JAV pasieniečiai kaip reikiant apsijuokė: sulaikė „padirbtų“ „Apple AirPod“ ausinukų siuntą, bet paaiškėjo, kad tai tikros „OnePlus“ ausinės  ()

Panašu, kad JAV pasieniečiai prisidarė sau šiek tiek gėdos. JAV Muitinės ir pasienio apsaugos tarnyba (Customs and Border Protection, CBP) socialiniuose tinkluose garsiai pasigyrė sulaikę „2000 padirbtų „Apple AirPod“ ausinukų siuntą“ iš Honkongo. Buvo giriamasi, kad jei šie ausinukai būtų tikri, siuntos vertė būtų beveik 400 tūkst. JAV. dolerių, rašo engadget.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet, nepaisant akivaizdaus išorinio panašumo, visos ausinių pakuotės buvo labai aiškiai pažymėtos kaip „OnePlus Buds“. Ir jų kaina, skirtingai nei „Apple AirPods“, yra ne 200 dolerių, o 80 dolerių, tad tikroji siuntos vertė yra „tik“ 160 tūkst. dolerių.

CBP savo pranešime nurodė, kad šis prekių sulaikymas yra „pavyzdys, kaip jie kiekvieną dieną saugo Amerikos visuomenę nuo įvairių grėsmių“. Tik panašu, kad tai buvo ne visuomenės saugojimo, o labai jau keistos ir žioplos klaidos atvejis – „OnePlus“ prekės ženklas yra labai gerai žinomas JAV rinkoje, kur ši Kinijos bendrovė jau ne vienerius metus vykdo prekybą savo išmaniaisiais telefonais ir įvairiais aksesuarais.

 

 

 

Negalima nesutikti su pasieniečių mintimi, jog „OnePlus“ ausinės vizualiai nedaug skiriasi nuo „Apple“ produktų – ir dėl spalvos, ir dėl „kotelių“. Tačiau šio „Apple“ sugalvoto dizaino kopijų yra prigaminę daugybė bendrovių, įskaitant „Huawei“, „Oppo“, JBL ir kitų, tad jau būtų laikas suprasti, jog tai nėra plastiko forma, kurią galima lieti tik vienai įmonei pasaulyje.

 

Na, o už savo klaidą JAV pasieniečiai sulaukė ir Kinijos bendrovės atsakymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: