„General Motors“ atšaukia beveik 69 000 elektromobilių: didelė grėsmė užsidegti  ()

„General Motors“ ką tik atšaukė beveik 69 000 „Chevrolet Bolt“ automobilių visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad penkių elektromobilių baterijos užsidegė dėl priežasčių, kurių tyrėjai ir „General Motors“ vis dar neatskleidė, rašo „The Associated Press“. Taigi, dėl atsargumo „General Motors“ atšaukia transporto priemones. Jos bus grąžintos į atstovybes, kuriose bus įdiegtas programinės įrangos pataisymas, ribojantis akumuliatoriaus talpą.

Šis pataisymas yra tik trumpalaikis sprendimas, o „General Motors“ ieško ilgalaikio problemos sprendimo, teigia AP. Tikimasi, kad pastarasis pataisymas padės, nes elektromobiliai užsidegdavo beveik pilnai arba visiškai įkrovus baterijas. Laimei, gaisrai įvyko, kai automobiliai stovėjo ir buvo tušti, nors pranešama, kad du žmonės įkvėpė pavojingų dūmų.

 

Tuo tarpu „Chevrolet Bolt“ savininkams teks susitaikyti su 10 proc. sumažėjusiu nuvažiuojamu atstumu – tai gali būti maždaug 38 km už prarastą įkrovą.

„General Motors“ atskleidė manantys, kad visos sugedusios baterijos buvo pagamintos 2016 m. gegužės mėn. – 2019 m. gegužės mėn. gamykloje Pietų Korėjoje. Tai reiškia, kad 2020 ir 2021 m. elektromobiliams atšaukimas netaikomas, nes jų baterijos buvo pagamintos naujoje gamykloje Mičigane.

 

„Mes neturime patvirtintų incidentų, susijusių su transporto priemonėmis, kurių elementai nėra pagaminti Pietų Korėjos gamykloje“, – AP sakė „Chevrolet Bolt“ vyriausiasis inžinierius Jesse Ortega.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()