Juokinga situacija - Brazilijoje „Apple“ privalės į „iPhone“ dėžutes dėti ir įkroviklius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2020-12-04 13:50
Totalus apple feilas. Eilinis bandymas nugrezti dar keleta doleriu is savo klientu. Na, bet kadangi tipinis apple klientas darys viska ka sako apple, mataomai planas suveiks. Vien del tokiu "lievu" apple triuku niekada nepirksiu apple produkcijos. Buvo laikas kai aifonas tikrai buvo kazkas tokio, kol androidas dar buvo pradinese versijose ios buvo myliomis priekyje, bet dabar nematau jokio ios pranasumo pries android.
Kirtiklis 2020-12-04 14:32
Perki įrengini ir neturi galimybės jo pakrauti, nes (bugnai) čia tavo pirmasis Iphonas. Teismuose kaip šilta vilna suraitys. O pvz BMW ka prastesni? Gali pardavinėt be ratlankių savo mašinas, be gali naudot savo senus, o jei neturi tai tavo bėda.
Evil 2020-12-05 15:12
"Vien del tokiu "lievu" apple triuku niekada nepirksiu apple produkcijos." - jau visa Apple vadovybė verkia ir rašo laišką su prašymu pirkt. Ko neverkei kai Nintendo i 3DS pakuote nedėjo kroviklio? gal, kad crapologijos apie tai nerašė. "Perki įrengini ir neturi galimybės jo pakrauti, " - Japonijoj jau seniai taip, niekas nemirė.
Paprastas_zmogus 2020-12-05 16:06
Ir tada vartotojas (jeigu tikrai neturi) nusiperka visiškai kitos firmos pakrovėją ir tavo teiginys nebetenka prasmės.
kukulis4 2020-12-05 16:56
O apie apple certified pakrovejus tu, aisku nieko negirdejai, ane?
Evil 2020-12-05 17:38
Imi bet kokį normalaus gamintojo su Power Delivery - Anker, Belkin, Amazon, Ansmann, Baseus.
kukulis4 2020-12-05 18:05
Kitaip tariant, arba perki apple arba apple certified chargeri. Bet kokiu atveju apple vistiek atsiriekia savo dali nuo tavo pinigu. Arba dar gali pirkt belenkoki chargeri ir rizikuot, kad viena diena po eilinio software update'o chargeris nebeveiks, nes nekoshernas. Arba prireikus garantinio, pasius kurnors toliau, nes 'loguose matosi, kad buvo naudotas kazkoks non-certified chargeris, kuris galimai ir sukele gedima'...
Gediminas Jurgaitis 2020-12-05 18:18
gali tu cia pritempineti kiek tik nori, bet esme tame, kad pirkdamas telefona uz ~1K tu tikrai nepirksi no name kroviklio. O ypac turint omeny Apple klientu nuolankuma ir prisirisima prie Apple. Pasikartosiu, bet cia yra TIK budas papildomai sutaupyti ir uzdirbti. Jokio ekologiskumo as cia nematau.
kukulis4 2020-12-06 00:27
O kodel as nusipirkes QC3.0 standarta palaikancia charging mikruske, arba net visa chargeri galiu kraut absoliuciai viska nuo ausiniu iki laptopo, bet tik ne kazka is apple produktu? Ta prasme, ta LiPo batareike iphone yra kazkuo stebuklinga, kad jos negali kraut ne kosherinis chargeris? Nes as kai su batareikem megejas pazaist, tai esu daug kartu isitikines, kad nuo bet kokio telefono atjungta batareike mano kinietiskas imax b6 chargeris kuo puikiausiai krauna.
HardAxe 2020-12-06 01:57
graužtukas moka standartus lygioj vietoj susigalvot. Ką čia diskutuot. Neprisimenat ausinių su DRM? Bet pakrovėjai (ypač oem) yra gerai. Man jie labai susinaudoja įvairiuose diy projektėliuose ir aš originaliu X gamintojo pakrovėju pasitikiu labiau nei ali-express maitblokiu. Jei kas turit atliekamų siųskit, perdirbsiu
Evil 2020-12-06 10:41

kukulis4 2020-12-06 10:58
Zinoma, kad gerai. As ir pats turiu kokia 15-20kg visokiu senu pakrvoeju pradedant visokiais maziukais 3.3v ir baigiant ivairiais laptopiniais. Kai reikia kanors uzmaitint, kartais net step up/down converterio nereikia det, pasikuiti ir randi mazdaug tinkamo voltazo.
