Neįtikėtinas „Terafactory“ statybų greitis ir JAV prezidento D. Trumpo sveikinimai Elonui Muskui – „šaunuolis, jis laikosi man duoto žodžio. Tai bus didžiausia automobilių gamykla pasaulyje“ (Video)  ()

„Tesla“ jau pradėjo statyti 5-ąją „Gigafactory“ gamyklą ir ji bus pati didžiausia. Daugelis jau dabar ją vadina „Terafactory“ ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagyrė Eloną už sprendimą šią gamyklą statyti Teksase, šalia Ostino. Elonas į pagyras sureagavo ir jau paviešinti pirmieji vaizdo įrašai leidžia suprasti, kokiais milžiniškais tempais dirba „Tesla“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-07-28 Neįtikėtinas „Terafactory“ statybų greitis ir JAV prezidento D. Trumpo sveikinimai Elonui Muskui – „šaunuolis, jis laikosi man duoto žodžio. Tai bus didžiausia automobilių gamykla pasaulyje“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas kurį laiką galvojo, kur JAV statyti sekančią „Gigafactory“ gamyklą. Buvo likę du variantai: Tulsoje, Oklahomoje arba Ostinas, Teksaso valstijoje.

Šįkart nugalėjo Ostinas ir liepos 22 d. Elonas oficialiai paskelbė, kad čia bus statoma naujoji gamykla. Taip pat pripažino, kad būtent čia bus gaminami ekscentriškieji „Cybertruck“ pikapai, „Tesla Semi“ vilkikai, „Model 3“ ir „Model Y“ elektromobiliai.

Nors šįkart nugalėjo Ostinas, tačiau Elonas neatmetė galimybės ateityje JAV statyti dar vieną gamyklą ir tuomet prioritetas bus teikiamas Tulsai.

JAV prezidentas tokį Elono sprendimą pasveikino ir „Twitter“ tinkle rašė: „Elonai, statyti gamyklą Teksase yra puikus sprendimas. Manau, kad tai bus didžiausia automobilių gamykla pasaulyje. Jis laikosi man duoto žodžio. Tesla ir Teksasas yra laimėtojai. PAGAMINTA JAV!“

Elonas greitai sureagavo į šią JAV prezidento žinutę ir nuo visos „Tesla“ komandos padėkojo už sveikinimus.

Šiuo atveju labiausiai stebina „Tesla“ tempai. Nors intensyvesnės kalbos apie naują gamyklą JAV vyko nuo pat pavasario, tačiau informacija apie rimtesnius veiksmus išaiškėjo birželio pabaigoje.

Ir kaip matyti iš paviešinto vaizdo įrašo, naujosios gamyklos statybos juda ypatingai greitai. Kompanija jau praktiškai paruošė statyboms aikštelę ir čia darbo yra tikrai nemažai.

Reikia paruošti 850 ha plotą, kuriame ir bus naujoji, maždaug 460 000 m2 ploto gamykla. Jos statybos kainuos bent 1 mlrd. JAV dolerių ir čia bus sukurta 5 000 gerai apmokamų darbo vietų.

Dabar dar sunku pasakyti, ar Elonui pavyks įgyvendinti pažadą, dar šių metų pabaigoje atidaryti šią gamyklą – planus kiek sujaukė pasaulinė pandemija – tačiau jau ir su Šanchajuje rekordiškai greitai pastatyta gamykla „Tesla“ įrodė, kad tokio lygio projektus įgyvendina pavydėtinu greitumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(50)
(7)
(43)

Komentarai ()