Labai rusiška problema - didelis rudasis lokys sutrukdė lėktuvui nusileisti  ()

Prastos oro sąlygos, oro uosto užimtumas ir net paukščių pulkai gali priversti besileidžiantį lėktuvą apsisukti ir pabandyti leistis vėliau. Apie tai dažnai informuoja orlaivių eismo kontrolieriai ar oro uosto darbuotojai. Tačiau vėlyvas šio „S7 Airlines“ lėktuvo apsisukimas neprimena įprastų istorijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Airbus A320Neo“ rugpjūčio 17 dieną skrido iš Novosibirsko į Magadaną. Ši beveik 4000 km kelionė trunka apie 5 valandas, priklausomai nuo oro sąlygų. Viskas ėjosi įprastai ir oro sąlygos buvo pakankamai geros. Vos 2 metų lėktuvas elegantiškai leidosi į šiaurę nuo Magadano esančiame oro uoste, tačiau pasiekus vos 152 metrų aukštį įgula pastebėjo šį tą keisto - takas jau buvo užimtas.

Tik ant oro uosto asfalto nesisukiojo joks lėktuvas - taką okupavo vienas didelis rudasis lokys, kuris, regis, net neišsigando lėktuvo keliamo triukšmo. Netrukus lėktuvui teko vėl padidinti greitį ir kilti garbės ratui. Tuo metu oro uostas buvo informuotas apie problemą ir lokys buvo nubaidytas. Lėktuvas nusileido po 20 minučių jau ant tuščio tako.

Manote, kad tai - tik juokinga ir nerimta problema? Žinoma, lokys susidūrimo su lėktuvu neišgyventų, tačiau tokia avarija gali pažeisti važiuoklę ar net variklį. Toks susidūrimas gali sukelti labai rimtą lėktuvo avariją. Juk tame regione pasitaiko ir 600 kg sveriančių lokių.

Ir tokių problemų Rusijoje pasitaiko. Praeitų metų birželį Jelizovo oro uostas kuriam laikui užsidarė, nes į jį įėjo lokys. Oro uostas kreipėsi į įvairių institucijų pareigūnus, tačiau lokys galiausiai išėjo pats.

Gyvūnų problemos yra dažnesnės nuošalesniuose oro uostuose, kurie nėra gerai apsaugoti tvoromis. Mūsų kraštuose į oro uostus patenka lapės, šeškai ir kiaunės. O štai Kenijoje „Safarilink“ lėktuvas pernai susidūrė su antilope gnu ir prarado ratą. Šių metų pradžioje „Etihad“ lėktuvas Islamabade pražudė šerną. Visų šių incidentų metu lėktuvai buvo apgadinti, tačiau žmonės nenukentėjo.

Į gyvūnus ant oro uosto takų žiūrima itin rimtai. Ne tik šernai, lokiai ir antilopės gali sukelti problemų - pernai „AirAsia“ A320 paskutinę minutę nutraukė tūpimą, nes pilotai pastebėjo ant tako bėgantį šunį. Tai yra labai pavojinga, net jei lokys rusiškame oro uoste ir skamba kaip ištrauka iš seno anekdoto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()