Virš Kalifornijos pastebėtas paslaptingas lėktuvas: gali būti „Northrop Grumman“ labai slaptas šnipų dronas „RQ-180“  ()

Internete pasirodė nuotrauka, kurioje galimai užfiksuota „Northrop Grumman“ sukurta slapta JAV oro pajėgų nepilotuojamų orlaivių sistema „RQ-180“ (UAS).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar tai šnipų dronas RQ-180?

Objektas nufotografuotas karinių operacijų zonoje šalia Edvardo oro pajėgų bazės, Kalifornijoje, dienos šviesoje. Nuotrauka pasirodė beveik po metų po to, kai JAV oro pajėgos pradėjo eksploatuoti savo „RQ-180“ žvalgybinius orlaivius, skelbia „AviationWeek“.

 

Teigiama, kad orlaivis skrido hipodromu maždaug 6096 metrų aukštyje. Kaip skelbiama „AviationWeek“, atrodo, kad orlaivis turi keletą žinomų itin slapto „RQ-180“ bruožų. Jis turi didelio ilgio skraidantį sparną ir, sprendžiant pagal kontūrą, du glaudžiai sujungtus dviejų turbininių ventiliatorių variklius.

Rob Kolinsky atkreipė dėmesį, kad orlaivis buvo panašus į B-21, bet nudažytas baltai. Kiti komentatoriai internete taip pat teigė, kad orlaivis gali būti „Northrop Grumman“ B-21, nors baltos spalvos dažai rodo, kad tai greičiausiai bus „RQ-180“.

 

Kaip pažymi „AviationWeek“, neįprastai šviesus dažymas yra užuomina, kad nuotraukoje iš tikrųjų pavaizduotas „RQ-180“, kuris vietinių vadinamas „didžiuoju baltu šikšnosparniu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(4)
(35)

Komentarai ()