Elonas Muskas pažadėjo: „Tesla“ technologijos – visiems. Tokio sprendimo priežastis sužavės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2020-08-10 00:01
Na, o tai ką gali atsakyti į tai ką parašiau? Pradedant nuo jo ,,Boring tunnel" projekto. Jis ne vieną tokį scamą yra prasukęs, tačiau žmonės apie tai nekalba, tik jį palaiko. Netgi tu nukreipi temą ir net ignoruoji jo nusipezėjimus.
kukulis4 2020-08-10 07:45
O kas ten blogai - kompanija R&D stadijoj. Ateis laikas bus ir tuneliai ir kas jais vazineja. As tik priminsiu, kad space-x buvo ikurta 2002ais. 18 metu pries tai, kai ju produktu astronautai buvo nuskraidinti i TKS ir parskraidinti atgal.
kukulis4 2020-08-10 07:48
As tai tau draugiskai siulau su juo nevargt bandant kazka irodyt - neverta nei tavo nei niekeno kito pastangu Juk i tema jis retai kada pataiko parasyt, jau nekalbant kad net ir i tema pataikes, vistiek nusisneka. Sneas zmogus, ir galvele jau taip nedirba. Tegul dar papeza metus kitus ant laktos sededamas.
Ernestass 2020-08-10 07:56
Praktiškai viskas. Nuo pačios idėjos kuri realiai tėra tiek reali kaip man iki mėnulio, tiek nuo pačių pastangų, idėjos įgyvendinimo ar realistiško projektavimo. Prisisvaigsta Muskas nesąmonių, panaudoja savo reputaciją savo įmonės akcijų pirkimui ir įtikinės kokį durnelį parduoda kokį ššš. Ar nepastebėjote, kad nors ir kiek jis begėdotų apie savo projektų baigtumą, mes niekados nesulaukiame netgi veikančio prototipo. O jei reikia specifikos, kaip tu užtikrinsi vakumą traukinio kapsulėje? Ar įsivaizduojate koks slėgio spaudimas susidarys iš išorės? Ar įsivaizduojate kiek šimtų metrų jo kapsulės įšsiplės dėl metalo plėtimosi dėl šilumos įtakos? Ar įsivaizduojate kas nutiks jei bent vienoje vietoje atsiras maža skylutė? Visas tinklas sugrius ir visi žmonės keliaujantys jo transportu žus! Man tai tik gėda dėl jūsų, tipo technologiniame puslapyje esate, bet su inžinerija ir tiksliaisiais mokslais jūs tai susipykę tai visiškai. Apskritai, esate tiek pat kritiški ir susipažinė su juo darbais kaip ir likusi visuomenė. Jis jums gali, bet kokią nesąmonė parduoti ir būsite laimingi. Netgi ir dabar jūs aktyviai atsisakote susipažinti su jo scamais ir pasirenkate geriau nieko nežinoti. Juk įkėliau nuorodą jums prieš nosį, gal prieš įžeidinėjant kitus būtų pravartu sužinoti apie ką žmogus iš viso kalba?
Arunas1948 2020-08-10 09:13
Matai yra milijonas zmoniu kuriuos galima maustyti kaip nori, tipo sekundes bankas, mastanciu kokie keli simtai, Muskas ta zino, ko nesinaudoti durnais, tipo Kukulis4.
kukulis4 2020-08-10 10:17
Ziurek, kad diskusija butu konstruktyvesne, is praktiskai visko, visu pirma atmetam tai, kas neieina i visko savoka. Tai cia bus paypal'as, tesla automobiliai (iskaitant ir cybertruck, new roadster, bei tesla semi), ir visa space-x produkcija - raketos bei crew dragon kapsule. Visa tai yra arba realiai komercializuoti produktai, arba minimum, veikiantys prototipai. Ar is tavo puses yra pretenziju kuriamnors is isvardytu produktu? Dabar apie hyperloop. Tai visu pirma reikia paminet, kad hyperloop ir the boring company nera vienas ir tas pats. Hyperloop yra ideja, kuria pasiule Musk'as, bet ja kultivuoja pagrinde nepriklausomos kompanijos/komandos. Tiesa, kad yra daug tiek techniniu tiek visokiu kitokiu problemu, kurias reikia isspresti. Ir net jeigu hyperloop ideja pasirodys netinkama zmoniu transportavimui, tai vis dar lieka kroviniu gabenimas. O ir marse, kai anksciau ar veliau ten kasnors nuskris, reikes kazkokios transportavimo sistemos. Marse salygos visiskai kitokios, ir galbut, bus tinkamesnes tokios transporto sistemos egzistavimui.
Ernestass 2020-08-10 10:56
Tai aš ir kalbėjau tiktais apie specifinius dalykus. Nurodžiau šaltinį (tik dar niekas nepadėjo man su tuo youtube reikalu). Apie jo sėkmingus projektus nekalbu, bet jis turi stiprią tendenciją tiek prikalbėti visiškų nesąmonių, kad ausys kaista. Pradžiai reikėtų peržiūrėti video kurį prikabinau, kalbant iš techninės pusės jo hyperloop'as yra tiek pat techniškai realius kaip kokio kito eilinio žmogaus "revoliucinis" pasiūlymas. Mes jau turime technologijas apie kurias kalba Musk'as, tiktais praktiškas ir jos jau įgyvendintos (Japonijos naujos kartos super-greiti traukiniai). Jo pasiūlymai iš kitos pusės yra visiško neišmanėlio nusišnekėjimai. Matosi, kad žmogui trūkstą techninių žinių. Kaip kad pritaikant raketų technologijas mašinoms (bet koks trūkis dujų balionuose pasibaigs tokiu pat įspūdingų sprogimu kaip kartais susprogsta mūsų raketos). Jo hyperloop'as nėra praktiškai įgyvendinimas. Jeigu aš kurioje nors vietoje per visą JAV ateičiau su pistoletu, šaušiau į jo Hyperloop'ą, viskas pasibaigs tuo, kad atmosfera sudraskys kapsulę ir vamzdžio viduje judės oro srautas mažiausiai vieno macho greičiu kuris sudraskys visą infrastruktūrą ir užmus visus žmones viduje. Netgi jei jis dabar pastatytų savo idėja už 6 milijardus dolerių ir viskas būtų kaip jis įsivaizduoja, aš galėčiau sugriauti 6 milijardų vertės projektą šaunant į jį pistoletu ar tiesiog padaužiant jį akmeniu. Panašiai ir boring company su jų žemės kasimo darbais. Nusiperka jis industrine įrangą, papasakoją apie savo super idėją ir visi patiki, bet čia kita tema. Galim pradėti nuo Hyperloop'o ir pradžiai siūlau pažiūrėti prisegta mano šaltinį, ten yra detaliai išnarpliojimas jo projektas ir parodoma kodėl jis yra juokingas ir nerealus.
Arunas1948 2020-08-10 11:24
Tik durnam gali pasakoti apie keliones i Marsa, kolonijas Marse apie kurias kalba Muskas ir kuriomis tiki Kukulis4, jau vien tik tai kad joks zmogus neistvers keliones i Marsa viska pasako, jus galvojat kad Muskas sito nezino, zino bet jis nori pasirodyti kietas kad as viska galiu, man tik suneskit pinigus o ko daugiau reikia is neismaneliu.
sub 2020-08-10 13:29
Kokį jis scamą prasuko, ką tu juokini?
sub 2020-08-10 13:39
Kukuli, sorry bet aš nepagailėsiu atsakymo Ernestui. Bent šį paskutinį kart. Ernestai, kokį jis scamą prasuko, ką tu juokini? Skyway scam suka, o ne Elon musk. SpaceX, PayPal, Tesla Motors, Hyperloop, SolarCity, OpenAI, Starlink, Neuralink. Kur scamas? Tu įmeti kažkokio asmens youtube video filmuką, kur neaišku ar jis turi pakankamą išsilavinimą ir suprantimą, kad galėtų išsamiai kalbėti temą apie Hyperloop ir teigti, kad Elon Musk yra skemeris? Plius komentaruose po tuo video, kuris įkeltas Thunderfoot kanale, jį patį sudirba argumentais komentatoriai. Plius, Hyperloop nėra išbaigta technologija, Boring company dar nedalyvauja IPO - kur galėtum investuoti pirkdamas akcijas. Tu esi didesnis scam negu Muskas. Prisižiūri filmukų ir vaizduoja proto bokštą, visų pirma reikia turėti kritinį mastymą, kad galėtum atsirinkt pelus nuo grūdų, arba kitaip sakant fake informaciją nuo faktų.
