„Apple“ už melagingą reklamą gavo 10 milijonų eurų baudą - apie ką buvo meluojama?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evil 2020-12-05 15:20
pasiieškok senų Sony reklamų su murkdymais į baseinus ir kaip gražiai jie jas paslėpė kai pasipylė skundai, kad atvejai ne garantiniai. tik su Sony triukšmo ir klikų nepridarysi nes visiem PX tas Sony. xperiablog.net/2015/09/10/sony-changes-stance-on-waterproof-phones-do-not-use-underwater/ https://www.youtube.com/watch?v=oDEniqeMask
conjurer 2020-12-05 16:24
Man ne px, nes aš turiu sony. Ir galiu pasakyti, kad kai buvau palikęs distiliuotam vandenyje, kad išsiplautų tinkas iš krovimo porto, tas laidumas pasimatė. Kamera buvo pusę metų aprasojus po to. Priminkit kai sony dėl to baudą gaus. Gal ne 10 milijonų, bet kaip nukentėjąs pretenduoju į dalį toks kompensacijos.
Evil 2020-12-05 17:42
tai vistiek visiem px, ar daug matei verkimo dėl to? na kažkur kažkas kažką ir viskas, tyla, ramybė, nebeįdomu. su Sony tiek clickbait'o nepridarysi ir visokie lošaros nesulėks klikint rašinėlio su snargliais kokie Sony pasaulinis blogis ir pasikėlę. nes masėms px, nes madoj būti tik vaflistiniu, etatiniu Apple haiteriu.
conjurer 2020-12-05 20:34
Jo čia viena iš nerimčiausių problemų su tapšnokliais. O žmonės net neverkia dėl masinio šnipinėjimo, ką daro dauguma appsų ir puslapių. Na išskyrus tuos kurie galvoja, kad vakcinose gaus čipą. Ir jų verkimas nukreiptas į 5G bokštus, nors jie net neturi 5G telefonų... Bet esmė ne kiek straipsni klikų gaus, o tai kad bauda buvo gauta. Tik problema, kad jis buvo per maža, manau jiems apsimokės toliau reklamuotų kaip IP68 sugebančiųs telefonus, toliau dėti klijus vietoje gumų, ir kas metus gauti baudas. Jei bauda yra tik piniginė, tai reiškia baudų sistema negalioja turtingiems. Pvz ant tabako pakelių turim pranešimus apie jo ilgalaikį poveikį. Jei pardavinėjant telefonus, būtų privaloma klijuoti tokius pačius lipdukus apie melagingus pažadus(ir kiekvienas lipdukas turi užimti 20% pakuot4s), pvz "po 3 metų telefonas specialiai sulėtės", arba "IP68 standartas galioja 14 dienų", tada kompanijos imtūsi rimtesnių veiksmų, nes 5 lipdukai, ir nebėra kur dėti logotipo.
Evil 2020-12-05 21:18
aš galiu pasakyt kitaip, skaityti reikia ne tik antraštes bet ir daugiau, ir pageidautina ne įstrižai: These iPhone models are splash, water, and dust resistant and were tested under controlled laboratory conditions: ilgas sąrašas To prevent liquid damage, avoid these: Swimming or bathing with your iPhone Exposing your iPhone to pressurized water or high velocity water, such as when showering, water skiing, wake boarding, surfing, jet skiing, and so on Using your iPhone in a sauna or steam room Intentionally submerging your iPhone in water Operating your iPhone outside the suggested temperature ranges or in extremely humid conditions Dropping your iPhone or subjecting it to other impacts Disassembling your iPhone, including removing screws Pas Samsą tas pats: IP68 is based on test conditions for submersion in up to 1.5 meters of freshwater for up to 30 minutes. Not advised for beach or pool use. Bėdą, kad žmonės intrukcijas skaito tik kai daiktas jau FUBAR, o paskui stebisi kodėl taip viskas.
conjurer 2020-12-05 23:37
Ne, problema ta, kad tie klijai po pusės metų susidėvi, ir standartas dingsta. Jei matau IP68 tai man turėtų užtekti paskaityti ką tas standartas leidžia, o ne ką gamintojas leidžia. Kitaip kokia prasmė iš standarto? Pvz: mes gaminame 30 Cm liniuotes, bet dėl resursų taupymo mūsų marketingistai nusprendė, kad sutrumpinus galima jas parduoti pigiau. Matuok iki 30cm su 20cm liniuote! Klijų naudojimas IP68 lygio apsaugai yra suplanuotas nusidėvėjimas, arba suplanuota prasta kokybė. Vienintelis būdas kuris padeda nuo per greito suplanuoto nusidėvėjimo yra garantija. Bet jei apple apibrėžia, kad jų įrenginio negalima naudoti pagal tai ką IP68 leidžią, kai jie patys pabrėžią kad jų tapšnoklai turi šį standartą. Totalus scam'as. O samsas kaip minėjau ankščiau turi Xcover modelį, kuris normaliai atlaiko vandenį. Taigi jų melas nėra 100% kaip apple, o tik kokie 99%.
kukulis4 2020-12-06 00:10
Apple rageliai nuo ten kazkurios versijos yra IP68 certified (bent jau apple taip raso). IP68 yra industrijos standartas, ir jei gamintojas deda IP68 labeli ant savo ragelio tai vartotojas turi gauti atsparuma pagal ta standarta. Viskas. Samsungui ar bet kuriam kitam gamontojui lygiai tie patys lukesciai.
HardAxe 2020-12-06 01:46
Sauna visiem elektronikos įrenginiam didelis no-no. Ličio baterija nemėgsta didelių temperatūrų. Tas pats su super duper išgyvenimo laikrodžiais kurie atsparūs viskam. Sauna juos lengvai nužudytų. IP standartas (https://en.wikipedia.org/wiki/IP_Code), čia mano vertimas: 4 vandens purslai 5 vandens srovė bet kuriuo kampu 6 galinga vandens srovė 7 Panardinimas iki 1m iki 30min. 8 panardinimas gyliau nei vienas metras. Gali būt papildomų reikalavimų, pvz temperatūriniai ciklai prieš panardinimą. Realiai mūsų samsungai/apple turėtų gauti IPx6 standartą. tada visi būtų laimingi. Dabar jie knisa smegenis. Iš kitos pusės IPx standartas nėra numatytas povandeniniam prietaisų naudojimui. Tai labiau atsparumas įkritus, lyjant ir t.t. Pvz IPx8 telefonas neturėtų sugesti įkritęs į baseiną, bet tai nenurodo tinkamumo povandeniniam filmavimui naudojantis tuo telefonu. Standartas labiau skirtas įrangai, kad žinotum kiek ją saugoti. Ar galima naudoti lauke, drėgnose patalpose, duše ir pan. Aišku gaminys turi išlaikyti standartą visą gyvavimo laikotarpį. Kitaip turėtume keisti rozetes lauke ir duše kas pusmetį Pvz garmin fenix 6 yra pilnai atsparus vandeniui iki 10atm slėgiui (100m), bet jis nėra skirtas nardymui. garmin mk1 atsparus tiem patiem 100m, bet jis turi EN13319 certifikatą, kas nurido tinkamumą nardymui.
conjurer 2020-12-06 03:06
Spėju nuo laikrodžio priklauso. Mano Casio yra išgyvenęs visokias temperatūras bei įvairius vandens gylius, ir baterija nekeista jau gal 6-7 metus. Tik jis turbūt ne išgyvenimo laikrodis, nes baterija per silpna, kad pašildytų maistą. Realiai gopro turėjo daug didesnę problemą pasikėlus į 3km aukštį, ji nuo šalčio nusprendė veikti 10 kartų trumpiau.
Evil 2020-12-06 10:45
pabandyk priduoti su paraudusiais drėgmės indikatoriais.
kukulis4 2020-12-06 11:02
Vat butent. Nepriduosi. O realiai turetu apziuret ar telefonas neardytas, ir jeigu ne - no more questions asked.
conjurer 2020-12-06 16:11
Va dėl to ir bauda. Tik mano manymu per maža. Beje pažėjau kaip atrodo naujas xcover 4. Panašu kad ir tos serijos kokybė nukrito. Vis dar naudojamas guminis apvadas, bet nėra varžtų, ir trūksta guminių dangtelių lizdams.
HardAxe 2020-12-13 18:51
O kaip tu įrodysi, kad nebuvo nerta į 10m gylį? Manau esminė problema čia slypi.
kukulis4 2020-12-13 21:01
Tai sita as puikiai suprantu. Bet tai nekeicia fakto, kad negali reklamuot to, ko negali pamatuot. Ta pasme jei teigi, kad tavo ragelis atlaiko ne desimt, bet, tebunie, tuos 4m ir/arba 30min vandenyje, tai tu privalai turet sprendima, su kuriuo irodysi, kad ragelis skysciu veikiamas arba buvo giliau, arba daugiau laiko. Arba kitas varijantas - priimi kaip garantinius, visus ragelius, kurie pazeisti skysciu ir neturi negincijamu ardymo pozymiu.
sub 2020-12-14 08:39
O kaip gamintojas įrodys, kad tu nėrei į 10 m gylį? Tarp kito, turiu Samsung Galaxy S10+, kur rašoma "P68 dust/water resistant (up to 1.5m for 30 mins)". Perkant pardavėjo Telioj paklausiau, IP68 kiek laiko garantuojate kad neužlinks nuo vandens, ar dulkių. Tai gana aiškiai pasakė pusę metų garantija IP standartui galioja, o po to gali pamirš tą IP reitingą. Po metų gavo lietaus ir prasidėjo bairiai su ausinių lizdu, vien žo nekontaktuoja, manau kažkiek oksidavosi kontaktai. Tai tokia ir nauda iš to IP68, kaip jūs visi ir minėjoį, čia daugiau marketinginis triukas, grąžus numeriukas reklamoje, bet naudos jokios iš to.
kukulis4 2020-12-14 09:17
Ir cia dar nera iki galo aisku kur atskaitos taskas - ar pagaminimo data, ar pardavimo data, ar eksplotacijos pradzia. Labai gali buti, kad ispakaves telefona tu jau iskarto to IP68 neturi. Ps. as dabar taip pat naudoju s10+. Buvo labai idomu kai provaiderio atstovas atvaziaves pas mus i ofisa promotino atsparuma vandeniui ir visus tuos ip68, ip67 etc dejo i atskira kruva, kaip visiskai kito lygio telefus, bet vos tik uzklausus apie garantija viskas labai trumpai ir aiskiai - jis pardavejas, o ne gamintojas, o gamintojas nustates salygas, kad jei dregmes jutikliai fiksuoja dregme, garantija negalioja. Kaip ta dregme i IP68 telefona gali patekti, jis nezino, kaip beja, nieko neminejo apie ta puse metu veikianti ip68...
sub 2020-12-14 13:06
Nu žinai, pardavėjo darbas yra parduot, tai jam spėju visiškai dzin ką gamintojas sako ir daro. Aš asmeniškai nuspręndžaiu, kad tie visi IP reitingai telefonuose yra marketingo triukas ir tiek. O kas dėl S10+, dar vieną pastebėjimą turiu, nukritus ant medinių grindų iš 1-1.5 metro aukščio, kažkas viduj barškėt pradėjo. Šiaip atrodo, kad gana tvirtas telefonas - bet pasirodo, kad iki pirmo bum.