Oficialu: „Toyota“ gamins vandenilio kuro elementais varomą elektrinį sunkvežimį - žada, kad pirmąjį modelį pamatysime labai greitai  ()

„Toyota“ paskelbė oficialiai gaminsianti vandenilio kuro elementais varomą elektrinį sunkvežimį. „Tai bus ramu, sklandu ir galinga, o išmes tik vandenį“, – sako Tako Yokoo, „Toyota“ vyresnysis inžinierius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos automobilių gamintojo Šiaurės Amerikos padalinys bendradarbiaus su komercinių transporto priemonių gamintoja „Hino USA“, kad pagamintų „sunkųjį“ 8 kuro elementų sunkvežimį, skirtą specialiai Šiaurės Amerikos rinkai.

Pats sunkvežimis bus pagamintas remiantis esama „Hino XL“ serijos važiuokle ir varomas „Toyota“ kuro elementų technologija.

Pirmąją parodomąją transporto priemonę „Toyota“ planuoja parodyti 2021 m. pirmoje pusėje, tačiau apie ją mažai ką žinome. Ankstesnės iniciatyvos, vadinamos „Project Portal 2.0“ prototipas gali suteikti keletą įžvalgų: 2018 m. atskleistas prototipas buvo 670 arklio galių su 1796 Nm sukimo momentu ir 36 tonų tempimo galia. Jo kuro elementai leido nuvažiuoti apie 482 kilometrų atstumą, praneša CNET.

 

Visgi, keistas laikas pranešti apie pusiau vandeniliu varomo sunkvežimio planus. Ši žinia pasirodė po to, kai tyrimas atskleidė „Tesla“ konkurentą „Nikola Motors“ suklaidinus akcininkus demonstruojant savo „kuro elementais varomą“ „Nikola One“ sunkvežimį dar 2018 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()