Nyderlandų kariai apsirūpino kulkosvaidžiais ginkluotomis rogėmis, tik kam jos reikalingos?  (1)

Nyderlanduose kartais sninga. Tiesą sakant, sniegas ten krenta apie 30 dienų per metus, tačiau sniego paklotė susidaro labai retai. Tačiau Karališkasis Nyderlandų jūrų pėstininkų korpusas ką tik įsigijo nemažai rogių - kam jos jiems?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūrų pėstininkai - tai elitinė Nyderlandų karinio laivyno dalis. Tai - itin gerai paruošti kariai, kurių ginkluotei skiriama labai daug dėmesio. Nyderlandų jūrų pėstininkų korpuse tarnauja apie 2300 karių. Ir dabar jie turės nemažai pulkų.

Pulka - tai šiaurietiškos rogės, kurias įprastai tempia slidininkai, šunys ar net šiauriniai elniai. Norvegijoje slidinėjantys tėvai į pulkas sodina vaikus ir leidžiasi į mišką. Suomijoje ir Švedijoje vaikai pulkomis leidžiasi nuo kalnų. Tuo tarpu stovyklautojai naudoja krovinines pulkas, į kurias deda palapines, kirvius ir kitus reikalingus daiktus. Tradiciškai pulkos buvo gaminamos iš medienos ir net ragų, dabar, žinoma, tam naudojamas plastikas.

 

Ir būtent plastikines pulkas įsigijo Karališkasis Nyderlandų jūrų pėstininkų korpusas. Jos nebus labai reikalingos šalyje, kurioje sniego paklotė yra itin retas reiškinys. Tiesiog Nyderlandų jūrų pėstininkai turi labai svarbias užduotis - jie privalo gebėti per 48 valandas atsidurti bet kuriame pasaulio krašte ir veikti įvairiausiomis sąlygomis. Vienas iš galimų darbų, kuriuos jiems tektų daryti, yra karyba Skandinavijoje, atremiant galimas Rusijos grėsmes.

Keliauti slidėmis su kuprine yra labai sunku ir galimybė pašalinti dalį svorio nuo pečių yra labai reikalinga. Ir tam tos pulkos ir reikalingos. Jose kariai temps savo daiktus bei ginklus. Keisčiausia tai, kad kai kurios pulkos bus pritaikytos 7,62 mm GPMG kulkosvaidžiui („General Purpose Machine Gun“). Nyderlandų pulkos pirmą kartą bus naudojamos netrukus per NATO pratybas Norvegijoje.

 

Kulkosvaidis pulkoje galbūt atrodo neįprastai, bet tai yra pakankamai logiškas sprendimas, kuris padėtų apsiginti nuo kelyje sutiktų grėsmių. Tai gerina tokios pakankamai sunkios ginkluotės mobilumą.

Tiesa, Nyderlandų pulkas temps ne tik patys kariai, bet ir švediški vikšriniai transporteriai BV206. Ir kita technika. Kad ir kaip keistai tai atrodytų, tokios rogutės yra labai universalus ir naudingas transportavimo sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (1)