„Volta Zero“ dar net nebuvo oficialiai pristatytas, o jau žadama, kad šis sunkvežimis bus labai žalias - ir jiems gali pavykti  (5)

„Volta Trucks“, skandinavų elektrinių sunkvežimių startuolis, dar net nespėjo pristatyti savo pirmosios mašinos, o jau žada tapti žaliausiu sunkvežimių gamintoju pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volta Zero“ bus oficialiai pristatytas šiek tiek vėliau šiais metais. Tai - elektrinis sunkvežimis, skirtas prekių išvežiojimui mieste. „Zero“ turi centrinę vairuotojo poziciją, puikų matomumą ir itin aptakų kėbulą. Pirkėjai galės rinktis skirtingas baterijų versijas, kurių talpa bus 160-200 kWh. To pakaks 150-200 km įveikti. Nedaug, bet prisiminkite, kad „Volta Zero“ yra skirtas miestui.

„Zero“ aukštis - 3,47 metrai, plotis - 2,55, ilgis - 9,46 m. Krovinių kėbule tilps 16 krovinių palečių, maksimalus krovinio svoris - 8,6 tonos. Maksimalus sunkvežimio greitis - 90 km/val.

„Volta Trucks“ rūpinasi, kad sunkvežimis būtų gaminamas kiek įmanoma švariau. Tai yra, gamykla taupiai naudos iš atsinaujinančių energijos šaltinių išgaunamą elektros energiją. Pats sunkvežimis, žinoma, net neturės išmetimo sistemos. Tačiau to nepakanka.

„Volta Zero“ kėbulas bus gaminamas iš linų pluošto kompozito. Jis gaminamas iš natūralaus linų pluošto ir biologiškai irios dervos. Šis kompozitas nėra labai standus, todėl jis bus sutvirtintas vidiniais rėmais. Rezultatas - pakankamai lengvas ir žalias kėbulas.

Linų pluošto kompozitas, kurį pasirinko „Volta Trucks“, iš tikrųjų nėra naujiena. Jis jau yra naudojamas automobilių sporte. Tiesą sakant, linų pluošto kompozitą, kurį naudos „Volta Zero“ sukūrė Europos Kosmoso Agentūra. „Volta Trucks“ skaičiuoja, kad šis sprendimas 75 % sumažins sunkvežimio gamyboje išskiriamą CO2 kiekį.

Kompanija svajoja iki 2025-ųjų parduoti tiek sunkvežimių, kad logistikos pramonė išmestų 180 tūkstančių tonų mažiau CO2 nei naudodama įprastus dyzelinius sunkvežimius. Ar šis tikslas pasiekiamas? Sunku pasakyti, tačiau elektriniai miestų sunkvežimiai turi daug privalumų. Jie veikia labai tyliai, gali važiuoti į žemų emisijų zonas, yra labai ekonomiški.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (5)