Kaip iš veiksmo filmo - Jungtinėje Karalystėje jau planuojama pradėti gelbėti žmones naudojant reaktyvinius kostiumus (Video)  ()

Novatoriška reaktyvinių kostiumų įmonė nori padėti gelbėjimo tarnyboms teikti pagalbą Britanijos kalnuose. Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi bendrovė „Gravity Industries“ bendradarbiauja su Ežerų krašto paramedikais, kad išbandytų savo reaktyvinio kostiumo tinkamumą naudoti esant ekstremalioms situacijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieno bandymo metu buvo gelbėjama neva nuo skardžio nukritusi ir sunkiai koją susižeidusi 10-ies metų amžiaus mergaitė.

Gavęs nelaimės vietos koordinates, reaktyvinį kostiumą apsivilkęs paramedikas sėkmingai nuskrido kalvota vietove pas nukentėjusiąją vos per 90 sekundžių. Tuomet jis įvertino patirtus sužalojimus ir vietoje suteikė pagalbą. „Gravity Industries“ atstovai nurodė, kad pasiekti mergaitę pėsčiomis būtų prireikę 25 minučių. 1 000 arklio galių reaktyviniai varikliai gerokai paspartino gelbėjimo operaciją.

 

Reaktyvinis kostiumas išvysto įspūdingą 51 kilometro per valandą greitį. Jis turi penkis nedidelius reaktyvinius variklius, tvirtinamus prie piloto rankų ir nugaros. Reaktyviniu kostiumu galima pakilti į 3 658 metrų aukštį. Vadinasi, paramedikas galėtų lengvai įveikti ir Scafell Pike – aukščiausią Ežerų krašto ir visos Anglijos kalną, kurio aukštis virš jūros lygio siekia 978 metrus.

 

Ežerų kraštas yra populiarus tarp pradedančiųjų žygeivių, nepaisant jo sudėtingo reljefo ir sparčiai besikeičiančių oro sąlygų.

Ežerų krašto paieškos ir gelbėjimo darbų asociacijos teigimu, 2019-aisiais gelbėtojai skubėjo į pagalbą 584 kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: