Šalis, turinti daugiausia patirties kovoti su rusiška technika - karo mena pažįsta ir supranta ne iš teorijos, bet iš kasdieninės praktikos  (1)

Izraelio valstybės istorija – tai nuolatinė kova už išgyvenimą, teigia Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis. Pasak jo, apsupti priešų, kuriuos remia Rusija bei Iranas, izraeliečiai karo mena pažįsta ir supranta ne iš teorijos, bet iš kasdieninės praktikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Izraelis ko gero yra vienintelė valstybė pasaulyje, kuri ypač intensyviai naudoja naujausius kovinius daugiafunkcinius lėktuvus F-35I. Dažniausiai prieš sirų ir iraniečių pajėgas, kurios kelia grėsmę Izraeliui. Visos šios pajėgos ne tik aprūpintos rusiškais ginklais, bet ir yra parengtos bei remiamos Rusijos kariuomenės karių bei instruktorių. Taigi, galima drąsiai teigti, kad vienintelė pasaulio valstybė, kuri išmano kaip sėkmingai kovoti prieš Rusijos kariuomenės ginklų sistemomis apginkluotas pajėgas bei veikiančias pagal Rusijos kariuomenės procedūras, yra Izraelis“ – teigia atsargos karininkas.

 

Jo teigimu, rugpjūtį buvo išleista informacija apie Izraelio oro pajėgų operacijas siekiant sulaikyti ir apsiginti nuo Sirijoje veikiančių grupuočių. Anot pranešimo, per trejus metus prieš Irano ir teroristinės organizacijos Hezbullah pajėgas Sirijoje Izraelio oro pajėgos panaudojo 4 239 vienetus skirtingų ginklų rūšių.

„Iš viso buvo atakuoti 955 taikiniai. Šiose oro atakose dalyvavo 70 procentų visų Izraelio Oro pajėgų lakūnų, valdančių kovinius lėktuvus F-35I.

Per šį laikotarpį Izraelio oro pajėgos prarado vieną lėktuvą F-16, kuris 2018 metų vasario mėnesį buvo numuštas Sirijos kariuomenės priešlėktuvinės gynybos sistema S-200. Per 3 metus Sirijos pajėgos prieš izraeliečius panaudojo 873 priešlėktuvinių sistemų raketas, daugiausiai iš sistemų „Buk-M2“ ir „Pancir-1“. Nors sirai labai nevykusiai bando kovoti su Izraelio pajėgomis, tačiau izraeliečiai pastebi, kad sirų kovinio parengimo lygis gerokai išaugo. Tam įtakos turi mišrios sirų bei rusų pajėgos ir Rusijos kariuomenės instruktoriai“, – sako D.Antanaitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(36)
(10)
(26)

Komentarai (1)