Nauji elektromobiliai nepalieka abejonių dėl to, kas dominuos keliuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2020-07-06 07:06
As irgi taip galvoju - nori masinos, visu pirma pasirupini kur ja laikysi, tada perki masina. O ne atvirksciai. Pas save garaze as tik nesu tikras del ivado galingumo. Nes garaze stovi saldiklis, ir kartu pajungus dulkiu siurbli saugikli jau ismeta. Manau kad krovimo stotelei galios nepakaks, reiks atsivest atskirai.
kukulis4 2020-07-06 07:21
Na, cia tu siek tiek lendi i zmoniu galvas. As tavo point'a suprantu, bet pas mus vis dar yra paplites tas mastymas, kad geriau geresne masina negu geresnis bustas, ir apynaujai x'ai ar audines prie xrusciovkiu smarkiai nestebina. Zinoma, tai jokiu budu nereiskia, kad nusiperku tesla ir Simasius prie xrusciovkes iskarto turi pastatyt krovimo stotele. Pats susikuri problema, pats ja ir issisprendi.
immortallt 2020-07-06 20:13
Čia jau reikia žiūrėti, ar naujų laidų reikia, ar tik automatus pakeisti. Ant vienos fazės iki 5 kW turėtų laisvai eiti be menkiausių problemų, 7-8 kW būna uždeda. Bet žinoma priklauso viskas nuo to kaip senai, kaip darė, kas su kaimynais dedasi, kokia pastotė ir pan. Šaldiklis šiaip daug elektros neryja, dulkių siurblys jau kitas reikalas, gali ir 2kW srėbti. Krovimo stotelė neims tiek elektros, kad išmestų saugiklį, moka dalintis.
Marius.brn 2020-07-06 22:21
Na lygiai tiek pat tie kurie lenda su savo pergrustais kiemais realybe ta kad kiemai daugiabuciu nebuvo projektuoti tokiam auto parkui net nesvarstant elektromobiliu, tai ka sneketi apie isvystyta infrastruktura siuolaikiniams sprendimams
immortallt 2020-07-06 22:33
Yra kita didelė problema, kad daugiabučių kiemai, kaip ir daugiabučių fasadas ar bendros erdvės yra butų savininkų nuosavybė ir rūpestis, bet visi dūrą įjungę. Užmestų mokamą parkingą visose savivaldybės teritorijose, ir ne 12€ metams, bet bent jau 240€ metams, greitai baigtųsi šitas piktnaudžiavimas. O tai dabar už parkingą niekas nenori mokėti, patys savo kiemo tvarkyti nenori, bet tikisi, kad kažkas nemokamai jiems turi tai padaryti. Visada kartojai ir kartosiu, kol nepasikeis, asmeninis automobilis Lietuvoje labai stipriai subsidijuojamas.
kukulis4 2020-07-07 09:26
Vat cia yra didele problema tu namu, kuriuose dauguma gyventoju - pagyvene ar jau seni zmones. Jiems jau nieko nereikia. Del to yra labai svarbu apsiziurieti ir ivertinti kaimynus, kad neatsitiktu taip, jog babyciu quorum'as nuspres kaip gyvensi ir kaip atrodys tavo aplinka
House_of_gold 2020-07-07 10:14
Taip ir būna... Norėjom daryti renovaciją, nes namas tikrai prastos būklės ir už šildymą mokame gerokai daugiau nei reikėtų, bet namo babytės ir diedukai užprotestavo, nes jiems geriau atiduoti pusę pensijos šildymui ir gyventi apgriuvusiam name --- O dėl tų daugiabučių kiemų tai noriu patikslint — pas mus kieme mokamos vietos ir turim mokėt parkingo mokestį, tai suprantama, jog noriu, kad ir duobės būtų užlopytos... bent tiek. Ypač, jei dar savivaldybė naudoja kiemą kaip parkingo zoną, nors realiai jis turėtų būt tik gyventojų, todėl visad stovi užkištas.
immortallt 2020-07-07 20:58
Išduosiu paslaptį, dauguma bobučių ir diedukų, yra socialiai remtini, tad kai ateina klausimai renovacijos (ar kvartalinės renovacijos), už juos savivaldybė garsiai ir aiškiai rėkia - TAIP to House_of_gold, o kodėl savivaldybė savo žemę, už kurios priežiūrą (kad ir labai minimalią) moka, turėtų būti tik gyventojų parkingui skirta? Norite, kad būtų tik gyventojų parkingui? Eikite susitvarkyti žemės nuosavybės dokumentų, tada nebereikės mokėti už parkingą, mokėsite už žolės pjovimą, lietaus kanalizaciją, šiušklių rinkimą, žemės mokestį ir kad ir kiek retą, dangos remontą. Kai sužinosi, kiek tie remontai kainuoja, suprasi, kad vat susitvarkyti parkingo dangą tai nulis šansų
Xdmin 2020-07-07 22:12
Daug sansu kad pavarges saugiklis. Saldiklis nors ir neryja daug, bet kompresoriaus uzvedimui paima daug elektros trumpam, todel gali ismusti saugikli. Kas dirba garazuose, buna atsiveda nauja ivada, bet kad pora laidu eina per visa garazu juosta ir atsisakoja kiekvienam i skaitliukus, tai jeigu pas tave nesvyla laidai, tai dar nereiskia, kad viskas gerai, jie gali svilti sekanciame garaze.