Istorinė diena: Lietuvoje pradėjo veikti 5G – pasakė, kaip išbandyti nemokamai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-11-10 19:47
Įdomu kokius dažnius kas kaip pasidalins. Point to point licenzijuoti dažniai būna panašūs į musklink palydovų dažnius, ar 5G, taigi norint kad viskas veiktų, nėra didelio pasirinkimo.
elfaso 2020-11-12 00:02
Tiesiog pacituosiu antrastes ir pakomentuosiu: "Vokietijos „Vodafone“ vadovas: atsisakius „Huawei“ 5G tinklo plėtra atsiliktų penkeriais metais" Vokieciai ir vel protingesni "Lietuva su Jungtinėmis Valstijomis pasirašė bendrą deklaraciją: sutarė stiprinti bendradarbiavimą kuriant penktosios kartos komunikacijos tinklus 5G" Eilini karta LT nuciulpe ir nurijo USAi. Bidenas zvengia... )) Prie ko cia is viso USA? Tai gal isakys dar kokia duona kepti, ar tik Mosanto chemija naudoti? Salyje skirtingi rysio operatoriai turetu patys spresti kieno tech naudoti!!! O dabar gaunasi diktatura? Hujveks sprendimai yra pigesni, privers LT diegti brangesni- susimokes vartotojai )))) Ir ne kinai mus seks o USA... ))) Čekija, kaip ir visa ES, praspyrė JAV? Štai kaip Čekija sureagavo į spaudimą uždrausti „Huawei” Manau komantaru nereikia Vokietija neketina pasiduoti JAV spaudimui: patvirtino tokias 5G tiekėjų taisykles, kad drausti „Huawei“ tapo praktiškai neįmanoma Vokieciai Trumpuj irgi neciulpe...
conjurer 2020-11-12 02:46
Galutinis vartotojas norintis 5G ryšio turės ne tik turėt naują telefoną (ir greičiausiai ne pigų), bet ir būti labai specifinėje vietoje, kad tuo greičiu pasinaudotų. Nematau prasmės skubėti į 5G, ypač kai reti žmonės turi telefonus galinčius išnaudoti daugiau srauto nei 4G duoda.
immortallt 2020-11-12 08:16
Kalba ne tik apie vieno vartotojo srautą, bet ir kad didelio tankio vietose, tas srautas visiems vartotojams būtų geresnis. Taip pat pamiršti, kad ne tik mobiliems įrenginiams reikia interneto. Dabar už šviesolaidį moku 40€/mėn., nes kabelį tiesti reikėjo. Ir tai tik 50 metrų.
HardAxe 2020-11-12 10:03

conjurer 2020-11-12 14:54
5G kombinuoja esamus 2~GHz ir 16+ Ghz dažnius, kad paseikti didesnę greitaveiką. Tik problema, kad 16+Ghz reikia tiesioginio matomumo kad veiktų, taigi jei laikysi mobą ne tuo kampu, ar ne ten, to greičio neturėsi. 5G routeriai turbūt veiks geriau, nes teks antena greičiausiai bus nejudinama, bet jiems pagrinde yra poreikis atokiuose vietose, kur nėra alternatyvų. O optika visada bus geriau, dėl mažesnio vėlinimo, ir labai stabilaus pralaidumo, kurio neįtakoja lietus. Kai 50% populiacijos turės 5G aparatus, tai tikrai padės. Bet reik palauk 2-3 metus, per tiek laiko didelė dalis populiacijos nusipirks naują telefoną (arba pasiims lizingu). Taigi tikrai nematau prasmės skubėti.
elfaso 2020-11-13 02:33