Paprastas_zmogus 2020-12-06 12:47
Visų pirma, tai aš prie telefono dar vieno pakrovėjo ir nepikrčiau, nes būkim biedni, bet teisingi - VISI mes namie turim krūvas visokių pakrovėjų ir kabelių. Pas mane namuose - kokie 4. Iš jų tik vienas Apple. Žinoma, galima žiūrėti į tokį Apple sprendimą ciniškai ir sakyti, kad jie tik nori pasipelnyti, bet vistiek nepaneigsi ir to fakto, kad per daug metų visi mes tikrai turime prikaupę tų pakrovėjų ir Apple sprendime logikos taip pat yra.
Gediminas Jurgaitis 2020-12-06 13:30
Del logikos as ir nesigincyju. Is verslo puses ideja netgi labai puiki. Sutaupai nuo pakuotes, sutaupai ant logistikos, parduodi telefona realiai uz ta pacia kaina be kroviklio, kadangi senesnis kroviklis nepalaiko pacio sparciausio krovimo tai vistiek dauguma pirks dar ir krovikli kuris manau bus gana brangus. As nebuciau sakes nei zodzio jei apple nebadytu to prastumti kaip "viskas cia normaliai", nes normaliai cia nelabai yra, jei telefono krovimo greitis nesiskirtu nuo praeito modelio tada jo, who cares, imi sena krovikli ir krauni, bet gi apple skambino visais varpais "ziurekit koks nerealus krovimo greitis" nu, ziurim, o matom, kad norint to krovimo greicio teks nusipirkti nauja krovikli Man nepatinka ta apple prisimestas teisuolio ir afigieno inovatoriaus vaidmuo. Didziaja dalimi technologiju jie visada keleta metu atsilieka, bent jau dar labai nesenai taip buvo.
Evil 2020-12-06 15:45
heiteriai tokie juokingi. kodėl tau Qualcomm proprietarščina QC nekliūna, o USB-IF PD pas Apple yra blogai?
conjurer 2020-12-06 16:21
Dėl šito dalyko esu apple pusėje. Jei jie imasi veiksmų, dėl kurių mažiau telefonų bus nupirkta, ar mažiau elektronikos šlamšto turėsim, tai super. Čia mes ES dėl to kalti. Verčiam gamintojus standartizuotis krovimo prietaisus. Apple tiesiog žengė papildomą žingsnį - "mes standartizavom, todėl nebūna pirkti jo su telefonu, nes turbūt turit nuo mac'o". Kvaila yra ginčytis kad dėl pakrovėjų jie uždirba daugiau pinigų, ir ignoruoti jų gamybos praktikas, ir paskutiniu metu pagarsėjusį lobizmą, dėl koncentracijos stovyklose gaminamų kameros modelių. Čia tas pats kaip sakyti kad žmogžudys yra blogas, nes mėgsta picą su ananasais.
Mbucks12 2020-12-07 08:26
Labai džiūgu dėl šitos situacijos. Geras pretekstas kitoms šalims. Norite ekologijos - laikykitės visų priimto standarto USB-C pavidalu. Nes aš su tokiu dabar kraunu net dantų šepetuką ir barzdaskutę. Reiktų ES skirti kelis miljardus baudos graužtukui
immortallt 2020-12-07 10:09
Apple rūpėtų ekologiją, būtų įdiegus USB-C standartą. Dabar dažniausiai telefoną kraunu su laptopo laidu. O Apple ekologija nelabai ir rūpi, nes jie geriau moka baudas, nei standartizuojasi.
dainius.tamošaitis 2020-12-07 11:14
geras pavyzdis kaip turi veikti vartotoju teises turi ginti pirkejus. o pas mus lietuvoja tik galima patileti nieko nieko del to nedaro....
Evil 2020-12-07 12:21
"Norite ekologijos - laikykitės visų priimto standarto USB-C pavidalu." - ką tai keistų dėl kroviklio buvimo/nebuvimo? Japonijoj jau daug metų nededa kroviklių, nemiršta. "Apple rūpėtų ekologiją, būtų įdiegus USB-C standartą." - yra Qi, gali vienu krovikliu kraut visus jį palaikančius. "lietuvoja " - ką daro?