17-metis prasuko tokią aferą „Twitter“ tinkle, kad nuskambėjo per pasaulį – apsimetė Elonu Musku, Billu Gatesu ir išviliojo $100 000 vertės bitkoinų  ()

Liepos mėnesį buvo akiplėšiškai įsilaužta į įtakingų veikėjų, tokių kaip buvusio JAV prezidento Baracko Obamos, „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso, „Tesla“ įkūrėjo Elono Musko, kandidato į JAV prezidentus Joe Bideno ir „Amazon“ vadovo Jeffo Bezoso „Twitter“ paskyras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjai nustatė, kad Floridos gyventojas Grahamas Ivanas Clarkas yra pagrindinis kibernetinio išpuolio autorius ir areštavo jį Tampoje.

Anot Hillsborough valstijos prokuroro Andrew Warreno, „tai nebuvo eilinis 17-metis“. Tai buvo „labai sudėtingas išpuolis“.

JAV teisingumo departamentas patvirtino, kad prie šio finansinio nusikaltimo prisidėjo dar du žmonės – tai  Masonas Sheppardas iš Bognor Regis (Jungtinė Karalystė) ir Nima Fazeli iš Orlando (Florida).

Septyniolikmetis Grahamas Ivanas Clarkas teisiamas už 30 nusikaltimų, įskaitant organizuotą sukčiavimą, tapatybės vagystę ir įsilaužimą. Floridoje už kai kuriuos finansinius nuskaltimus jis gali būti teisiamas kaip suaugęs.

Hillsborough valstijos prokuroras Andrew Warrenas perspėjo, kad tokio tipo įsilaužimas galėjo sutrikdyti pasaulio finansų rinkas, JAV politiką ar tarptautinę diplomatiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(10)
(6)

Komentarai ()