kukulis4 2020-08-10 14:43
Dekui uz pagalba As tik pridesiu viena komentara apie ta tariama 'sautine skyle vamzdy'. Jeigu kasnors is tiesu prasautu skyle vamzdyje, kurio viduje yra beveik vaakumas, tai tam dalykui suremontuot uztektu uzklijuot gabala lipnios juostos. Analogiskai, kaip buvo TKS, kai is kazkur atsirado nedidele skyle (sako, kad gal pradure rusu kosmonautas, nes uzsimane namo).
Ernestass 2020-08-10 21:39
O dėl vakuumo, tiksliai nežinau kokių parametrų reikia tam, kad objektas sprogtu į vidų, tas priklauso nuo slėgio skirtumų ir skylės dydžio. Vakuumas kaip ir povandeninis laivas, ties kritinė riba pradeda vanduo sunktis į laivą tačiau laivo struktūra nelūžta ir spaudimas yra atlaikomas. Tačiau pasiekus kritinį tašką, visa sistema per akimirknsį subliūkštą. Kai yra pramušamas lėktuvas ar TKS, slėgis bėga į įšorę, o ne į vidų (loop'as turi vidinį vakumą, todėl atmosferos slėgis jį spaudžia, o TKS turi vidinį slėgį, todėl sienos yra spaudžiamos į išorę). Kadangi atsiradusi skylė yra labai maža, kosmoso vakumą galima uždengti savo pirštu, paviršiaus plotas yra per mažas tam, kad dujos pabėgtų su įspūdingu atmosferos įšsiurbimu. Tačiau kai vakumas yra viduje, slėgis slegią visą objekto paviršių. Beje, šis vagonas nesubliuško pats savaimė. Jį šiek tiek pirma padaužė tam, kad cisterna susilpnėtų. Tas pats vyksta ir su ta hyperloop'u, šimtai/tūkstančiai žmonių keliauja didžiuliu greičiu vamzdyje be galimybės greitai sustoti. Jeigu vamzdis, bet kurioje vietoje susilpnės, kaip kad jeigu padaužyčiau aš hyperloop'ą akmeniu, visas hyperloop'as subliūkš. https://www.youtube.com/watch?v=VS6IckF1CM0 Tikriausiai dėl to visi rimti žmonės ir paliko forumą. Aš kokį trečią kartą jums aiškinu, kad Hyperloop'as yra scamas su kuriuo jis mulkina publiką ir pardavė kitiems investuotojams. Hyperloop'as nėra niekas daugiau nei rudijantys vamzdžiai sutvirtinti ir įdiegti visiškai nekompetetingų inžinierių. O jūs kaip pritrenktas ir iš medžio iškritęs klausiate apie ką aš kalbu jau trečią kartą. Kas ką sudirba komentatoriai? Visi ten juokiasi iš Elon Musk'o, o tu išsirenki matyti ką pats nori matyti, 1 komentarą iš 100'to ir neva jį sudirba. O youtuberis yra mokslininkas kuris paaiškina kodėl šis projektas nėra realius. Jis nuvyksta fiziškai pamatyti Hyperloop'o, paaiškina kaip veikia vakumas, kodėl jo dizainas yra techniškai nesaugus, kodėl jis iš principo yra tragedija ir parodo alternatyvas kurias Musk'as nukopijavo. Vien tai, kad nei vienas iš jūsų čia nesugeba atsikirsti jam, o einate į retoriką ir kalbate apie pievas rodo, kad esate lygiai taip pat užburti kaip ir likusi visuomenės dalis. Kur jūsų fizikos bei inžinerinis išsilavinimas? Kodėl jūs visi kaip iš medžio iškritę kai reikia paaiškinti kas yra vakuumas ir kaip jis veikia? Kodėl jūs neturite jokio supratimo kodėl suspaustos dujos yra labai pavojingos? Vis bandate pakreipti temą nuo Hyperloop'o nors jau keleta komentarų dėl jo parašiau ir kol kas atrodo, kad nei vienas iš jūsų normaliai neįsigilino į diskusijos turinį, nors jau diskutuojate kokį gerą puslapį. https://www.youtube.com/watch?v=5FUXC0VGEa8
Ernestass 2020-08-10 22:05
