Kinijos technologijų milžinė švenčia pergalę: Stokholmo administracinis teismas panaikino apribojimus „Huawei“ įrangai  (1)

Stokholmo administracinis teismas nusprendė panaikinti draudimą tarptautinei bendrovei „Huawei“ dalyvauti plečiant 5G tinklą Švedijoje, po to, kai bendrovė apskundė tokį Švedijos telekomunikacijų rinkos reguliavimo institucijos (PTS) sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį mėnesį Švedijai uždraudus „Huawei“ dalyvauti plėtojant 5G ryšį ir paprašius šalyje veikiančių ir dažnių aukcionuose dalyvaujančių kompanijų iki 2025 m. pašalinti bet kokią šios bendrovės pagamintą įrangą iš savų sistemų, bendrovė pateikė apeliaciją Stokholmo administraciniam teismui su prašymu pakeisti teisinio pagrindo neturintį PTS sprendimą.

Šį prašymą teismas iš dalies patenkino – nuo šiol kai kurios PTS sprendimo dalys dėl artėjančių 5G dažnių aukcionų nebus vykdomos, o tai leis „Huawei“ dalyvauti konkursuose.

Šiuo metu „Huawei“ neplanuoja tolimesnių teisinių veiksmų ir tikisi konstruktyvaus dialogo su Švedijos valdžios institucijomis.

„Esame pasirengę visapusiškai bendradarbiauti ir atsižvelgti į bet kokius nešališkus, aiškiais ir patikimais techniniais standartais pagrįstus 5G ryšio įrangai keliamus reikalavimus, kurie leis mums pagaliau tapti visateisiais ir visaverčiais tiekėjais“, – teigia „Huawei“ vykdomasis direktorius Vidurio ir Šiaurės Europos regionams Kennethas Fredriksenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(7)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: