Netikėta naujiena: „Sony“ ruošiasi keisti pavadinimą  ()

Praėjusį penktadienį vykusiame bendrovės akcininkų susitikime buvo patvirtintas pasiūlymas pakeisti kompanijos pavadinimą. Naujas kompanijos pavadinimas įsigalios 2021 metų balandį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra pirmas kartas, kai įmonė pakeis pavadinimą per daugiau nei 60 metų. „Sony“ generalinis direktorius Yoshida Kenichiro sakė: „Mes nusprendėme pervadinti įmonę į „Sony Group“, nes norime visapusiškai išnaudoti savo verslo portfelio įvairovę, kad paskatintume verslo plėtrą ir raidą“.

Originalus „Sony“ pavadinimas yra „Tokyo Telecommunications Industry Co., Ltd.“, tačiau 1958 m. šis vardas buvo pakeistas į „Sony“. Tuo metu pavadinimas „Sony“ atspindėjo vieno iš kompanijos įkūrėjų Akio Morita siekį sukurti pasaulinį prekės ženklą. Dabartinis įmonės generalinis direktorius Yoshida Kenichiro mano, kad artėjantys pokyčiai paskatins įmonę žengti į naują etapą.

Pagal dabartinę struktūrą, įmonė valdo visos grupės veiklą ir kontroliuoja elektronikos verslą. Kai šis bus perduotas tarpinei kontroliuojančiajai bendrovei, įsteigtai jos dabartiniu pavadinimu, logistikos palaikymo funkcija bus atskirta. „Sony Group“ daugiausiai dėmesio skirs žmogiškiesiems ištekliams ir finansų paskirstymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(41)
(5)

Komentarai ()