„Huawei“ tapo pirmuoju 5G ir LTE įrangos gamintoju, oficialiai gavusiu aukščiausio lygio saugumo įvertinimą  ()

Pirmoji Europoje saugumo bandymų laboratorija DEKRA, akredituota atlikti 3GPP Saugumo užtikrinimo specifikacijų (SCAS) testą, nustatė, jog „Huawei“ 5G RAN gNodeB ir LTE eNodeB tinklo įranga atitinka visus SCAS sertifikatui gauti reikalingus kriterijus. Po GSM Asociacijos (GSMA) anksčiau atlikto Tinklo įrangos saugumo užtikrinimo schemos (NESAS) audito ir išlaikyto 3GPP SCAS testo „Huawei“ tapo pirmuoju 5G ir LTE įrangos gamintoju, oficialiai gavusiu GSMA NESAS įvertinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot telekomunikacijų bendrovės „Huawei“ vadovo Baltijos šalyse Ricky Chen, NESAS schema telekomunikacijų industrijai suteikia objektyvių standartų rinkinį, yra pripažįstama pramonės atstovų, individualizuota, efektyvi, visiems atvira, tarptautinė ir nuolat tobulėjanti.

3GPP apibrėžtas saugumo testavimas, leidžiantis objektyviai įvertinti tinklo įrangos saugumo lygį, buvo atliktas po to, kai „Huawei“ 5G ir LTE infrastruktūros kūrimo bei gyvavimo ciklo procesai buvo audituoti. DEKRA laboratorijoje vykdyti bandymai su „Huawei“ 5G RAN gNodeB ir LTE eNodeB produktais apėmė bendrą ryšio ir oro sąsajos saugumą. Taip pat buvo vykdomas pagrindinis pažeidžiamumo testas, apimantis duomenų ir informacijos saugą, oro sąsajos šifravimą, vientisumo apsaugą, atsparumą bei „Fuzz“ tipo stabilumo bandymą, sistemai pateikiant nepalankius duomenis. Remiantis pateikta ataskaita, visi aukščiau išvardyti testai buvo šimtu procentų išlaikyti.

 

NESAS/SACS yra standartizuotas kibernetinio saugumo vertinimo mechanizmas, bendrai apibrėžtas GSMA ir 3GPP – dviejų telekomunikacijų industrijoje pirmaujančių ir standartus nustatančių organizacijų. Kuriant NESAS/SACS, buvo konsultuotasi su operatoriais, tinklo įrangos gamintojais, reguliuojančiomis institucijomis bei partneriais visame pasaulyje.

„Ši, būtent mobiliojo ryšio pramonei kurta schema suteikia grėsmių analizę, kritinių išteklių apibrėžimus bei saugumo užtikrinimo metodologiją ir bendruosius reikalavimus. Integruotame patikrinimo procese išvengiama fragmentiško vertinimo ir prieštaringų saugumo užtikrinimo reikalavimų skirtingose rinkose. Taip pat įsiklausoma į įvairių suinteresuotų šalių atsiliepimus, todėl vertinimas nuolat tobulėja su kiekvienu jo leidimu“, – pasakoja „Huawei“ atstovas R. Chen.

 

„Huawei“ tiki, kad pasitikėjimas yra paremtas faktais, kurie privalo būti patvirtinami, o įrodymo procedūros – paremtos bendrais principais. NESAS/SACS 5G tinklams suteikia būtent tokius standartus – individualizuotus, pripažįstamus pramonės atstovų, efektyvius, visiems atvirus, tarptautinius ir nuolat tobulėjančius. Kompanija aktyviai palaiko GSMA ir 3GPP plėtojamą standartizuotą saugumo vertinimą ir ragina pramonės atstovus plačiai priimti NESAS/SACS, siekiant skatinti tvarų vystymąsi pagal šiuos globalius standartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: