5 geidžiamiausi nešiojami kompiuteriai artėjantiems mokslo metams pagal kiekvieno biudžetą  ()

Šiais metais nešiojamasis kompiuteris tapo esminiu mokslo įrankiu ne tik studentams bet ir moksleiviams: jie vėl taps būtini mokyklose, jei staiga teks mokytis karantino sąlygomis. Jei tik pradedate svarstyti, kokį kompiuterį pirkti ir kiek reiktų šiam pirkiniui skirti pinigų, „Topo centro“ ekspertai atrinko geidžiamiausius skirtingose kainų kategorijose ir išskyrė jų privalumus, kurie leis suprasti, ko galima tikėtis iš šio įrenginio skirtingose kainų rėžiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 399 eurų – paprastas, bet patikimas „Lenovo IdeaPad S145-15IGM“

Renkantis pigiausią nešiojamą kompiuterį, variantų nėra daug. Nors pastaruoju metu vis populiaresniu sprendimu šioje kainų kategorijoje tampa „Chromebook“ kompiuteriai, kol kas net ir labiausiai taupantiems pirkėjams rekomenduojame „Windows“ dėl turimo universalumo. „Lenovo IdeaPad S145“ iš kitų panašiai kainuojančių įrenginių išsiskiria savo solidžiu dizainu ir korpuso kokybe.

„Intel Celeron N4000“ ir 4GB RAM naujausių žaidimų žaisti jums tikrai neleis, tačiau „Microsoft Office“ naudojimui ir naršymui internete tokio kompiuterio tikrai pakaks. Be to, šis prietaisas turi ir 128GB talpos SSD atmintį, dėl ko „IdeaPad S145“ veikia greičiau už kitus šioje kategorijoje esančius nešiojamus kompiuterius.

Iki 599 eurų – net ir kiek reiklesniems tinkantis „ASUS VivoBook X512DA“

Nors „ASUS VivoBook X512DA“ yra pagamintas iš plastiko, ko ir galima tikėtis už tokią kainą, šis kompiuteris yra surinktas itin kokybiškai. Įrenginyje naudojamas „AMD Ryzen 5 3500U“ procesorius su „Vega 8“ grafika ir 8GB RAM, ko tikrai pakaks visoms įprastoms operacijoms ir net grafiškai pernelyg nesudėtingiems žaidimams, tokiems kaip „Rocket League“, „Counter Strike: Global Offensive“ ir pan. Daugelį turėtų nudžiuginti ir tokios malonios smulkmenos kaip Full HD raiškos ekranas ar 512GB itin sparti SSD atmintinė. Vyšnaitė ant torto – visa tai sutalpinta į vos 1,6 kg svorio korpusą!

Iki 799 eurų – net ir su grafika dirbantiems tinkamas „LENOVO Legion Y540-15IRH“

 

Jeigu jums besimokant bus būtina redaguoti nuotraukas, vaizdo įrašus ar dirbti su grafika, geriausias pasirinkimas iki 800 eurų jums yra „LENOVO Legion Y540-15IRH“, kuris atrodo gan solidžiai, tačiau iš tiesų gali konkuruoti net ir su ryškiais žaidimų kompiuteriais. Šis „Lenovo“ įrenginys turi galingą „Intel i5-900H“ procesorių, 8GB RAM, net 512GB spartų SSD ir, žinoma, „Nvidia GTX 1650 4GB“ vaizdo plokštę. Nedirbantiems su grafika ar nežaidžiantiems kompiuterinių žaidimų tikriausiai vertėtų rinktis kokį nors lengvesnį ir mažesnį nešiojamą kompiuterį, bet jeigu perkate kompiuterį mokslams, jums tikriausiai reikia daugiau galios, ką šis „Lenovo“ kompiuteris ir pasiūlo.

Iki 1000 eurų – ypač galingas „ASUS A15 FA506II“

Kainų kategorijoje iki 1000 eurų pasirinkimų yra daugybė, tačiau labiausiai rekomenduoti galime lengvą ir daugeliui darbų pakankamai galingą „ASUS Zenbook UX434“, arba ypač didelę galią turintį ASUS A15 FA506II“, kuris tinka tiek grafiškai sudėtingiems žaidimams, tiek darbui su sudėtingesne grafika dėl savo „Nvidia GTX 1650 Ti“ vaizdo plokštės ir ypač galingo „Ryzen 5“ procesoriaus. Verta pastebėti, kad apart to, šis kompiuteris kažkokių ypatingų savybių, lyginant su minėtu 700 eurų kainuojančiu „LENOVO Legion Y540-15IRH“, neturi. Tad jeigu iki šiol su grafika nedirbdavote ar žaidimų nežaisdavote, tikriausiai 1000 eurų kompiuteriui jums leisti tiesiog neverta.

Iki 1500 eurų gauti galite praktiškai viską, bet „ASUS ROG GA502IU“ nustebins

 

Jeigu ieškote aukštos klasės kompiuterio iki 1500 eurų, tikriausiai jau žinote, ko norite. Ieškantiems kažko lengvo ir universalaus galime pasiūlyti „Lenovo Yoga C940“ kompiuterį su „Intel i7“ procesoriumi, 16GB RAM ir 512GB SSD, o norintiems žaisti žaidimus ir dirbti su grafika variantų yra daugybė, bet labiausiai išsiskiria „ASUS ROG GA502IU“, turintis ne tik „Nvidia GTX 1660 Ti“ vaizdo plokštę, bet ir 240Hz ekraną, ypač galingą „Ryzen 7“ procesorių ir daugybę kitų privalumų, kurių trokšta tikri kompiuterinių žaidimų mylėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(21)
(-20)

Komentarai ()