„iPhone 12“ kameros nieko vertos? Gauna į kaulus nuo „Samsung“, „Huawei“ ir „Xiaomi“  (2)

„DxOMark“ specialistai baigė seriją, pavadintą „iPhone 12 testai“, sudarytą iš trijų dalių: pirmojo bandymo metu jie ištestavo „iPhone 12 Pro“ kamerą, antrame - „iPhone 12 Pro Max“, ir pagaliau paskelbė pagrindinio serijos modelio - „iPhone 12“ kameros rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Primename, kad „iPhone 12 mini“ turi tą pačią kamerą kaip ir „iPhone 12“, tad rezultatai būtų identiški.

Ankstesniuose testuose „iPhone 12 Pro“ ir „iPhone 12 Pro Max“ pasirodė palyginti gerai. Jie gavo 128 ir 130 taškų bei užėmė atitinkamai penktą ir ketvirtą reitingo vietas. O štai „iPhone 12“ gerokai atsiliko.

Pastarasis surinko 122 taškus ir reitinge užima 13 vietą – toks yra praėjusių metų „Xiaomi Mi Note 10 Pro“ ir „Huawei Mate 30 Pro 5G“ lygis.

Tačiau reikia pažymėti, kad „iPhone 12“ kamera yra daug geresnė nei „iPhone 11“, kuris su 109 taškais dabar yra 40 reitingo vietoje.

 

„iPhone 12“ už fotografiją gavo 132 taškus, už priartinimo galimybes – 41, už vaizdo įrašus – 112 taškų. Problema čia kyla savaime. Jeigu „Apple“ būtų aprūpinusi šį modelį optiniu priartinimu bent jau „Pro“ modelio lygiu, tada galutinis rezultatas būtų ženkliai geresnis.

Ekspertai atkreipia dėmesį į tikslias fotografijos spalvas, tačiau dinaminis diapazonas galėtų būti platesnis. Automatinis fokusavimas yra greitas ir tikslus (būdingas visiems „iPhone 12“ modeliams), kaip ir detalumas. Kita vertus, triukšmo yra daugiau, nei norėtume, „bokeh“ efekto imitavimas portreto režimu „nuvilia“.

Kalbant apie vaizdo įrašų kokybę, dinaminis diapazonas yra platus dėl „Dolby Vision HDR“ palaikymo, sodrių spalvų, tikslios ekspozicijos, gero ryškaus apšvietimo detalių ir efektyvaus stabilizavimo. Tačiau trūkstant šviesos, pametamos detalės, o pagrindinė vaizdo įrašymo problema yra triukšmas, kuris matomas net esant geroms apšvietimo sąlygoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (2)