Įspūdingas JAV armijos pasiekimas: taip sunaikino automobilį, kad sumušė pasaulio rekordą (Video)  ()

Naujam JAV artilerijos rekordui pasiekti ir tiksliai pataikyti į taikinį prireikė vos trijų bandomųjų šūvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armijos išplėstinio nuotolio patrankų artilerijos (ERCA) ginklas, pasiekė ir sunaikino taikinį esantį net už 70 kilometrų, ir taip viršijo tiksliųjų smūgių pasaulio rekordą. Bandymui prireikė vos trijų šūvių. Testas vyko Yuma Proving Ground poligone, Arizonoje.

„Nemanau, kad mūsų priešininkai turi galimybę pataikyti į tikslą esantį už 70 kilometrų", - teigia brigados generolas John Rafferty telekonferencijoje, surengtoje iškart po sėkmingo bandymo.

Pirmosios dvi salvės buvo nesėkmingos, o trečioji – pataikė tiksliai į taikinį. Pirmasis smūgis nepataikė į taikinį dėl labai stipraus vėjo dideliame aukštyje, o antrasis smūgis patyrė techninės įrangos gedimą. Kariuomenė paaiškino, kad jie žinojo, jog šie pirmieji šūviai greičiausiai bus nesėkmingi, tačiau vis tiek juos atliko, kad pasitreniruotų kitiems šūviams.

 

ERCA patranka įmontuota į „M109A7 Paladin Integrated Management“ (PIM) savaeigę haubicą, kurios 39 kalibro ginklas buvo pakeistas į 58 kalibro, ir kuri buvo aprūpinta Raytheone pagaminta „Excalibur“ amunicija. Prireikė maždaug pusantrų metų bandymų ir analizių ar „Excalibur“ sviediniai gali atlaikyti sudėtingas oro ir aplinkos sąlygas.

 

„Mes dirbame tam, kad suteiktume JAV artilerijos pranašumą ir  viršenybę priešo atžvilgiu. Šis naujas bandymas yra didelis žingsnis pirmyn siekiant šio tikslo“, - teigia JAV armijos kovinės artilerijos sistemos programų vadovas pulkininkas Tony'as Gibbsas.

Video siužetas apie ERCA patranką:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(68)
(2)
(66)

Komentarai ()