Kodėl „iPhone 12“ dėžutėje neberasime kroviklio ir ausinių? Ilgalaikė strategija ir kodėl tai gali paskatinti naują revoliuciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-10-21 11:51
nu vieno nesuprantu. Apple tikrai geras produktas. Bet kodėl kažkas tampa "rinkos standartu" tik tada, kai tai padaro apple? Kiti gamintojai taip daro metų metus, atrodo, kad niekas to nemato. Betrūko, kad apple pradėtų naudot USB-C ir tada USB-C taps rinkos standartas
Evil 2020-10-21 12:08
Japonijoje komplektacijose jau daug metų kroviklių nededa ir nieko, nemiršta.
Paprastas_zmogus 2020-10-21 13:24
Man atrodo čia yra taip dėl vadinamojo "feature fragmentation", kuris Android platformoje yra labai stiprus. Na duosiu pavyzdį: Ant Apple yra tokia funkcija AirDrop. Tai iš esmės yra wifi ir bluetooth paremtas failų siuntimo būdas tarp skirtingų įrenginių, kai jie yra fiziškai arti vienas kito. AirDrop egzistuoja jau gana senai ir veikia tik tarp Apple įrenginių. Bet visas džiaugmas yra tame, kad veikia labai paprastai ir stabiliai, o failus persiunčia žiauriai greitai, nes susijungia tiesioginiu Wifi ryšiu. Taip pat labai gerai tai, kad tu turėdamas net ir iPhone 6 gali šia funkcija naudotis ir nusiųsti kažką kitam žmogui į Mac'ą. Dabar palyginkime kaip tas pats dalykas veikia Androide (jei mano žinios pasenusios, pataisykit). Gali bet kuriam Androidui siųsti failus per old-school Bluetooth. Vėžlio greitis, bet veikia su visais (išskyrus iPhone). Ar yra kas moderniau? Samsung'as turi kažkokį savo Beam (veikia panašiai kaip Aidrop), Google'as lygtai kūrė savo Android system lygyje palaikomą technologiją, bet jei ir sukūrė kažką, tai vistiek palaiko tik mažas procentas naujausių Android. LG, Huawei ko gero turi dar kitokius sprendimus. Ką gauname? Kad nėra jokio vieno, visur veikiančio sprendimo. Taip, Apple AirDrop'as tave apriboja tik kitais Apple įrenginiais, bet tai veikia su bet kokiu Mac'u, iPad'u ar iPhone'u. Tai ko gero dėl to taip ir yra, kad kai Apple įdiegia kažkokį dalyką pas save, tai iškart atsiduria labai didelio kiekio žmonių rankose ir iškart pradedama naudoti.
HardAxe 2020-10-21 13:36
kartais taip, kartais ne. Gal teisingai sakai, apple išdirba funkciją iki galo ir paaiškina vartotojam kaip ja naudotis. Android atveju vartotojas gauna funkcija ir pritaikymą turi sugalvoti pats Apple sprendimai dažniausiai susilaukia daug geresnio žiniasklaidos dėmesio. Iš dalies todėl, kad visi apple nauji modeliai įgyją ta sąvybę ir ji būna labai reklamuojama. Kažkada reikėjo iPade pažiūrėt puslapio source, pasirodo - neįmanoma. Greitas krovimas, bevielis krovimas, atsparumas vandeniui, didelis ekrano santykis. Apple telefonuose jie vėlavo. Bet kol to neturėjo apple, tol tai buvo nelabai reikalinga Pvz apple laikrodis dabar išgyvena vieną dieną. O kam gi reikia ilgiau? Jeigu jie išleis modelį, kuris atlaiko 4 dienas tai taps kritiniu parametru. Su kuo sutinku, tai, kad pilnai pasinėrus į apple produktus ir nekeliant kažkokių nestandartinių poreikių o dirbant masėms pritaikytais būdais - apple veikia daug sklandžiau ir lengviau.
Evil 2020-10-21 14:26
Su tuo bevieliu buvo... Vienam tokiam "androidiniam gykui" uždaviau paprastą klausimą, kokį ragelį jis man gali parekomenduot kai man reikia androido, būtinai Qi krovimo, ir metaliniam korpuse, plastikas netinka. Atsakymas buvo, kad tokio nėr, indukcinis krovimas metaliniam korpuse neveikia. Į kitą klausimą kodėl jis čia triedžia miltais, kad iPhone iki 8 bevielio krovimo nebuvo atsakymas buvo tyla. Su greitais krovimais irgi cirkai, kad ketaiski noname pridarė krūvas proprietariščinos tarpusavy nesuderinamos niekam neįdomu, būt kažkas taip iš Apple įsivaizduok kaip staugtų sofos analitikai ir hackeriai. O dabar ten standartinis Power delivery.
Xdmin 2020-10-21 14:59
Galetu ir laptopuose nebedeti ikrovikliu. Nusiperki viena 65 ar 90w ikrovikli ir krauni viska nori, nuo telefono iki laptopo ar kitu usb irenginiu. Tokios galios telefonams uzteks dar ilgai.
Evil 2020-10-21 15:22
Pradžiai bent apsispręst galėtų kokius kištukus naudos, nes seniau net to pačio gamintojo laptopuose žverynas buvo - 1.75x4.75, 2.1x5.5, 2.5x5.5 cilindriniai, Dell ir HP fiziškai tokie patys tik pas vienus per adatą žemė, pas kitus krovimo valdymas. Arba ta visiška nesamonė 4.5x3.0 su adata. O įtampa visų vienoda ir laidai nekeičiami.
Berserkas 2020-10-21 22:49
Nu jau yra 120W krovimas telefonuose
Evil 2020-10-22 08:37
Tik nesimato verkimo, kad toks kitaisko noname kolchozingas nesuderinamas tarp tų pačių noname. Padarytų šitaip Apple, tai kibiroidai snargliais putotusi kokie jie blogi.