Konfliktas įsibėgėja: D. Trumpas uždraudė sandorius su „TikTok“ valdančia kinų bendrove  ()

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasirašė įsaką, kuriuo smarkiai apribojamos Kinijos bendrovių valdomų socialinių tinklų programėlių „TikTok“ ir „WeChat“ galimybės veikti JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D.Trumpo pasirašytas įsakas įsigalios po 45 dienų ir juo bus uždrausta visiems JAV fiziniams ir juridiniams asmenims sudaryti sandorius su „TikTok“ ir „WeChat“ valdančiomis Kinijos bendrovėmis.

Savo ruožtu Kinija apkaltino JAV imantis „nepagrįstų politinių manipuliacijų ir spaudimo“. Kinijos Užsienio reikalų ministerijos atstovo Wang Wenbino teigimu, dėl D.Trumpo sprendimo nukentės amerikiečių vartotojai ir verslas.

Pastaruoju metu dėl „TikTok“ įsigijimo su programėlę valdančia bendrove „ByteDance“ derasi JAV technologijų milžinė „Microsoft“.

D.Trumpo pasirašytame įsake argumentuojama, kad minimos Kinijos bendrovės kelia grėsmę „JAV nacionaliniam saugumui, užsienio politikai ir ekonomikai“.

„TikTok“ automatiškai surenka didžiulį vartotojų duomenų kiekį, įskaitant interneto ir kitą ryšio naudojimo informaciją, informaciją apie vietą ir naršymo bei paieškos istoriją“, – teigiama įsake.

Po pranešimo apie įvedamą draudimą, įsake minimos „WeChat“ valdančios bendrovės „Tencent“ akcijų kaina Honkongo biržoje penktadienį smuko 6,75 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()