„Android“ telefonai netrukus gaus daug naujų funkcijų: lauktos naujienos „Google“ žemėlapiuose ir net 14 000 naujų jaustukų  (1)

„Google“ per ateinančias savaites išleis penkias naujas „Android“ funkcijas, kurios pagerins žemėlapių naršymą, „Gboard“ klaviatūrą, jaustukus, „Voice Access“, „Google Play“ audio knygas ir „Nearby Share“ failų bendrinimo funkciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš naujovių – pagerintas žemėlapių naršymas. Programėlėje atsiras „Go“ skiltis, kurioje matysite jūsų dažniausiai lankomas vietas. Vieno mygtuko paspaudimu galėsite matyti įprastus savo maršrutus į mokyklą ar darbą, o skirtuke „Go“ bus rodomos nuorodos, tiesioginis eismas ir sutrikimai bei numatomas atvykimo laikas.

Taip pat galėsite pažymėti mėgstamą viešojo transporto maršrutą, kad pamatytumėte išvykimo ir atvykimo laiką bei bet kokius vėlavimus tiesiogiai „Go“ skirtuke.

Pasak bendrovės, „Go“ skirtukas bus pradėtas naudoti „Android“ ir „iOS“ įrenginiuose „artimiausiomis savaitėmis“.

„Google“ atnaujina „Gboard“ klaviatūrą. Vadinamoje „Emoji Kitchen“ dabar bus net 14 000 naujų jaustukų derinių. Galėsite paliesti du jaustukus, kad pamatytumėte siūlomus derinius, arba padvigubinti vieną jaustuką, kad pamatytumėte „intensyvesnius“ variantus. Naujiena jau yra prieinama beta versijoje ir teigiama, kad naujoji „Emoji Kitchen“ bus pasiekiama „Android 6.0“ ir naujesnėse versijose „per ateinančias savaites“.

 

„Google“ taip pat atlieka pakeitimą, dėl kurio „Play Store“ parduotuvėje gali atsirasti daugiau audio knygų. „Google“ teigia, kad knygų leidėjams JAV ir JK teikia naują automatiškai sugeneruotą diktoriaus įrankį audio knygų versijoms kurti. Šiuo metu įrankis pasiekiamas beta versijoje ir turėtų pasirodyti visiems 2021 m. pradžioje.

„Google“ taip pat ženkliai praplėtė „Voice Access“ aplikacijos prieinamumą. Mašininio mokymosi pagalba „Voice Access“ leidžia lengviau valdyti vartotojo sąsajos elementus, tokius kaip mygtukai ir etiketės, balsu.

 

Funkcija „Nearby Share“ netrukus palaikys tiesioginį „Play Store“ programų bendrinimą su netoliese esančiais „Android“ vartotojais. Programos siunčiamos bet kokiu būdu, kurį jūsų du telefonai laiko greičiausiu: „Bluetooth“, „Bluetooth Low Energy“, „WebRTC“ arba „Wi-Fi“.

Norėdami bendrinti programą iš „Google Play“, eikite į meniu „Bendrinti programas“, esančią skiltyje „Tvarkyti programas ir žaidimus“, ir pasirinkite bendrinamą programą. Tada jūsų draugas turi priimti gaunamą programą. Šis konkretus naujinys bus pradėtas diegti per ateinančias savaites.

Galiausiai, „Google“ teigimu, „Android Auto“ funkcijos palaikymą „per ateinančius kelis mėnesius“ išplės dar 36 šalys ir įtrauks „Google“ programas bei paslaugas į suderinamų automobilių prietaisų skydelį visiems, naudojantiems „Android 10“ ar naujesnes versijas.

Smagi kalėdinė „Google“ dovanėlė, ar ne?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(9)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: