Džiugi žinia „Tesla“: teismas leido atnaujinti miško kirtimo darbus Berlyno „Gigafactory“ statybų plote (Video)  (5)

Praėjusią savaitę pranešėme, kad „Tesla“ teismas nurodė nutraukti medžių kirtimą Berlyno „Gigafactory“ statybų plote. Vietos aplinkosaugininkų grupės skundėsi, kad miškų kirtimas paveiktų čia žiemojančias gyvates ir driežus. Tąkart teismas paskelbė laikiną draudimą kirsti medžius, tačiau naujas sprendimas yra „Tesla“ naudai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-14 Džiugi žinia „Tesla“: teismas leido atnaujinti miško kirtimo darbus Berlyno „Gigafactory“ statybų plote (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ informuoja, kad teismas pareiškė atmetęs apeliaciją motyvuodamas tuo, kad „Tesla“ ėmėsi pakankamai priemonių ropliams apsaugoti, vykdydama reikalavimus juos sugauti ir apgyvendinti alternatyvioje buveinėje.

Pirminiame skunde Brandenburgo gamtos apsaugos sąjunga („Nabu“) teigė, kad „Tesla“ niekaip negalėtų sugauti ir perkelti visų roplių.

„Tesla“ su aplinkosaugininkų grupėmis jau yra susidūrusi dėl panašių problemų. Per pirmąjį miškų kirtimo etapą „Tesla“ turėjo perkelti nykstančius šikšnosparnius, kad galėtų tęsti pradėtus darbus.

 

Kaip jau pranešėme anksčiau, labai svarbu, kad Berlyno „Tesla Gigafactory“ statybos vyktų numatytais terminais. Gamintojas jau liepos mėnesį planuoja pristatyti šioje gamykloje pagamintus „Model Y“ visureigius.

 

Be to, „Tesla“ planuoja pirmą kartą naujojoje gamykloje naudoti naujausią 4680 ir struktūrinių baterijų paketo technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (5)