Tikriausiai dėl to visi rimti žmonės ir paliko forumą. Aš kokį trečią kartą jums aiškinu, kad Hyperloop'as yra scamas su kuriuo jis mulkina publiką ir pardavė kitiems investuotojams. Musk'as yra lygiai toks pat veikėjas kaip per Simpsonus kur pardavė Springfield'ui ,,monorail" idėją, o jūs ją noriai patikėjote ir nupirkote. Hyperloop'as nėra niekas daugiau nei rudijantys vamzdžiai sutvirtinti ir įdiegti visiškai nekompetetingų inžinierių. O jūs kaip pritrenktas ir iš medžio iškritęs klausiate apie ką aš kalbu jau trečią kartą. Kas ką sudirba komentatoriai? Visi ten juokiasi iš Elon Musk'o, o tu išsirenki matyti ką pats nori matyti, 1 komentarą iš 100'to ir neva jį sudirba. O youtuberis yra mokslininkas kuris paaiškina kodėl šis projektas nėra realius. Jis nuvyksta fiziškai pamatyti Hyperloop'o, paaiškina kaip veikia vakumas, kodėl jo dizainas yra techniškai nesaugus, kodėl jis iš principo yra tragedija ir parodo alternatyvas kurias Musk'as nukopijavo. Vien tai, kad nei vienas iš jūsų čia nesugeba atsikirsti jam, o einate į retoriką ir kalbate apie pievas rodo, kad esate lygiai taip pat užburti kaip ir likusi visuomenės dalis. Kur jūsų fizikos bei inžinerinis išsilavinimas? Kodėl jūs visi kaip iš medžio iškritę kai reikia paaiškinti kas yra vakuumas ir kaip jis veikia? Kodėl jūs neturite jokio supratimo kodėl suspaustos dujos yra labai pavojingos? Vis bandate pakreipti temą nuo Hyperloop'o nors jau keleta komentarų dėl jo parašiau ir kol kas atrodo, kad nei vienas iš jūsų normaliai neįsigilino į diskusijos turinį, nors jau diskutuojate kokį gerą puslapį. https://www.youtube.com/watch?v=5FUXC0VGEa8
kukulis4 2020-08-10 22:46
Vaje. Ok, turbut reikia pradet nuo beisiku - o tu pats galetum tiesiog savais zodziais paaiskint, kodel ta backa taip smagiai susiplojo nepaisant to, kad slegiu skirtumas buvo visai nedidelis? Ir kodel tas pats povandeninis laivas nesusiploja, nors panerus kad ir 100 metru i gyli slegis yra 10 kartu didesnis, nei kad juros lygyje? Ir kodel nesusiplojo tas nedidelis laivukas, kuris nusileido visus 11km i Marijanu iduba, kur slegis realiai 1100 kartu didesnis, nei kad juros lygyje?
immortallt 2020-08-10 23:11
Ant senatvės neskubėčiau nurašyti, uošvis va aštuntą dešimtį įpusėjęs, statybose padeda man tiek, kad kartais pats vos spėju. Kur naujesni dalykai yra, tenka pasiginčyti karštai, bet parodžius pavyksta įtikinti. Čia žmogus jau nuo senai toks, ir senatvė nepakeičia, tik išryškina. Na nebent senatvinės demensijos ir pan. Ką jūs sukat galvą runkeliams apie slėgių skirtumus... Nesugalvos jie, kad galima padidinti slėgį bačkoje ir sumažinti slėgių skirtumą, kai neriama ne kariniais tikslais ypač giliai (nekalbant apie konstrukcinius sprendimus) Ir kur tau jie atskirs beveik vakuumą nuo išretintos atmosferos. Tiesa, reikėtų pradėti nuo to, kad Musk'as neturi stake'o hyperloop'e. Na dar reikėtų ir pridurti, kad teiginiai, kad tai bus pigiau nei geležinkelius tiesti tikrai yra išpūsti. Tačiau tokie sprendiniai gali atsipirkti itin didelio tankio miestuose ir tarp pagrindinių miestų, kur lėktuvai tarp miestų kyla dažniau, nei pas mus autobusai į stotelę atvažiuoja.
