„Google“ išleido keistą programėlę: blokuoja telefoną už skolas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AJ 2020-11-13 14:46
Si koncepcija neprigys...
Timuras 2020-11-13 20:31
Bankams reikia daryti sutartis su elektromobilių, kaip tesla, gamintojais. Vat esi skolingas, pyst atnaujinimą į automobilį, ir kukuoji viešajam transporte
Atk 2020-11-14 12:41
Nereikia niekam skolinti ir nebus bedu!
Shinigami 2020-11-14 15:00
Ir kas instaliuosis tokia nesąmonę į savo telefoną, kad jo operatorius vėliau galėtu jį užblokuoti? Jei operatorius diegs į naujus telefonus, tai reikš, kad visos telefonų pakuotės bus pažeistos ir telefonai jau turės kažkokius nustatimus nustatytus, juk kai pirma kart paleidi telefoną jis prašo, įvairios informacijos ir pasirinkimu. Jei operatorius lieps prieš sudarant sutartį instaliuoti tokia programėle savo telefone, kitaip nesudarys sutarties, tai arba eisi pas kita operatorių arba iš jo išėjęs ta programėlę ištrinsi. Jei negalėsi ištrinti, tai visa telefoną perinstaliuosi. Jei be tos programėlės neveiks operatoriaus paslaugos, čia jau rimtas šnipinėjimas. Prieš kelis metus į įmonę kurioje dirbu atėjo asmuo iš įmonės kuri teikia informacijos apsikeitimo paslaugas. Visos įmonės kurios pas juos užsiregistruoja pasirašo susitarimą, kad pastoviai tikrins savo klientų informacija pas juos ir jei ras informacija kad klientas skolingas kitai čia registruotai įmonei, jis tokiam klientui nebeteiks paslaugų. Jei jam kažkuris klientas nesumokės, tai jis gali pateikti tokia informacija į ta įmonę ir kitos ten registruotos įmonės tokiam klientui nebeteiks paslaugų, kol nebus sumokėta skola. Čia manau yra kur kas paprastesnis ir patikimesnis variantas (jei nepažeidžia privatumo įstatimų ar kitokių įstatimų).
SaMaras 2020-11-15 00:47
Na dauguma skolinasi ne tam kad negrąžintų.. dauguma skolinasi, nes dabar labai labai reikia o tuoj tuoj nereikės ir gažinsiu.. ir jei tau dabar 100e paskolina už 110e, bet atsiras kas skolina už 105e (skaičiai iš lempos) tai atsiras kas savo noru susiinstaliuos tas programėles ir dar pasirašys krūvą popierių kad pats kaltas dėl visko iš to išplaukiančio..
HardAxe 2020-11-15 19:24
Visada gali padaryti IT sistemą, kuri nekaupia kliento duomenų. T.y. tu tik galėtum patikrinti kliento būseną, bet iš jos negalėtum iškrapštyti konkrečių kliento duomenų. Pavizdys galėtų būti slaptažodžio hashai. Kliento duomenis sumesk į vieną hash`ą, o šalia jau nuskaitomu formatu paduok kliento mokumo informaciją ir kam jis skolingas.
Shinigami 2020-11-16 08:20
Dauguma skolinasi ne todėl, kad dabar labai labai reikia, o tuoj nereikės. Bet todėl, kad dabar neturi reikiamos sumos, bet turi mažesnes sumas kiekviena mėnesi. Pav.: tik idiotas nuomai mokės po 300eu/mėn. ir dar po 100 eu/mėn dės į taupyklę kokius 30 metų, kad nusipirktu būta. Protingas pasiims paskola iš banko ir 20 metų atidavinės paskolą po kokius 250 eu/mėn. Taip kiekviena mėnesi ne tik sutaupys po 50 eu, bet ir nereikės dėtis į taupyklę po 100 eu ir gyventi nuomojamame bute (greičiausiai per tuos 30 metų, dar reiktu ne karta kraustytis). Taip pat žinant, kad pinigų vertė kiekvienais metais krenta, o butu kainos kyla. Protingas, net jei turi pinigų buto pirkimui ims paskolą buto pirkimui ir savus pinigus investuos (protingai) ir tada iš palūkanų sumokės paskolos gražinimą. Galiausiai turės būta (kurio kaina bus didesnė, nei kai jis pirko) ir dar investuotus pinigus.
HardAxe 2020-11-16 10:17
Nuosavas butas atneša ir nuosavų problemų. Periodinis remontas, buitinė technika, namo renovacijos išlaidos gula ant savininko, ne nuomininko pečių. Taip, šiai dienai nuomos rinka iškreipta ir pirkti dažnai apsimoka labiau, bet "turėjimas" savo buto ar juo labiau namo turi paslėptų mokesčių.