Nauja strateginė energetikos kryptis Baltijos jūroje: Lietuva ir dar 7 šalys susidarė dėl bendradarbiavimo išnaudojant milžinišką jūrinio vėjo potencialą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-10-04 23:40
Jūroj pastayti jėgainė kur kas brangiau, gal net dvigubai brangiau, nes yra gylis nemažas ir dar reikia kabelius tiesti, taip pat sūrus vanduo labiau ėda metalus ir tt. O energijos ji neprigamins 2 kartus daugiau. Yra pakankamai praktiškai negyvenamų plotų pajūry galima tiek jėgainių pristatyti kad 10 kartų viršys Lietuvos poreikius, ta prasme tiek nereikia jų bet tokia galimybė yra.
GNU 2020-10-05 01:11
Jūroj didesni ir pastovesni vėjai, galima statyti žymiai didesnes ir galingesnes jėgaines, jos mažai trukdo žmonėms ir gamtai, nereikia pirkti ar nuomotis žemės. Atitinkamai mažesni balansavimo ir kiti šalutiniai kaštai. Gal sumoje ir nėra pigiau, bet svarbu, kad ekonomiškai naudinga.
AAA000 2020-10-05 01:37
stambiems energetikos vystytojams per smulkus tas musu pajuris ir per daug smulkiu biurokrateliu ant kiekvieno kampo. as manau cia teisingai eina - tik reiktu pririst kazkaip eksplotaciniais mokesciais prie biudzeto iplauku per rinka. ar su salies vartojimu kazkaip surist - pvz per bendruju tinklu isbalansavimo koki mokesti. ne kad pasipelnytu kazkokie partiniai vienkartinem ismokom i kisene, o kad pastovios iplaukos butu. uz nuoma teritorijos ir verslo veiklos. kad kabelynai brangu koks skirtumas - bet jie juk generuoja iplaukas. svarbu tik atsipirkimas ir kwh konkurencingumas. suvartosim. mes gi ir taip perkam du trecdalius elektros. o jei korupcini-monopolini suda mals - gales susirinkt tas savo jegaines ir kiti tada ateis. kabelynai liks.