Išslaptintame vaizdo įraše parodytas pirmasis tokio tipo karinis bandymas: „F-35“ numetė B61-12 branduolinę bombą (Video)  ()

Šių metų pradžioje „Sandia National Laboratories“, bendradarbiaudama su Los Alamoso nacionaline laboratorija ir JAV karinėmis oro pajėgomis, sėkmingai užbaigė skrydžio bandymus, kurių tikslas - integruoti naująją branduolinę bombą B61-12 į bendrą naikintuvo F-35A sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sandia“ paskelbė vieno iš šių bandymų medžiagą, kurio metu pirmą kartą buvo paleista branduolinė bomba iš naikintuvo, skrendančio viršgarsiniu greičiu, praneša „The Drive“.

„Sandia“ pranešime spaudai teigiama, kad bandymas įvyko Tonopah bandymų poligone rugpjūčio 25 d. Kaip rašoma „The Drive“, tai yra slapta vieta Nevados dykumoje, kuri per keletą metų buvo naudojama keliems branduolinių ginklų bandymams.

 

Vaizdo įraše matyti, kaip iš 10 500 pėdų aukščio (3,2 km) F-35A numeta testinį B61-12, kuris susideda iš funkcinių nebranduolinių komponentų ir imitacinių branduolinių komponentų.

„Istorinis“ bandomasis skrydis

„Mes sėkmingai atlikome šį istorinį F-35A skrydžio bandymą Tonopah bandymų poligone, laikydamiesi nurodytų kriterijų“, – sakoma bandymų poligono atstovo Briano Adkinso pranešime.

 

„Tai buvo pirmas visų sistemų, įskaitant mechaninį, elektrinį, ryšį ir paleidimą tarp B61-12 ir F-35A, bandymas“, – pridūrė Stevenas Samuelsas, „Sandia“ B61-12 sistemų komandos vadovas. „Naujausias testas yra labai svarbus F-35A ir B61-12 programos elementas.“

Bomba užtruko maždaug 42 sekundes, kad pasiektų tikslą. Šis bandymas buvo ypač reikšmingas, nes ataskaitose teigiama, kad F-35A B61-12 bombas gabens viduje, pirmiausia kovos lėktuvams, skrendantiems viršgarsiniu greičiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(4)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: