Pasaulis investuoja į kriptomatus: kas tai yra ir kodėl tai jau vadinama tikru proveržiu kriptovaliutų investavimo srityje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-10-10 15:13
Total supply: 1 000 000 000 LTK 1 LTK = 0.0000000074$ 1000000000 * 0.0000000074 = 7.4 Taigi jei turėtum visus įmanomus litkoinus, jų vertė būtų apie 5 eurus.
punktyras 2020-10-11 07:12
Šiaip jau *koinai patys savaime vertės neturi. Kitaip nei fiziniais pinigais, jais nė, atsiprašant, užpakalio nenusišluostysi. Todėl jie ir yra idealūs pinigai. Jie patys vertės neturi, tik idealiai atspindi ir saugo šalių įsipareigojimus. O toliau – tik susitarimo, populiarinimo reikalas.
Berserkas 2020-10-11 10:11
Nes čia ne Litcoin, o Litecoin, ir vėl su klaidomis išvertė
Berserkas 2020-10-11 10:15
Bet fiziniai pinigai traukiasi ir vis daugiau žmonių atsiskaito bankiniu būdu, va tais skaičiukais, o ne popieriais. Aš va ateitį įsivaizduoju, kad visi turėsime implantą kūne (pvz rankoje) kuriame bus kaupiama visa asmeninė informacija, kaip pasas, tuo pačiu ir banko sąskaitos. Galbūt dar ir kitokia informacija, bet viskas bus stipriais užšifruota, galbūt tik paso funkcija atvira. Slaptažodžiai galėtų generuotis pastoviai ir turint kitą implantą ir prie galvos ir sulietus, būtų galimą tai išgirsti tik tau, kažkas panašaus. Nors ką žin ar tas implantas galvoje gerai kuris perduotų informaciją į galvą, mat tam reikia energijos, kaip ir slaptažodžių generavimui. Na, aš įsivaizduoju, kad rankoje būtų surašyti tavo banko duomenys, ir, kad atsiskaityti reikėtų ne tik priliesti su implantu, bet ir piršto antspaudo patvirtinimo, ir dar kokio nors. Galbūt pagal suma, jeigu labai maža suma tai pakanka lengvesnio patvirtinimo, kuo didesnė, tuo daugiau atsiranda, aišku nesakau, kad šimtai. O tokio lygio, kad turėsime implantuota kompiuterį su energijos šaltiniu ir, kad smegenų jėga perduosime signalą į kompiuterį,o iš jos į prietaisą, na dar tolokai, nemanau, kad daug kas nori pastoviai įkrauti energijos į savo galvą Žmonės sutiktų visam tam tik jeigu tai būtų ilgaamžis, nereikėtų pastoviai ten krauti ir visokio kito š, kad būtų saugesnis ir patogesnis, niekad nepaliktum namuose, visad šalia ir taip nepavogtų, rimtiems atsiskaitymams dar reikėtų ir pirštą nukirsti ir dar gal kankinti, kad slaptažodį pasakytų. Ir aišku saugumas, kad nesprogtu ar neiškeptų prie tam tikrų prietaisų. Bankams pliusas irgi, nes žmonės nelaikytų pinigų kojinėse. Aišku tikriausia atsirastų padirbinėtojų tokių pasų, visokių kriptovaliutų sąskaitai pridėjimas ir pnš. Nors dėl paso tai manau kažkokia apsauga turėtų būti, kad galėtų identifikuoti jog tai tikras.
123 2020-10-11 14:14
Iš esmės mąstot teisingai, ir tokia ateitis arčiau nei šiuo metu gali atrodyt. Tai apie ką čia kalbat iš esmės yra tas pats būsimas vakcinavimas/čipavimas, kalbant apie "šviesią ateitį ir poreikį pertvarkyti pasenusią sistemą", deja nutylint tikruosius viso to tikslus. Ir čia net nereikia tokių sąvokų kaip konspiracijos ir antivaxeriai. Labiau nei daugelis pastebi, čia įsipaišo krikščionybė. Čipai, skiepai "priverstinai savo noru" bus biblinis žvėries ženklas, be kurio "nebus galima pirkti/parduoti" ar apskritai dalyvauti visuomenėje, ir kažkas panašaus jau vyksta su kaukėm - jau dabar iš esmės be jų "negalim pirkti ir parduoti", kitaip sakant esam tyliai rafinuotai pratinami žengti į "naują pasaulį" (New world order) P.S. Taip, taip, jau laukiu minusų. Įprotis viską bandyti paaiškinti moksliškai logiškai yra/buvo ir mano savybė ir tikrai nesakau, kad žinau viską.
conjurer 2020-10-11 17:12
Niekas čia nekalbėjo apie antivakserius. Ale vat kaip įdomiai, jie žino kad jie yra prisiskaitę bullshito, supranta kad juos vadina antivakseriais. Jie supranta kad jie yra šūdų malūnai, bet negali nustoti tuo šūdu taškytis.
HardAxe 2020-10-11 19:33
tai, kiek energijos/resursų reikėjo kriptovaliutos vieneto sugeneravimui, niekaip neapibrėžia jo vertės. Tas skaičius gali parodyti tik tiek, ar šiai diena jį verta mininti, bet tai nėra kažkoks vertės garantas. Kadangi praktinės panaudojimo vertės jis neturi, tai jis vertas tik tiek, kiek žmonės jį susitaria laikyti vertingu. pvz.: Gali būti lygus 100€ kupiūrai, gali būti 100 baltarusijos rubių. Abu yra popierinės kupros, tik abu turi kitokią sutartinę vertę.
conjurer 2020-10-11 22:58
Vertę šiek tiek įtakoja tai kad tas kuris "mainino" nenorės parduoti už mažiau nei jam elektra kainavo. O su kupiūrom sunku lyginti, matai kriptovaliutos turi pastovumo, kai valstybinių valiutų pinigų kiekis priklauso nuo to kiek jie išspausdins. Kriptovaliutos yra kažkas arčiaų akcijų, kai tu valdai tam tikrą procentą, kažko kas turi vertę rinkoje, ir tuo prekiauji.
who 2020-10-17 15:23
Kaip čia pasakius, be ID kortelės ir dabar daug ko negali daryti, čipas tas pats dalykas, tik patogesnė forma. Bet kam žmones versti, jei daug kas ir taip naudos dėl patogumo. Dėl naujos pasaulio santvarkos, kol kas nieko geriau už vartojimo visuomenę nesugalvota. Jei bus perversmas, manau prasidės nuo mažų bendruomenių/mega kompanijų kūrimosi, kurios gali savarankiškai apsirūpinti resursais. Į tokias pateks naudingiausia visuomenės dalis (didžiausias IQ, našumas), kitiems teks tenkintis prastesne pozicija arba gyventi chaoso pasaulyje.
123 2020-10-17 20:59
Nauja pasaulio santvarka = NWO. Nemalonu, bet chaoso pasaulis jau ne už kalnų, kai prasidės kita, žymiai didesnė covid banga ir kt. kataklyzmai. Teks prisiminti poterius ir maldauti Jėzaus pasigailėjimo, nes Jis jau ruošias ateit teist pasaulio ir ateis su trenksmu (tik atsargiai vertinkit viską, ką girdit per TV žinias, nes galima užsiraut ant antikristo (kai kas spėja, kad tai Obama, nors aš to kol kas netvirtinu), o tada jau blogai).
AAA000 2020-10-17 21:40
as tai pririsciau valiuta prie energetines sistemos. konkreciai prie kwh. va tokia sistema vertetu sukurt - kur visi korteleje disponuotu ne kazkokia valiuota, o kwh kiekiais. tie, kas turi galimybes - tiesiog gamintu energija i tinkla ir gautu i korteles "sukauptus" kwh kiekius. kuriais galetum atsiskaityt parduotuvese uz prekes, paslaugas ir pan. jei technologijos bus pakankamai pazangios , ir esmes viskas suksis butent ant disponuojamu energijos kiekiu - nes galimes sintezuot ka tik nori. taigi ir virtualus energijos kiekiai tures daug prasmes ir lankstumo ekonomikoje. ir ne vien kazkoks auksas, materialus istekliai, disponavimas elektros gamybos iranga svarbu. - svarbu ir energijos kiekiai. nafta ir anglis irgi yra energijos kiekis is esmes - tik kieto-skysto kuro pavidale. su savom tonu-bareliu sistemom. o reiketu virtulia energetikos rinka sukurt, kur disponuoji tiesiog paciais energijos kiekiais. nesuristais su konkreciu kuru. tiesiog teisemis i tokius energijos kiekius. tiesiog viska apipavidalint iki kasdienines globalios finansines atsiskaitymo sistemos. kaip pvz yra kuro korteles ir pan. tik ten vienos firmos individuali sistema. o pereit reiketu iki valstybes remiamos atsiskaitymo sistemos energetiniais vienetais. energetine valiuta nuvertetu tik tokiu atveju, jei sakykim elektros tinklas visiskai suzlugdomas - sakykim karo atveju sugriaunamos linijos. kriptovaliutos - gana kvaila ideja - nes paremta tik saugiu sifravimu. paremta turetu but realia vertybe - kaip auksas ir pan. energija tam puikiai tinka. nes mes ir taip ne maziau puse savo mainu atliekam energija (tik netiesiogiai) - ypac ubagai didele dali - per sildyma - karsta vandeni, maisto kaitinima-vesinima, kondicionavima, energija naudojancius irankius, automobilizma ir t.t.. kWh kaina is esmes gana stabili. vietot to kazkokius debilinius pasaugojimo istatymus kurineja, nuotolinius elektriniu valdymo irankius per akcijas ir pan - kai reiketu sukurt tiesioginio vartojimo ATVIRA visiems energetine rinka. tiesiog korteline-bankine+energetine sistema. ir mes cia galim but lyderiai pasaulyje - nes niekas to nesiima normaliu lygiu. o tas kriptovaliutas galit siknon kistis - vaiku zaidimeliai ir liks vaiku zaidimeliais - nesvarbu kad ir genijus suprogramuoja visa sistema jos neturi atramines bazes. ta generacija "kasant" - cia principas durnas. nes kiekis ribotas. plius pirmines sistemos programeris is esmes savininkas vos ne su dievo teisem - monopolininkas. kuris nereikalingas. ir inesa nepatikimuma pacia kriptovaliuta. tai va
conjurer 2020-10-17 22:12
Na visų pirma nėra nieko su dievo teisėm. Ir nėra monopolio. Skirtingai nei banke, operacijos neatšauksi, ir teisėsauga bei valstybes yra bejėgės kažką pakeisti, kol neturi >50% tinklo. Vėlesnių kriptovaliutų savininkai sau prisikasdavo daug valiutos prieš išleidimą, bet dauguma jų neįgavo pakankamai didelės vertės, kad iš jų pasipelnyt. Valiutų atraminė bazė yra ta pati ant kurios laikosi tokios firmos kaip western union, ar tarptautiniai bankai. Kriptovaliutų pagalba galima teleportuoti į bet kurią pasaulio vietą tam tikrą "vertę", ir ją parduoti lokalioje rinkoje. Tai dažnais atvejais yra geriau ir pigiau nei naudotis bankais. Taip pat juodoji rinka praktiškai leidžia tik pervedimus kriptovaliutom. Tam tikros kriptovaliutos net turi funkcijų kaip pervedimą padaryti neatsekamu. Todėl kai esi neapsišvietęs ta tema, atrodo kad tai vaikų žaidimas, o tai ką patvirtina valstybės, laikome tikrai pinigais. Bet po to pats kalbi apie elektrą kaip valiutą, kas tikrai be ryšio. Bet metų pradžioje tualetinis popierius vos netapo nauja valiuta, taigi gal ir realios tavo svajonės. O kol to nėra, turime veikiančius dalykus - retuosius metalus, valstybes spausdinančias popieriukus, ir unikalius skaitmeninius resursus, kurias galima keistis kaip turtu.
AAA000 2020-10-17 22:27
tu problemu esmes nepagauni. kriptovaliuta neiseina plest neribotai. reikia kaip naujas akciju emisijas isleidinet. energetinevaliuta tos problemos neturi, o uztikrintu lygiai toki pati padengima ir greitaveika. nes tam tesvarbu priapzinimas ir vietinese rinkose. energetikos imones ir taip stambios - ju pripazinimo butu daugiau nei sociai. apie ta vertes perkelima lokalioje rinkoje - taigi tame ir esme - kad tau reikia apsaugot "verte" per papildoma apsauga - kuria gauni tik su juodaja rinka ar dar ten kazkokais specifiniais apsaugos sugriestinimais kam tau but ten kazkokiu zinovu juodos rinkos - cia gi apribojimas. kai ir prireikia but nusikalteliu ar ju zinovu - kad gaut kazkokias nelegalias kriminalines paslaugas. cia gi APRIBOJIMAS. o tas tavo "vertes" perkelimo greitumas - telefonu ta greiciau padaryt tu kai nezinovas - nu tai nesinaudoji. nors ten milijardai prasisuka, ir pvz babajai ir puse afrikos naudojasi nelegaliais pervedimais o vat tu neapsisvietes - nu tai gali analizuot tualetini polieriu ir jo potenciala anonimiskuma galima isgaut butent per kiekius. pinigai ta duoda per grynus, kai neimanma greitai atsekt net sunumeruotus banknotus - nes truksta tarpinio patikrinimo grandziu. kriptovaliutoje tas dalykas sifravime sukistas - vadinas problema islieka - tik ji uzmaskuota. energetikoje ant kiekvienos kwh nesudesi indentifikaciniu kodu va cia automatinis privalumas, ko jokia kriptovaliuta niekada netures... o va verte jau pririsi virtualiam lygyje, ir patikimiau - nauda identiska - tik didesnio laipsnio.
conjurer 2020-10-18 00:03
Na matau nori grįžti į natūrinių mainų laikus, pašalindamas veikiančia valiutą. Nežinau kas tave prie to privedę, ir kaip ten perkatės kaime, bet vat mieste jei duodi eurą viskas gerai. Jei bandai duoti staigiai kilowatą energijos pardavėjai - gali sėsti į kalėjimą. P.S. kiek tu tų šypsenėlių gali dėti, kaip su šešiolikine atrodo diskutuoju. Visom prasmėm.
who 2020-10-19 09:32
Pasaulio pabaiga pranašaujama jau tūkstančius metų, bet joks virusas, ir net atominis karas nesunaikins visos populiacijos. Vienintelis dalykas, kas gali nušluoti žemę, tai kosminė jėga - didžiulis meteoritas ar super sprogimas. Kol kas toks pasikėsinimas į žemę neužfiksuotas. Taigi gyvenkite ramiai, laikykitės krikščionybės principų ir būsite išgelbėtas net ir apokalipsės atveju.
sub 2020-10-19 10:20
Offtopic, bet tualetinis popierius toj pačioj Venesueloj kainuoja brangiau už kai kuriuos crypto coinus.
HardAxe 2020-10-19 10:41
Implante gyvens tik tavo asmens kodas. Banko sąskaitos gyvens banke (jas bankas ras pagal tavo AK). Paso informacija gyvens migracijos tarnyboj, bus randama pagal tavo AK iš čipo ir t.t. Čipas neturės jokios fantastinės informacijos savyje, tik galimybę tave identifikuoti. Kiek supaprastintai, bet veikia taip. Beveik tas pats, kaip dabar asmens dokumentas. Su juo ir banke sąskaitas turi, ir keliauti gali, ir vairuoti, ir darbo duris atidaryti, ir balsuoti ir t.t. Todėl implantas visai nėra kažkoks stebūklas iš ateities. Tuo pačiu jis nepadaro visų tų paslaugų fantastiškai patogiomis, pats iš savęs.
Myslius 2020-10-19 15:18
Kam man tas chipas reikalingas, jei galiu apmoketi per smart phone'a? https://www.youtube.com/watch?v=nnMl4NVa81Y Krypto tokenais atsiskaitymai neimanomi, nera TPS