„Toyota“ keičia savo strategiją? Pristatys visiškai naują elektrinį visureigį - bus kuriamas ant naujos ir akivaizdų privalumą turinčios „e-TNGA“ platformos  ()

Japonijos automobilių gamintojas „Toyota“ daugiausia dėmesio skiria hibridinėms transporto priemonėms. Visgi, praėjusiais metais bendrovė paskelbė paspartinusi savo elektromobilių planus ir pristatė keletą koncepcijų, kurias artimiausiais metais planuoja paversti serijinėmis transporto priemonėmis. Dabar pagaliau galėsime pamatyti vieną iš tokių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai „Toyota“ paskelbė pristatysianti Europai skirtą visiškai naują vidutinio dydžio elektrinį visureigį. Kol kas „Toyota“ rodo tik siluetą (nuotrauka viršuje), tačiau daugiau detalių atskleisti žada per ateinančius kelis mėnesius.

Gamintojo teigimu, naujasis modelis bus kuriamas naudojant naują „e-TNGA“ platformą. Dėl savo sumanaus dizaino naujoji platforma yra labai universali ir lengvai pritaikoma įvairiems gaminiams.

Kartu su pranešimu „Toyota“ pristatė žemiau esantį  paveikslėlį, kuriame parodyta dviejų variklių, visų varančiųjų ratų pavara ir modulinė baterija.

„Toyota“ ZEV gamyklos vyriausiojo direktoriaus pavaduotojas Koji Toyoshima komentavo šį pranešimą:

„Toyota“ per kelis ateinančius mėnesius žengs svarbų žingsnį, pristatydama tik elektra varomų automobilių seriją ir pirmąjį jos narį – vidutinio dydžio miesto visureigį. Universali ir lanksti e-TNGA platforma mums leidžia kurti ir gaminti automobilius, kurie ne tik varomi elektra, bet ir smagūs vairuoti bei gražūs pažiūrėti“.

Automobilių gamintojas patvirtino, kad transporto priemonė jau ruošiama gamybai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()