„Android“ laukia pokyčiai: atsinaujinti „Android 12“ bus daug lengviau, tačiau ar tai tikrai gera „Google“ mintis?  (10)

Išpopuliarėjus „Google Play“ parduotuvei, „Android“ vartotojams gana lengva atnaujinti programėles. Kadangi programų atnaujinimas per „Play“ parduotuvę kai kuriems vartotojams techniškai yra įprastas dalykas, „Google“ nori suteikti vartotojams lengvesnę „Android OS“ naujinių parinktį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ pradėjo „Project Mainline“, kad pagerintų „Android“ atnaujinimo būdą. „Android 12“ operacinės sistemos atnaujinimas bus kur kas lengvesnis.

„XDA Developers“ bendruomenės narys luca020400 pastebėjo, kad „Google“ konvertuoja „Android Runtime“ (taip pat žinomą kaip ART) į „Mainline“ modulį, todėl per „Play“ parduotuvę galima atnaujinti pagrindinius sistemos komponentus.

 

Operacinės sistemos atnaujinimas būtų pasiekiamas bet kada „Google Play“ parduotuvėje. Vartotojams nereikėtų laukti savaites ar mėnesius, kol bus atlikti patobulinimai ar saugos taisymai, kurie, kaip žinia, atkeliauja skirtingai, priklausomai nuo išmaniojo telefono gamintojo.

Viena vertus, ši „Google“ idėja išspręstų ilgai keliaujančius operacinės sistemos atnaujinimus. Visgi, tam, kad atnaujinimų procesas vyktų sklandžiai, „Google” privalės užtikrinti, kad ART aplinka visuose „Android“ įrenginiuose veiks vienodai. Tačiau tai taip pat labai sumažins telefonų gamintojų galimybes pasiūlyti savo sugalvotas programinės įrangos naujoves.

 

Taigi, ar ši „Google“ naujovė bus sutikta entuziastingai, nežinia. Belieka palaukti, ir pamatysime, kas gero iš to išeis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(1)
(26)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: