„Apple“ pristatė naujoves: aiškėja, ką siūlo naujieji „MacBook“ be „Intel“ procesorių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-11-20 10:54
gera diskusija, bet visi labai pradėjot remtis jausmais ir nebesiklausot kitatikių. Pasakojat tą patį iš skirtingų pusių ir dar pykstatės. Yra naujas produktas, niekas realiai nežino kiek gerai jis veikia su reliom aplikacijom. Procesorius daug žadantis, kai bus realesni vartotojų atsiliepimai tada ir galėsim vertinti kainos/greičio santykį. O dabar atsipalaiduokit ir eikit kariauti su 5G troliais
kukulis4 2020-11-20 13:21
Benediktas, HardAxe, as tai, tiesa sakant, net neturiu nieko pries ARM'a. Mano poziuriu - jei ateina nauja technologija, - tebunie. As asmeniskai, tiesiog nebusiu early adopteris, bet pereisiu tada, kai tai taps racionalu man. Del ko as is naujo ilindau i sita diskusija, yra tai, kad jeigu jau sakom kad naujas macbook'as yra laptopas (mano poziuriu jis atrodo kaip laptopas, bet funkcionalumo prasme - visdar plancete), tai laptopa uz tokia kaina galima gaut ir su geresniais parametrais. Is mano puses tik tiek.
conjurer 2020-11-20 14:10
. Nes jei jie kažką gero išleis, gal atsiras geresnių ARM plokščių tiems kad nori linux, ar windows S naudoti. P.S. visi appsai yra programos, bet ne visos programos yra appsai. Jei kas pasimeta mano tekstuose.
Benediktas 2020-11-20 14:55
Gal accountą su kažkuo daliniesi, pradėjai rašyti dalykiškai Tik prieštarauji sau šioje vietoje, Windows atsisakyti nereikia, nes Windows jau padariusi reikiamus žingsnius ir dabar dirba ties 64bit x86 emuliacijos, 32- jau veikia. Jiems tik reikia galingesniu ARM procesoriu (čia dabar pagrindinė problema), kaip kad Apple padare. O tada galima po truputi atsikabinet nuo x86 ir vis daugiau kodo leist ant ARM tiesiogiai. Tiesiog jiems reikės ilgesnį laiką palaikyt dvi OS - Windows vien tik ant x86 ir Windows ant ARM (su x86 emuliacija), kas dabar ir vyksta. Jie negali taip iš karto peršokt vien tik ant Windows ARM su x86 emuliacija, nes dar ne laikas, bet gali būti, kad tas laikas artėja, ką parodė M1. Nvidia irgi ne be reikalo ARM nusipirko. Galėjo juk nepirkti, niekas nevertė.
conjurer 2020-11-20 15:17
Nematau daug prasmės jiems peršokti į ARM, ar eiti į emuliaciją. Asmeniškai jei ne žaidimai, net nenaudočiau windows. O žaidimus emuliuoti yra tikrai komplikuota. Be to Zen2 ir Zen3 procesoriai yra tikrai šviežas vėjo gūsis, kuris pradėjo krutinti stagnacijoje užstrigusią x86. Po 10 metų gal, bet per 3 metus rimtų pakeitimų neįvyks tokioje didelėje industrijoje.
HardAxe 2020-11-20 15:46
Manau 95%+ ne IT/fizikos studentų pasaulyje renkasi windows arba mac.
Benediktas 2020-11-20 15:48
Tai žinoma neperšoks, kol x86 kainos bus konkurencingos. Tiesiog jei Apple ir toliau pradės leisti M2, M3, M4...su daugiau performance už mažesnesnę kainą, tai dalis vartotojų gali pradėti rinktis būtent macOS. Tada Microsoft būtų priverstas, greičiau judėti ir tartis su gamintojais, jei tikrai bus neįmanoma nupiginti x86 iki ARM kainų. Bet jei AMD/Intel nusipigins iki ARM kainos, tai dar laikysis. Tada taps svarbūs kiti rodikliai - energijos sanaudos(temperatūros sumažinimas), autonomiškumas - čia irgi turės kažką priešpastatyti. Čia panašiai gali būti, kaip su elektromobiliais - nei VW, nei visos kitos kompanijos (išskyrus Tesla) nenorėjo tų elektromobilių. Būtų ramiai dar 20 metų gaminę su VDV. Dėl emuliacijos, tai nesu specialistas, bet ar reikia kiekvieną žaidima pritaikyti architektūrai? Galvojau užtenka sukurti emuliatorių, kuris vienas instrukcijas verčia į kitos architektūros instrukcijas.
Paprastas_zmogus 2020-11-20 15:55
Žinok man jau daug geriau kompanija, kuri ant scenos naudoja žodį "magical", nei kompanija, kuri milijardines baudas renka už įvairius vartotojų privatumo pažeidimus ar monopolines praktikas. Ar atspėsi, kuri?
HardAxe 2020-11-20 16:56
Nėra taip paprasta. Šitai +/- veiktų bendram emuliatoriuj, bet greitaveika bus baisi. Žaidimams teks perrašyti varikliukus naujai archtektūrai. Tiksliau portinti žaidimą panaudojant arm architektūros grafinį variklį. Ipad`ai ir kiti arm įrenginiai jau turi žaidimų ir kažkokio variklių (unity?) tai portinimas ir naujų produktų kūrimas įmanomas. Kadangi kas pirmesnis - tas gudresnis, o ipad yra žinomas produktas, tai norinčių ir skubančių portinti savo produkciją bus labai daug. Ne mac atveju tokio ažiotažo nebūtų. Gal neblogas pavizdys būtų CUDA platforma. Pritaikius skaičiavimus VGA viskas veikia beprotiškai greitai, bet mes neturim emuliatoriaus iškeliančio skaičiavimo užduotis. Turi būti speciali programinė įranga su specialiomis bibliotekomis. Bet aš negalėčiau įvardinti ARM`ui skirto emuliatoriaus, skirto paleisti x86 turinį. Yra toks dabartinėm platformom? Jeigu nieko gero nėra, tai gali būti fundumentali problema ir gero emuliatoriaus neturėsim.
conjurer 2020-11-20 17:07
Rosseta 2.
Benediktas 2020-11-20 17:07
OS veikia, tik reikia galingesnių ARM procesorių Microsoftui. Ir kainas per dideles užlaužus. Taip nesudomina vartotojo. Šituos tai galima vadinti tableto lygio Aš skirtingai nuo conjurer, "tabletais" vadinu ARM planšetes ar kompus, kurie veikia lėtai, o jei leinkia x86 segmente, tai mano nuomone,jau išaugo iš tableto įvaizdžio.
conjurer 2020-11-20 17:26
Taip. Bet jau apie 15 metų egzistuoja 64bitų procesoriai. Taigi situacija prastesnė nei su rosseta2. Kita vertus čia microsoft'ui experimentas, o apple gamybos optimizacija. Apple gamina kompus, MS gamina konceptus, ir tiekia softą x86 platformoms.
Benediktas 2020-11-20 17:36
Ėjimo ant ARM procesas jau paleistas ir pas Microsoft. Tik Apple padarė labai didelį pirmąjį žingsnį ir nelabai matosi, kodėl vėliau turėtų strigti, nes jie gali ir branduolių skaičių didinti ir el. suvartojimo galią kelti - atvėsins, nes žymiai mažiau kaista. Apple ilgai tobulino savo ARM architektūrą ant iPhone ir iPad ir nepadarė klaidos debiute, kaip Microsoft su silpnu ARM.
HardAxe 2020-11-20 17:41
Panašu, kad normalaus palyginimo dar nėra ir M1 kažkiek kris žemyn, nepaisant to tai didelis žingsnis pirmyn. Vaizdelis kai M1 eina koja kojon su Ryzen 9 (kad ir neefektyviai apkrautu) tikrai mielas.
conjurer 2020-11-20 18:26
Emuliacija yra niekada nesibaigiantis kelias. Jei yra daugiau softo, 100% niekaip nepadengsi. Kažkur kažkas neveiks. Apple pagrindiniai developeriai greit padarys portus ARM'ui, bet kas skatina tai daryti windows programuotojus? Tie 10 laptopų kuriuos microsoftas išleido, ir kurių niekas neperka? Be to microsoft ir linux bendrija kitokį požiūrį į visą šitą turi. Jie siekia sukurti multiplatforminį softą, windows su savo beveik html5 aplikacijom, linux su mandrais kompiliatoriais ir interpretuojamomis programomis. Apple nesiekia sukurti multiplatforminės ekosistemos, jie siekia sulįsti į vieną platformą. Jie paliko PowerPC ir net nepažiūrėjo atgal. Kai pamatė, kad didžiausia dalis pardavimų yra ARM įrenginiai nusprendė atsikratyti x86 procesorių. Jų verslo modelis tai leidžia, ir padės sutaupyti pinigų.
Benediktas 2020-11-20 18:35
Jau minėjau, kas skatins. Onutė ir Marytė gamina bandeles. Jei Marytė sumažins sanaudas(kaina) ir dar pradės skanesnes(performance) bandeles gaminti nei Onute, tai pirkėjai eis pas Maryte (MacOs). Ir Onute(microsoft) turės žiūrėti, kaip ten Marytė daro, kad ji irgi taip mokėtų (ARM). Viska rinka sureguliuos, niekam nieko nereikia papildomai daryti, geriausi sprendimai laimi. Jei Microsoft nesiseks pereiti ant spartesnių sprendimų, vartotojui bus nusipjaut, pirks to, pas kurį bus tie sprendimai.
conjurer 2020-11-20 19:13
Kaip matom iš įvykių Onute bando gaminti tokias bandeles kaip Marytė, bet Onutės pagrindinis verslas yra miltai, ne bandelės. Dar nepamirškim kad apple nieko neturi pigiose zonose. Jas puikiai dengia android ir windows sistemos. O naujos konsolės yra AMD x86 kompai su užrakinta OS. Tad AAA žaidimų gamintojai optimizuos x86 platformai, bent iki kitos konsolių kartos.
kukulis4 2020-11-20 19:19
Matai, tu nuo hardware dabar perejai prie softo. O su softu pas apple aplamai atskira problema. Dabar sitas naujas OS dar leidzia rinktis, ar isntaliuot softa is appstore, ar ir is kitu source'u. Ar nebus taip, kad viena grazia diena 'vartotoju patogumui' instaliacija liks galima tik per appstore? Taciau realiai 'vartotoju patogumui' kartu ateina ir kontrole, koki softa gali instaliuot, o kokio ne, bei tie 30% nuo pardavimu, kurie atitenka ne kam kitam, o apple. Ar tikrai visus tuos, kurie siandien naudoja win/linux, ar raso softa win/linux tikrai zavi tokios perspektyvos migruoti pas obuoli? Nemanau. Religiniu motyvu cia net nenoriu minet
Benediktas 2020-11-20 19:26
Bet nepamiršk, kad (Microsoft + gamintojai, kurie gamina x86 yra po vienu stogu) = Onutė. Jei x86 š su pardavimais, tai ir Microsoft š. Jei Microsft nenorės š, turės ieškot, kur geriau.
Benediktas 2020-11-20 19:40
Martynas nori greito kompo už mažesnę kainą, kodėl jam turėtų rūpėti parduotuvėje lyginant du kompus ant lentynos, kiek procentų uždarbio lieka appsu developeriams? Kiek procentų žmonių rašo softą patys?