020-07-02 13:27
Teisinti piratavimą, kad išverčia į lietuvių kalbą ir už tai neva gauna pinigus švelniai tariant keista. Taip, neneigsiu, parsisiunčiu ir aš, ko neprieinu per netflix'ą, bet jokiu būdu nesinaudosiu tokiais kaip filmai.in, kurie parduoda vogtą perdažytą automobilį ir iš to gerai gyvena. Viena yra kai žmonės iš to neuždirba, kita, kai iš to pelnosi. Pirmieji tai daro, nes nėra prieinamumo, antri ir nenori prieinamumo, nori tik iš kitų juodo darbo uždirbti.
Kirtiklis 2020-07-02 21:40
Taip, filmai.in žiūrovai taip ir būtų strimgalviais begę i kino teatrus žiūrėt fimų. Nes tikrai Didžiasali gyvenantis Antonas per filmai.in peržiūrintis kas diena po filmą, tikrai butų tiek kartų kino teatre. Juokdariai.