Ernestass 2020-08-10 23:34
Atmosferos slėgis rėmėsi į cilindro sienas, cilindras buvo gniuždomas aplink esančio oro slėgio, kaip kad panirtum į vandenį virš tavo galvos vis daugiau kauptusi vandens ir jis tave gniuždytų taip ir atmosfera gniuždė cilindrą. Metalui pasiekus kritinę ribą dėl vis didesnio slėgio skirtumo tarp vidaus ir išorės, jis subliūško. Povandeniniai laivai nesubliūkšta dėl to, kad jų formą išlaiko metalas. Metalas patiria pastovų stresą kai išorinis svoris bando sugniaužti povandeninio laivo kontūrus. Tačiau kadangi metalo patvarumas yra didesnis, jis išsilaiko. Povandeniniai laivai gali nerti iki tam tikro nustatyto gylio, po to atsiranda sutraiškymo gylis kuriame povandeninis laivas gali tiesiog būti sutraiškytas slėgio bet kurią akimirką. Kaip dažnai dramatiškai yra rodoma filmuose. Antras svarbus dalykas yra slėgių skirtumas, viduje esantis slėgis sumažina slėgį iš išorės kas padeda išlaikyti formai savo patvarumą. Čia tas fenomenas yra gerai pademonstruojamas kai skafandras atlaiko slėgį, tačiau vos išpumpavus atmosferą iš skafandro, slėgio skirtumas staiga pakyla ir sutraiško skafandrą. Dėl to ir yra du esminiai skirtumai dėl hyperloop'o ir povandeninio laivo. Povandeninis laivas turi stiprų kontūra, hyperloop'o kontūras iš esmės popierinis. Hyperloop'as veikia vakuumo sukūrimo principu viduje tam kad mašina galėtų įsibėgėti iki didžiulių greičių. Povandeninis laivas turi vidinę atmosferą kuri padeda išlaikyti balansą. https://www.youtube.com/watch?v=LEY3fN4N3D8
Ernestass 2020-08-10 23:52
Man juokinga yra skaitytų jūsų komentarius. Nei vienas neturi drąsos normaliai ginčytis ir apkalbate žmones vietoje to, kad atsikirstume prieš iškeltus argumentus. Tiktais kukulis4 pradeda kalbėti iš kito galo, tačiau irgi nepaliečia nei vieno teiginio šaltinyje tiesiogiai. Taip pat jūs visi ignoravote kai parodžiau kas atsitinka gyvai kai Hyperloop'o prototipas būtų pažeistas. Kaip tas yra nesvarbus sistemoje kurioje pastoviai juda žmonės milžinišku greičiu kurių negalima greitai sustabdyti? Ir toliau aišku ignoruosite tai? Musk'as propogavo projektą ir pritraukė investuotojus. Kažkaip hipokritiška viename poste pačiam surišti Muską ir hyperloop'ą, o kitame teigti, kad jie nieko bendro neturi. Visi žinome, kad Muskas PR campaign'ą daro ir mulkina visų smegenis. O štai toks žmogus jis yra privačioje aplinkoje: https://nypost.com/2018/07/21/elon-musk ... tal-fraud/ Ir galiausiai, visas projektas jau ir dabar yra oficialiai sugriautas. Tiktais, kad Musk'o daroma reklama visus mausto ir pateikia visus projekto perašymus kaip gerą jums. https://www.nzherald.co.nz/business/new ... d=12234921
Ernestass 2020-08-10 23:58
Tai bėkite, investuokite į jo projektą jeigu esate tokie užtikrinti juo. Kodėl jūs nenorite praturtėti kai jo projektai bus įgyvendinti ir jo kompanijos taps gigantėmis su tokiomis pačiomis monopolijomis kaip Microsoftas? Čia antrasis bitcoinas, investuokite tūkstantį eurų dabar ir po 10'ties, 20'ties metų būsite milijonieriais. Dabar lauksiu jūsų pasiaiškinimo kodėl nenorite būti patys milijonieriais. Aš pasakysiu kodėl taip darote, nes niekas iš jūsų rimtai netiki jo idėjomis ir niekados normaliai nemastėtę apie jas iki manes. https://www.youtube.com/watch?v=ZDOI0cq6GZM
