Prisimenate šį vandeniliu varomą „Cybertruck“ žudiką? Na, jis oficialiai miręs  (3)

„Tesla“ konkurentas „Nikola Motors“ oficialiai pripažino, kad jos sutartis su „General Motors“ gaminti vandeniliu ir elektra varomą pikapą „Badger“, nebus įgyvendinta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-02 Prisimenate šį vandeniliu varomą „Cybertruck“ žudiką? Na, jis oficialiai miręs  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Nikola“ daugiausia pastangų skyrė hibridiniam vandeniliu ir elektra varomam sunkvežimiui kurti, bendrovė vasarą paskelbė apie „Badger“ – vandeniliu ir elektra varomą pikapą, skirtą sutriuškinti „Tesla Cybertruck“.

„Nikola“ birželio mėnesį paskelbė apie rezervacijos pradžią ir akcijų vertė šovė į viršų.

Visgi, ne viskas klojosi taip sėkmingai, kaip norėta. Rugsėjį „Verge“ pranešė, kad įmonei pavyko pasirašyti sutartį su „General Motors“ remiantis „melu ir apgaulėmis“. „Hindenburg Research“ atskleidė informaciją, dėl kurios „Nikola Motors“ generalinis direktorius atsistatydino.

 

„General Motors“ taip pat atsiėmė „Nikola“ akcijų paketo dalį, kuri buvo pirminė partnerystės plano dalis. Kitaip tariant, pasitraukdami, „General Motors“ nutraukia ir projekto finansavimą.  Po šios žinios „Nikola“ akcijų vertė pirmadienio rytą smuko 25 procentais.

 

Rezervavusiems „Badger“ pikapą bus gražinti pinigai, o „Nikola“ nenutrauks visų ryšių su „General Motors“. Bendrovė skelbia bendradarbiausianti su partneriu kuriant kuro elementus 7 ir 8 klasės „Nikola“ sunkvežimiams.

„Sunkvežimiai tebėra mūsų pagrindinė veikla, ir mes 100 proc. sutelksime dėmesį į tai, kad pasiektume savo tikslus, kad į rinką patektų vandeniliu ir elektra varomi sunkvežimiai“, – sakė dabartinis „Nikola“ generalinis direktorius Markas Russellas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (3)