Vienas keleivis užsakomajame skrydyje - tokie lengvi „Airbus A330 neo“ skraido retai  ()

Pandemija pasauliui pasiūlė daugybę keistenybių. Aviacijos pramonė buvo stipriai supurtyta, todėl pustuščių lėktuvų skrydžiai jau nestebina. Tačiau sausio 3 dieną iš Mančesterio pakilęs „Airbus A330 neo“ iš tikrųjų vykdė labai keistą skrydį - jame buvo vos vienas keleivis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir tikriausiai sakysite, kad tokių skrydžių pasitaiko. Iš tikrųjų, taip - būna skrydžių, į kuriuos atvyksta vos keli keleiviai. Yra buvę atvejų, kad oro linijos pardavė vos kelis bilietus, o lemtingą dieną į oro uostą atvyko vos vienas žmogus. Dažniau pasitaiko atvejų, kai didelę lėktuvo dalį užima viena keleivių grupė, kuri dėl įvairių priežasčių (atidėto skrydžio, pasikeitusių aplinkybių ar žioplumo) tiesiog neatvyksta į oro uostą.

Oro linijos, žinoma, įprastai stengiasi atšaukti nepelningus skrydžius, tačiau kartais to padaryti tiesiog neįmanoma. Kartais lėktuvui tiesiog reikia skristi, kad galėtų dirbti rytoj, tai kodėl nepaėmus vieno ar kelių keleivių? Be to, dar egzistuoja ir kiti oro linijų įsipareigojimai, susiję su oro uostų užimtumu, kroviniais ir net valstybinėmis institucijomis - kartais jos geriau skristi, nepriklausomai nuo keleivių skaičiaus.

 

Tačiau tas „Hi Fly“ oro linijų „Airbus A330 neo“ skrydis mėnesio pradžioje buvo daugiau nei neįprastas. „Hi Fly“ - tai užsakomųjų skrydžių oro linijos. Kitaip tariant, visi aukščiau išvardinti faktoriai, įprastai nulemiantys prastai užpildytus lėktuvus, šįkart netenka prasmės. Be to, A330 yra didelis lėktuvas - konkrečiai šis „A330 neo“ gerais laikais gali talpinti 371 keleivį.

Tai kas nutiko, kad vienas keleivis užsakomuoju „A330 neo“ skrido iš Mančesterio į Islamabadą? Na, Simpleflying.com į pasvarstymus, kas galėtų būti tas įtakingas keleivis, nesileidžia, bet tikriausiai aišku, kad tai nėra paprastas Pakistano pilietis. Kita vertus, Pakistano valdžia teigia, kad tai - tiesiog humanitarinis skrydis. Skrydį užsakė Pakistano oro linijos PIA, kurios Europoje nėra laukiamos, todėl jo negalėjo vykdyti pačios. Kitų oro linijų lėktuvai iš Jungtinės Karalystės Pakistane nelaukiami nuo gruodžio 22 dienos - šis sprendimas priimtas dėl naujos SARS-CoV-2 viruso atmainos, kuri išplito JK. Tačiau šįkart buvo padaryta išimtis - būtent tam vienam keleiviui.

 

Aišku, šio skrydžio kaina nėra atskleidžiama. Jis truko beveik 7,5 valandas. Keleivis sėdėjo verslo klasės salone - tikriausiai, kad būtų atskira vieta arčiau lėktuvo durų. Teigiama, kad keleivis buvo tiriamas ir COVID-19 neserga - atvykus į Pakistaną tyrimai buvo pakartoti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()