Žurnalistai aptiko tai, kas peržengia bet kokias ribas: aiškėja dar neregėtos „Google“ šnipinėjimo apimtys  (2)

„Google“, kaip „Android“ OS kūrėjas, turi prieigą prie operacinės sistemos naudojimo statistikos kiekvieno vartotojo išmaniajame įrenginyje. Tačiau remiantis nauja informacija, „Google“ seka ne tik šiuos vartotojo duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis leidiniu „The Information“, „Android Lockbox“ seka programėlių paleidimo dažnį ir naudojimosi trukmę, taip pat naudojimąsi programėlėmis šalies mastu. Oficialiai tai apibūdinama kaip „paslauga, kuri renka neskelbtinus Android vartotojų duomenis“, nors ji yra anoniminė ir nėra susieta su atskiromis paskyromis.

„Lockbox“ yra „Google“ mobiliųjų paslaugų paketo dalis, į kurią įtraukiami numatytieji nustatymai, pvz., „Gmail“ ir „Drive“. Tačiau paaiškėjo, kad „Google“ naudoja iš „Android Lockbox“ gautus duomenis trečiųjų šalių programėlių ir vartotojų įpročių socialiniuose tinkluose analizei.

„The Information“ nurodo, kad „Google“ naudodamasi šiuo įrankiu, stebėjo „TikTok“ vartotojų elgesį, o gauta informacija padėjo kuriant socialinį tinklą „YouTube Shorts“.

„Google“ prsisipažino renkanti tam tikrą informaciją apie trečiųjų šalių programėles, tačiau tai daranti su vartotojų sutikimu.

„Android“ vartotojai dažnu atveju sutinka su naudojimosi sąlygomis ir privatumo politika nė neperskaitę visų sąlygų. Įprastai prie renkamų duomenų nurodomi baterijos sunaudojimo resursai, programėlių naudojimosi dažnis ir mobiliojo ryšio, Wi-Fi ar Bluetooth ryšio kokybė. Šie duomenys renkami tam, kad būtų pagerinta naudojimosi patirtis. Tačiau, panašu, kad „Google“, šnipinėdama konkurentų programėles, stengiasi ne tik dėl vartotojų, bet ir dėl savęs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(28)
(1)

Komentarai (2)