Nelegalių „Tesla“ detalių rinka kaista - vagys palieka elektromobilius be apavo  (1)

„Tesla“ ką tik užbaigė produktyviausią savo ketvirtį, per kurį pirkėjams pristatė 139,3 tūkstančius elektromobilių. Elektromobilių paklausa auga, tačiau, kaip ir viskas 2020-aisiais, tai turi ir neigiamą pusę - kaista ir nelegalių „Tesla“ detalių rinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parduoti tai, kas nereikalinga, ir pirkti tai, kas nėra nauja, yra visiškai normalu. Jei jūsų automobiliui reikalingi ratlankiai, tai kodėl neturėtumėte pirkti dėvėtus? Problema tik ta, kad niekas nenori įgalinti vagių - pirkdami vogtus daiktus tarsi pasirašote sutikimą, kad ir jūs būtumėte apvogtas.

Los Andželo policija praneša, kad „Tesla“ ratų vagystės sparčiai dažnėja - „Tesla“ ratlankiai ir padangos yra naujos geidžiamos prekės juodojoje rinkoje.“ Tik ta juodoji rinka yra visai atvira - apie parduodamus ratus pranešama internete. Policija skatina žmones pasistengti nemaitinti vagių, bet kaip? Juk pardavėjas pats nesakys, kad ratus pirko iš kitame rajone veikiančios gatvės gaujos.

„Tesla“ ratlankiai yra pakankamai brangūs, nes jų rinkoje vis dar nėra labai daug. Be to, kai kurie „Tesla“ automobiliai ir kai kurie „Tesla“ vairuotojai labai greitai sudėvi padangas. Taigi, parduodamų ratų ir ratlankių skelbimai internete ilgai nebūna.

 

Tiesa, kai kurie žmonės stebisi tokiu vagių susidomėjimu populiariais elektromobiliais. Galbūt „Tesla“ ratlankiai ir yra brangūs, tačiau „Mercedes-Benz“ ratlankiai yra ne ką pigesni, o šios markės automobilių gatvėse yra daugiau. Be to, naujesni „Tesla“ automobiliai  turi „Sentry“ („Sargo“) režimą, kuris leidžia pasitelkti automobilio išorėje sumontuotas kameras apsaugai. Taip tikimasi nufilmuoti vandalus ir vagis bei apie įtartiną veiklą pranešti automobilio savininkui. Policija ragina „Tesla“ vairuotojus naudoti šį režimą.

 

Dar pernai buvo pranešta, kad tikimybė, jog „Tesla“ automobilis bus pavogtas, yra net 90 % mažesnė nei kitų markių mašinų. Mat „Tesla“ turi visą eilę apsaugos priemonių, kurios leidžia automobiliui atpažinti, kad jis yra vagiamas ir apsunkinti nusikaltėlių darbą. Be to, visi „Tesla“ automobiliai turi GPS siųstuvus - absoliuti dauguma visų pavogtų „Tesla“ automobilių JAV vėliau buvo surasti.

Tačiau tai menkai guodžia tuos žmones, kurie savo automobilius surado stovinčius ant plytų. Los Andželo policija ragina „Tesla“ vairuotojus atpažinti šią grėsmę ir laikytis elementarių saugumo taisyklių - laikyti savo automobilius gerai apšviestose vietose ir įjungti „Sentry“ režimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(5)
(12)

Komentarai (1)