Pratęstas kvietimas dviračių ir paspirtukų kompensacijoms: skirti papildomi 3 mln. eurų  ()

Aplinkos ministro įsakymu pratęstas kvietimas teikti paraiškas kompensacijoms už seno ir taršaus automobilio sunaikinimą, įsigyjant paspirtuką, dviratį ar viešojo transporto bilietą. Iš Klimato kaitos programos lėšų tam papildomai skirta 3 mln. eurų, praneša Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-09-30 Pratęstas kvietimas dviračių ir paspirtukų kompensacijoms: skirti papildomi 3 mln. eurų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kvietimo sąlygos išlieka tos pačios. Gyventojų prašymai bus priimami, kol pakaks skirtų papildomų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki 2021 m. vasario 1 d.

Paraiškas Agentūrai bus galima teikti tik elektroniniu būdu per informacinę sistemą APVIS.

Kompensacijos dydis apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant priemonei nustatytų maksimalių sumų ir bendros 1 tūkst. eurų kompensacijos sumos.

Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas gali gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Primenama, jog per 4 mėnesius, nuo šio kvietimo teikti paraiškas pradžios ir iki tol, kol pakako lėšų, Agentūra sulaukė 5620 gyventojų prašymų už 5 mln. eurų. Lygiai tiek, kiek ir buvo skirta iš Klimato kaitos programos lėšų. Šiai dienai išmokėtos kompensacijos 3545 gyventojams už 3,17 mln. Eur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()