Vokietijos „Vodafone“ vadovas: atsisakius „Huawei“ 5G tinklo plėtra atsiliktų penkeriais metais  (1)

Hannesas Ametsreiteris, „Vodafone“ Vokietijoje vadovas, duodamas interviu vokiečių žurnalui „Focus“ teigė, kad Vokietijos valdantiesiems išstūmus „Huawei“ iš sąrašo įmonių, galinčių plėtoti 5G ryšio infrastuktūrą, plėtra atsiliktų penkeriais metais. Pasak H. Ametsreiterio, „Huawei“ atsisakymas ne tik pavėlintų technologijos plėtrą, bet ir „ryškiai padidintų plėtros išlaidas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu 5G technologija gali būti plėtojama naudojantis senąja 4G ryšio infrastuktūra. Neleidus naudotis „Huawei“, reikėtų atsisakyti ir visų jos statytų 4G technologijų, nes jos nėra suderinamos su kitų gamintojų.

Šiuo metu, be „Vodafone“, „Huawei“ paslaugomis naudojasi ir „Deutsche Telekom“, ir „Telefonica Deutschland“, rašo Economica.net.

H. Ametsreiteris nemano, kad kinų technologijų bendrovė gali būti pavojinga saugumui. „Aš norėčiau faktais paremtos diskusijos apie galimus techninius sprendimus ir saugos mechanizmus įmonėms, pavyzdžiui, per duomenų šifravimą“, – kalbėjo „Vodafone“ vadovas.

Jis pabrėžė, kad „Huawei“ draudimas tėra „politinis sprendimas“, su kuriuo įmonės greičiausiai turės sutikti.

Vokietijos valdžia kol kas nenusprendė, ar atsisakys „Huawei“ technologijų ir įrenginių šalies 5G tinklui kurti. Padėti priimti sprendimą turėtų griežtas testavimas. Kelios kitos valstybės jau yra uždraudusios „Huawei“ plėtoti 5G ryšį – JAV, Japonija, Australija, Jungtinė Karalystė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: