„Jaguar Land Rover“ pristatė pirmąjį neliečiamą ekraną - kuo ši technologija skiriasi nuo kitų valdymo judesiais sistemų?  ()

„Jaguar Land Rover“ kartu su Kembridžo universiteto mokslininkais sukūrė naują liečiamo ekrano technologiją. Tiesą sakant, šio išradimo jau nebegalime vadinti liečiamu ekranu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdymas judesiais toli gražu nėra naujas. Tiesą sakant, ši technologija net nėra labai brangi - net naujasis „Volkswagen Golf“ turi valdymo judesiais sistemą. Mosuodami pirštais priešais multimedijos ekraną galite pagarsinti ar patylinti muziką, atversti kitą meniu puslapį ar atlikti kitas užduotis. Tačiau JLR ir Kembridžo universiteto mokslininkų sukurta technologija yra kiek kitokia.

„Predictive Touch“, priešingai nei įprastos valdymo judesiu technologijos, neįsimena tam tikrų judesių. Nera tam tikrų pirštų kombinacijų skirtingiems veiksmams atlikti. Viskas veikia įprastai, tačiau nereikia liesti ekrano.

Ši sistema turi visą eilę jutiklių, kurie nustato, prie kokio taško artėja naudotojo pirštas. Tie jutikliai yra ne tik vaizdiniai, bet ir radijo bangų. Be to, „Predictive Touch“ seka ir naudotojo akiu judesius. Visa ši informacija yra išanalizuojama ir sugretinama su naudotojo sąsaja - su vaizdu, kuris yra matomas ekrane. Taip kompiuteris prognozuoja, ką naudotojas nori paspausti ir kokius veiksmus jis nori atlikti.

Tik kam to reikia? Na, visų pirma, taip sumažinama įvairių bakterijų ir virusų plitimo tikimybę - iš automobilio pranyksta vienas dažnai liečiamas paviršius. Be to, JLR teigia, kad „Predictive Touch“ pagerins automobilių saugumą. Naudotis liečiamu ekranu automobiliui judant nėra lengva - tam reikia sutelkti dėmesį, kurį kur kas svarbiau skirti keliui. JLR tikina, kad „Predictive Touch“ technologija leidžia visus norimus veiksmus atlikti greičiau, todėl nukreipti dėmesį nuo kelio reikia trumpiau.

„Predictive Touch“ buvo sukurta kaip projekto „Destination Zero“ dalis. Šis projektas - tai JLR kompanijos pastangos pagerinti visapusį automobilių saugumą, įskaitant ir ligas sukeliančių patogenų išnaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()