AAA000 2020-08-11 02:51
siaip nebliukstu taip kaip suvakumuota cisterna butu tiesiog trukiai. cisterna tiesiog neskaiciuota vakumui. per plonos sieneles. ji teskaiciuota gravitaciniam slegiui. ir i isore. o i vidu ji teskaiciuota tik tiek, kad statiskai pati nesubliukstu nuo savo svorio. su stiklu irgi - jis trapus. kitaip suyra nei metalas. pavojus kitame. technika ar vamzdynus galima padaryt kad nesubliukstu kaip cisterna. bet tie kur keliautu viduje - tai mirtu momentaliai. net niekur neisireze ir tikrai ne del sulinkusiu vamzdynu jau kai sudustu tipo judanti kapsule i kazka deformuoto isizezusi - visi jau senai ten lavonai butu nuo slegiu skirtumo. visokie dekompresiniai procesai. butu trukiai ir kapsuleje. dar variantas, jei pvz sugriutu tas vamzdis, tai sutrauktu tas kapsules kazkur i vidu. butu uzstrige tiesiog kaip kamsciai. reikalas tame, kad turi but 3 apsaugos lygiai,. du nueina vamzdynui ir kapsulei. ir turi but dar individualus apsaugos lygis - sedet kazkokiuose individaliuose burbuluose-skafandruose. cia nesamone - nes niekas tikrai nelandzios ir neatlikines tokiu proceduru del keliu simtu km. saugumo poziuriu galima issprest. bet viskas bus panasiai kaip sedimas i kosmini laiva - ten paromis ruosiasi ir dar atsaukimai --------- hyerlopu melas tame, kad aiskina , kad bus keliaut "greiciau". o is tikro tik judesi vienam etape greitai. bet strigsi kituose. panasiai kaip aerouoste visokiose muitinese ir pan... tik cia strigsi technologiskai, kazkas minejo batiskafus. bet uzmirso paminet kiek laiko trunka isedimo ir hermetizavimo proceduros beprasmiski cia projektai visiskai. pigesnis variantas apskrist vakume apie planeta ir nusileist. tik du saugumo lygiai. plius nereikia sanaudu vakumui palaikyt. jis dykai ------- kita technologine beda - tai temperaturinis pletimasisi-traukimasis. va sitai vien padaro projekta nerealu. kad sita problema issprest - sieneles turetu but pvz is skysto metalo kokiam nors magnetiniam lauke ir pan sanaudas paskaiciuokit pradziai tokios sistemos... fantastikoje ta "sprendzia" energetiniais barjerais ir kitoms isgalvotom nesamonem... nors praktikoje tokia savaimine sistema mazais kompaktiskais variantais greiciausiai net neegzistuoja... ar net fiziskai neimanoma... nors nepilnaverti demostracini modeli ziopliams galima pastatyt. "apmaskuojant" problemas.
kukulis4 2020-08-11 06:44
Daugiau maziau teisingai. Dabar pora kitu klausimu - ar tu pats buvai prie to testinio hyperloop vamzdzio ir matei, kad jis trumpai tariant 'xujovas', ar tiesiog tiki tuo ka pamatei vaido klipe? Antras klausimas - jeigu galima pagamint 'backa' kuri atlaiko 1000+ atmosferu slegi, kodel neimanoma pagamint ilgos backos, kurios struktura atlaiko 1atm slegi? Ir as tau patariu nustot triest tema 'kokios jus avys sitom nesamonem tikit', o kalbet fizika, i kuria pats taip stipriai apeliuoji. Daugumai zmoniu, kurie cia skaito ir raso atsitiktinis filmukas is youtube, kur kazkoks randominis pseudomokslininkas kuloku pabarskina i triuba, ir padaro isvada "neveiks" - ispudzio nedaro.