O galėjo „Tesla“ ir nebūti: vos po vieno pasivažinėjimo „Model S“ kompaniją panoro įsigyti tuometis „Volkswagen“ vadovas  ()

Dar 2018 metais Elonas Muskas norėjo „Tesla“ parduoti „Apple“ už 60 mlrd. JAV dolerių. Tąkart „Apple“ generalinis direktorius Timas Kukas net nesileido į derybas. Dabar paaiškėjo, kad „Tesla“ kompaniją norėjo įsigyti „Volkswagen“ koncernas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuometinis „Volkswagen“ vadovas Ferdinandas Piëchas, pasivažinėjęs „Model S“, buvo taip sužavėtas elektromobiliu, kad iškart panoro įsigyti įmonę.

Pasak „Manager Magazin“, Piëchas, netekęs Martino Winterkorno (tuo metu „Volkswagen“ generalinio direktoriaus, šiuo metu besislapstančio nuo teisingumo JAV po „dyzelgeito“ skandalo), taip pat Ulricho Hackenbergo (plėtros vadovo, kuris taip pat buvo priverstas išvykti dėl skandalo) bandė nusipirkti „Tesla“, tačiau Elonas Muskas pasiūlymo atsisakė.

Dar 2013 m. „Tesla“ buvo jauna, maždaug 10 metų amžiaus įmonė, tik pradedanti savo pirmąją masinę elektra varomų transporto priemonių gamybą. Tuo metu žaidimą keičiantis „Model S“ buvo parduodamas vos vienerius metus ir buvo gerokai pažangesnis už bet kurį kitą tuo metu rinkoje buvusį elektromobilį.

Senieji automobilių gamintojai nuo to laiko užpildė spragą ir mes pripratome prie „Tesla“ lyderio elektromobilių segmente, tačiau tada Kalifornijoje įsikūręs startuolis daugelį vertė stebėtis kompanijos sėkme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()