Lietuvoje skelbiamas tarptautinis konkursas vėjo energetikai Baltijos jūroje: prasideda naujas milžiniškas energetikos projektas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-11-23 12:35
tokie faktai jau vyksta. bet keli struciai ta PRIMYGTINAI ignoruoja viska uzmaskuodami buhalterinem interpretacijom... verte akumu bus kol jie bus paklausus tiesiog del elementaraus rinkos trukumo. dabar tokia situacija, kad elektromobilis dar nesugedes, o akumai jau nustipe. uztat megejai ir valkioja tuos akumus po visus kaimus ir uzkampius, vagia, ardo ir paremontuoja. bet tu nesupratai, kad pvz nikelio-cadmio akumai, kai pralose liciui daba visi siukslyne iskart. licio akumu yra labai daug modifikaciju. ten vien modifikacine tarsa bus siaubinga. supirks geriausiu atveju tik kokybiskiau pagaminta dali licio akumu. TAS JAU VYKSTA - bet tu gi buhalteris - nepastebi FAKTO. su Tesla tas jau vyksta. nes yra savoka - keiciam-paimam tik "garantini", nepazeistom "eksplotacinem salygom" ir panasus apribojimai. o tu cia viesai skiedi savo melus ir propagandas - kad visi atveze - net bomzai - ims ir supirks buhalterine fantazija apie sviesu rytoju gal ijungei - ar kas cia su tavim vyksta? pampaliai dar kazkokie jam vaidenasi... 90% matai vos ne perdirbamumas ir sprogstamasisii buhalterinis rodiklio kylimas aukstyn... net elementariu aliejaus pampaliu nesuperka. kurie rinkoje virs 20% pampaliu kiekio sudaro... ar ten pvz koks nors kopustu-silkiu indeliu prastikas, ilgalaikio pieno, visokiu nestardantinio gavarito pampaliu virs 2l - kur tas pats plastikas kaip ir pampaliuose. sitie perdirbami pampaliai - ufonautai pasiima ir i Marsa nusiveza - ane? 90% surenkamumas cia tik nuo dalyvaujanciu... gaila man buhalteriu - rozinese fantazijose gyvena varguoliai....
immortallt 2020-11-23 12:51
Gal išmok diskutuoti, iš šiknos traukti argumentai ir šypsenėlės tik. Aliejaus bambaliai jam sudaro 20% taros... Pirmiausia, kiek dažnai aliejų naudoji ne namie? Tai būdamas namie, sunaudojęs aliejų tarą meti ją pro langą? Ar į šiukšlių kibirą? Perdirbimas kenkia labiau... Nu čia tai pyzdiec! Turbūt esi už tai, kad švino akumuliatorius mesti į griovį, nes taip bus mažiau taršos, fekalijas nevalytas net leisti tiesiai ant maistinių kultūrų, o pvz. dienos šviesos lempas tiesiog sudaužyti. Nelegalus perdirbimas - kita tema, kitos priežastys, kitaip sprendžiama. Ir ne, nelegalus perdirbimas nesukuria daugiau taršos, nei neperdirbimas iš viso (atskirai žiūrint aišku visko yra). Tačiau pvz. aliuminio pakuočių Europoje perdirbama apie 99%. Aliuminį perdirbti yra paprasta, tarša nei gaminant naują aliuminį 3-7 kartus mažesnė. Plienas iš įrenginių ir pastatų perdirbamas virš 90%. Elektronikos daug perdirba, ir čia daug tamsaus miško, kai dalis perdirbama Azijos ir pan. neaiškiose įstaigose, kur nesilaikoma nei darbuotojų saugos, nei aplinkosaugos reikalavimų. Bet čia tiek pat perdirbime problema, kiek tvarsčiuose, kai kitas ant žaizdos deda šūdą pasiimtą nuo žemės ir tvarstį ant viršaus. Pats nei faktų pastebi, nei logika moki vadovautis. Geriausiu atveju vadovaujiesi jausmais, o šiaip kažkokiomis haliucinacijomis.
AAA000 2020-11-23 13:01
aliejus uz dyka nebuna. jo "isgavimo" kaina stabili. dyzelis yra butent pigesnis apie 10 kartu - jei nuimt visus mokescius. jis brangtu tik mazejant naftos atsargoms. ir tik po keliu simtu metu... ir cia "aliejus pigiau" pasidare del buhalterinio rinkos isderinimo. politiniu spaudimu ant tiek pridejo mokesciu, kad apsiverte normali situacija iki absurdiskos va ir viskas, kas nutiko. kliedi visi apie "laisva rinka", nors is tikro yra senu seniausiai nenaturali ir reguliuojama. kai susilygino su aliejumi - perzenge tiesiog protingumo riba. kontrabanda - cia kitas klausimas. cia aptvaru sistemine apsauga. irgi "laisvos rinkos" suvarzymas ir reguliavimas kontrabandininkai yra tiesiog naturalios globalios rinkos balansuotojai. yra legalus reguliuotojai - parazitai. o kontrabanda yra legalaus parazitavimo seseline ekonomika. jei kontrabanda klesti ir jos mastas net iskreipia visa legalia ekonoimika - vadinas legali valdzia aiskiai nesusitvarko su pareigom ir ja reikia keist. ir ISKART ir DABAR ypac cia naudinga prametyt buhalterius valdzioje pasistatyt bet viena-kita reikalo specialista
AAA000 2020-11-23 13:12
jau bandai issivartyt. kaip taisykle buhalteriskais principais vel... as apie sidabra, auksa ir retus metalus - kur vertinga zaliava savaime. permala kruvas elektronikos ir issisunke vertingaja dali kur visa kita nukeliauja? tipo perdirbimui? nejuokink. aliuminis siaip netarsus metalas. prie ko cia jo perdirbimas dar kazkoks? tu isvis gaudaisi bent jau kas yra ekologine problema, o kas yra antrinis-daugkartinis panaudojimas? visa sriti prie ekologijos pritempe - kad solidziau atrodytu kazkoks skleidziamas briedas plienui galioja taspats. jis nera ekologiskai tarsus. ----- cia aplamai kalba su aliuminiu ir plienu yra tik energetinis taupymas - antraeile ekonomine strategija... energija principe nemokama - jei daryt visuomenes interesams - cia ne tarsos problema net... cia problema buhalterinio lygio - reikia ivest visuomenines kvotas. kol pilietis nevirsija energijos suvartojimo kvotos - jis valstybei turi but net neidomus - nei tarsos, nei mokestinem prasmem. jei pilieti valstybe vercia kazka daryt - tokia valstybe vergovinio pamato. nesvarbiu kaip jis ivardintas- demokratija-socializmas ar konsertvatyzmas. cia tik uzmaskuota tipine vergovine valstybe. perdirbimas jam matai... is plastiko jam nuejo i aliumini ir pliena ir iki buhalterines probelemos paskelbimo realia... net pvz energetiniai kabeliavimai jau kuria plastiko tarsos problema... i pridavima tempia islupinetus/isdegintus kabelius... oro linijose kur buvo kabeliai - degint ir skleist tarsa nereikejo... o jam pampalius superka 90% pasidziaukim rodikliu - ir sperndzia pasauline plastiko problema. Lietuvos taromatai... visi vaziuokit mokytis pazangos, buhalteris pasireklamavo ;d ;d
immortallt 2020-11-23 13:31
Aliejaus ir dyzelio savikainos skirtumai šiaip kokie 2-2,5 karto, blogas buhalteri. Rimtai psichiškai nestabilus esi. Sumeti viską į vieną vietą, jei vienas neveikia - neveikia viskas. Jei vienoje šalyje neveikia - neveikia visame pasaulyje. Ir neturiu nei laiko, nei noro su tavimi diskutuoti detaliai, nes jei eiti į perdirbimą, dar pagal medžiagų grupes, tai čia 600-800 puslapių ataskaitos. Tavo vožtas argumentas buvo, kad geriau neperdirbti, nei perdirbti. Čia net įrodinėti nėra ko, tikinčiam nieko neįrodysi.
vazzy 2020-11-23 13:55
Diskutuojant on topic, tai labai tikiuosi, kad čia ir bus Ignitis strategija ir prioritetas leidžiant IPO gautus pinigus, nes kitaip neįsivaizduoju kur jie dar gali prasmingai išleisti tiek pinigų.. Tačiau jeigu Ignitis laimės bent dalį šito konkurso tai skaitysiu, kad pirkau akcijas nebereikalo.
immortallt 2020-11-23 14:38
Yra Ignitis vieša strategija - investuoti į atsinaujinančią energetiką, dalį užsienyje (apie pusę, gal biški daugiau užsienyje, nes ten grąža daug didesnė), dalį Lietuvoje. Tada investuoti į perdavimo ir paskirstymo tinklų atnaujinimą, kabeliavimą, tarptautines jungtis, tame tarpe ir smart-metering diegimą. Realiai eina ten, kur ir visos pažangesnės elektros kompanijos Europoje.
vazzy 2020-11-23 17:00
nesuprantu prie ko Ignitis ir jungtys, perdavimo tinklai. cia grynai energetikos ministerijos ir LitGrid'o darbas, o ne Ignitis ir Finansu min.
immortallt 2020-11-23 17:15
vazzy 2020-11-23 20:08
gali gal pasidalint kokiais nors skaiciais jeigu turi del kabeliavimo ? Siemet tai kabeliuot jiems "nelabai" sekesi, neskyre tiesiog pinigu.
immortallt 2020-11-24 09:31
https://ignitisgrupe.lt/sites/default/f ... 3_LT_2.pdf 14 puslapis