JAV miestai pradeda atsisakyti mažų reaktorių idėjos - kuo jiems neįtiko pažangi technologija?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-09-30 16:01
paskutinis sakinys - geriausias.
HDi 2020-09-30 16:15
Na, o koks kitas būdas?
mixed 2020-09-30 16:46
kitas variantas pasistalyti tesla powerwall begimo takeli su generatorium, ir vakere vietoje sales pasikrauni akuma
Hm 2020-09-30 16:47
...tada tik belieka "džiaugtis", kad šalia Lietuvos Astravo AE, o ne koks vėjo ar saulės elektrinių parkas ...
immortallt 2020-09-30 18:33
Apie kainą - nu baikit juokus su tuo pigimu, pabrango dar net nepradėjus gaminti dvigubai. Masinę gamybą? Pagaminti būtų reikėję pradžioje 50 vienetų, tai 3000 MW kalba eina, tai jau yra masinė gamyba, ar įsivaizduoja, kad stos eilutė pirkėjų ir visi pirks tik branduolinius reaktorius? Toliau, tikrai neįtraukia nei kuro, nei kuro utilizavimo problemos. Ir ne, atominė energetika nėra pati švariausia, kai atsižvelgi į kuro gavybą ir sodrinimą, net nekalbant apie atiekų tvarkymą. Taip CO2 tiesiogiai išmeta mažai, netiesiogiai ir pusė velnio, bet sukuria visą eilę kitų problemų. Straipsnis panašu išverstas iš atominės energetikos lobistų tiesiogiai. Jie ten mėgsta rašyti, kaip per 10 metų padvigubės branduolinių reaktorių, ar kokia pigi ir švari energija, nors viskas yra priešingai.
AAA000 2020-09-30 20:36
tas paskutinis sakinys yra visiski kliedesiai. kaupt energija svariau pvz kruonyje. ir pigiau. svariau butu pvz smagraciuose. svariau butu pvz suslegtam ore. teslos ar kitu gamintoju akumuose - abejoju... chemine tarsa neaiski... paslepti kastai irgi. ------ gamint pvz fotovoltu, irgi svariau uz atomine. fotovolta keist reikia kas kokiu 50 metu tik (galima pagamint net neriboto laiko-nesugadinamo veikimo siaip). ir persidirba fotovolte 100% viskas. atliekos nepavojingos. o cia branduolini kura kas 2 metai kaisios... kur vien ji kad atvezt - ten debesis saugumo protokolu valstybinio ar tarptautinio reguliavimo lygio... visiskas briedas tos dabartines AE. net vejo sparnuotes manau maziau tarsios... nors ten irgi jau KAUPIASI nano kompozitinis sudas
radioaktyvas 2020-09-30 22:35
kokių tik reaktorių neprisižiūrėjau kur neutronų lėtiklis anglis ir t.t. Pasižiūrėjau branduolinio raketinio variklio bandymus ir konstrukciją. Tai ten reikalas tas, kad kuro strypai būna sukišti tiesiai į neutronų lietiklį t.y. anglį kuri pakaitinama apie +3000c ir ta pakaitinta anglis šildo metalo vamzdžius kuriuose pakaitintas oras sprogsta ir išstumiamas pro galą sukuriant stūmą. Dar pasižiūrėjau siauros srities specilizacijos žmogaus pamastumus, kad rbmk avarijos priežastis galėjo būti kuro kasečių su kuro kanalu stačia padėtis kuri apie 25 proc reaktoriaus palieka be realaus aušinimo ir dėl ko tokiems reaktoriams svarbus vėsus klimatas su į kanalą griežtai paduodama vandens temperatūra, nes labai greitai visas reaktorius gali pavirsti neaušinamu dujų kamuoliu. Aišku čia tik spėjimas, kad geru lėtikliu gali buti stiklas aišku čia tik spėjimas, nes niekas čia ir dabar bandymų neatlikinies ar kita greitai išsilydanti medžiaga kuri yra nedegi. Aišku gali pakišti koja skysta būsena, bet nevirimas, o kieta medžiaga tankesnė nei skysta, dėl ko temperatūra persiduoda sparčiau, bet anglis porėtesnė, o skystis puikus neutronų lėtiklis. Taigi jei vietoje iki +3000c kaitinama anglis būtų pakeista stiklu ir lygiai taip pat kaitintų stiklą galimoreaktoriaus perkaitimo atveju branduolinis kuras patektų tiesiai į stiklą kur kuro konsentracija pradėtų sparčiai sekti, o vamzdžiai ir toliau atliktų aušinimo vaidmenį kaip ant raketinio variklio. Tik skirtinkai nuo raketinio variklio toks reaktorius turėtų vandens padavimą iš apačios per išmetimo tūtas ir iš viršaus gali vykti vandens virimas tik aišku pratestoje sekcijoje viršuje tai yra 100proc reaktoriaus panardinta vandenyje, o virš viralo išmetimo tūtų gautūsi šioks toks boileris kuris jau paruošta garą paduotų turbinoms. Tagi kaip kandu ir rbmk tipo reaktoriai jie gali būti toriniai. Kiek suprantu visų reaktorių užvedimo procedūros vienodos su kažkokiais neutronų šaltiniais ir srovės panaudojimu per kuro kanalus kas padidina reaktoriaus galę apie 10x. Jei padidina reaktoriaus gale apie 10x tai ir kuro gali būti kurkas mažiau jau reakcija valdant dirbtinai ir nutrūkus srovės tiekimui reakcija pradėtų slopti natūraliai, o aušinimą atliktų skystas stiklas. Kas gerai, kad tokias kolbas galima gaminti gamyklose su kokybės kontrole, o visi reikalingi konponentai reaktoriaus veikimui yra kolboje. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į gamtą kur aviliai sudaryti šešiakampe forma todėl šešiakampės formos kolba gali būti transportuojama kur nori, o reaktoriaus galingumas priklausytų nuo kolbų skaičiaus prijungtų prie garų surinktuvo. Aišku ir vėl spėjimas, kad tabletes kuro kasetėje galima sudėti skirtingas kas leistų vieno tipo kurą pildyti kito tipo kurui sudarant galimybes naudoti tokio pat tipo kurą ilgesnį laiką. Taigi šventas nežinojimas ir spėjimai.