Tarška, barška ir dirba sraigės greičiu? 5 ženklai, kad jau laikas atnaujinti savo nešiojamąjį kompiuterį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2020-08-19 10:14
Dirbu su savo kompu, kurį pirkau 2013 lapkritį. Pagrindinė sulėtėjimo priežastis - meltdown ir spectre "saugumo spragų užlopymas" Windows'uose. Jei kompas ūžia - išsirenki, išemi dulkes iš ventiliatoriaus ir radiatoriaus, pasikeiti termo pastą ir važiuojam toliau. Kaina - iki 10€. Jei kompas tarška - nusiperki naujus ventiliatorius ir pasikeiti. Kartu pakeiti termo pastą. Kaina, priklausomai ar vienas aušintuvas, ar du ~10-20/20-30 €. Baterijų kaina nuo 12€ iki ... jei perki su praplėstom celėm. Šiemet pirkau 8 celių, 36€, pirktas Lietuvoje. Prieš tai buvo 6. Bet akumas neįmontuotas į korpusą. Ekraną keičiausi prieš metus, nes buvo HD+, o pakeičiau į Full HD, o ir lempos jau pasėdo. Kaina ~40€. Taigi, nededant RAM ir nekeičiant HDD į SSD, hardware'o problemas galima išpręsti už ~100€ ir atsuktuvu.
conjurer 2020-08-19 11:11
Labai nesutinku dėl tos dalies, kad jei ekranas negražiai filmus rodo, reikia naujo lapto. NE, tau reikia naujo didelio monitoriaus/teliko, per kurį galėsi viską žiūrėt. Jei jau gali tenkintis tuo kad žiūri filmus per laptopo apgailėtinai mažą ekraną, tai reiškia kad niekada ir nenorėjai kino teatro pojūčio, ir neturi standartų. O šiap pagrindinė priežastis dėl ko verta keisti laptopą, yra procesoriaus greitis. Visa kita gali būt pigiai atnaujinta, bet motininė, palaikanti tik specifinę seriją procesorių tiks tik tam korpusui. Dėl BSOD, patikrini ramus, perinstaliuoji OS. O aušintuvų pravalymą laikinu sprendimu galima vadinti tik tada kai tepalo keitimą mašinoje irgi vadinsi laikinu sprendimu, prieš perkant naują.
Sauliuxas 2020-08-19 11:17
Cia gi Lietuvoj kas antras turtuolis, tai gi kas cia zais su tais detaliu keitimas, mes lauk ta kompa ir begs i Topo centra naujo pirkt, turbut minetoj parduotuvoj klijentu trukumas...
HDi 2020-08-19 14:52
Na priklausomai nuo darbo specifikos, pvz mano draugė su dizainais ir 3D renderinimais dirba tai jai geras procas ir nVidia vaizdo plokštė ir geras ekranas yra būtinybė ir išspaudžia iš jų 100% apkrovimą kiekvieną dieną. O dėl Apple draugystės su AMD vaizdo plokštėmis atkrenta net Apple produktai. Bet tendencijos tokios, kad bent laptopų tuoj nebeišeis atsinaujint - pagerint. Tiesiog dėl mažėjančio storio jau pradeda gaminti laptopus su ilituotais RAM ar net ilituota flash atmintimi, iš pradžių aišku Apple pradėjo, bet atsiranda ir kitų gamintojų tokių sprendimų. Čia kaip ir baterijos nyksta lengvai keičiamos.
FtBall 2020-08-19 15:21
Deja, pasaulis juda priešinga linkme. Daigtai, neva, turi būti kuo universalesni, "praktiškesni". Malonumas ir komformtas nustumiama į antrą planą. Čia ir laimi vis augantys telefonai - nepatogu per telefoną skaityt naujienų ar filmų žiūrėt, na, bet kiek nedaug vietos užima. Dažnam dar ir prabanga, turėti kelis skirtingus daigtus, jei vienas minimaliai atlikti ir kitas funkcijas. O aš "senas ir nepraktiškas" - turiu kabrioletą vasarai, sedaną žiemai, stacionarų kompą darbui, laptop'ą - nusinešimui į meeting room'us, vienas open ausines muzikai namuose, kitas su noice cancellation darbui lauke(žoliapjovė, benzopjuklas..), o tobūlas telefonas man - iPhone SE(pagal dydį ir formą, pats iOS'as tragiškai nepatogus).
conjurer 2020-08-19 15:37
manyčiau buvo vienas iš pirmų kuris taip darė, ir pradėjo netbook erą. Apple 2008 macAir dar turėjo keičiamą hdd.
conjurer 2020-08-19 15:41
Na jei kažkas gali žiūrėti filmus per laptopą, pažiūrės ir per augantį mobą. Vis tiek nepritariu kad reikia atsinaujint laptopą jei nepatinka ekranas.