„LG“ skaidrūs OLED ekranai skinasi kelią į kasdienį gyvenimą – tai vartotojams suteiks absoliučiai naujas patirtis  ()

Nors skaidrūs ekranai jau kurį laiką yra prieinami, realaus pritaikymo buvo nedaug. Bet „LG Display“ turi keletą idėjų, kurios galėtų tai pakeisti ir pritaikyti šią technologiją kasdienybėje, ir kelis jos pavyzdžius pristatys netrukus prasidėsiančioje CES 2021 parodoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„LG“ jau yra pademonstravusi, kaip skaidrūs OLED ekranai galėtų pagyvinti lėktuvo saloną, rodyti kelionės informaciją metro traukinio lange ir net pasveikinti keliautojus ir pirkėjus, kai jie artėja prie stumdomų stiklinių durų.

Iš tiesų, metro traukinių ekranas bus vienas iš pavyzdžių, kuriuos Pietų Korėjos gamintojas pademonstruos šių metų „Consumer Electronics Show“ parodoje, kuri dėl dabartinės pasaulinės pandemijos vyks internete.

 

„LG“ turi keletą naujų idėjų, kaip pritaikyti skaidrių ekranų technologiją „objektams ir situacijoms, su kuriomis žmonės susiduria kasdien“.

„LG“ pagamino specialų rėmą, kuris įmontuotas lovos papėdėje ir kuriame yra 55 colių permatomas OLED skydelis. Vartotojas paspaudžia mygtuką ir ekranas pakyla nuo rėmelio, kad turinys būtų rodomas įvairiais kampais, o garsas sklinda iš įmontuoto rėmelio. „Smart Bed“ rėmas yra kilnojamas, todėl jis nebūtinai apsiriboja miegamuoju ir gali būti perkeltas į kitus kambarius.

Gamintojas mano, kad 55 colių permatomas OLED skydelis taip pat galėtų pagerinti valgymo patirtį, ir tai būtų saugos barjeras tarp darbuotojų ir klientų po pandemijos, neatrodydamas pernelyg įkyriai. Ne tik siūlydami informaciją apie valgiaraštį vietinėje valgykloje, bet ir laukdami, kol atvyks užsakymas, klientai ekrane galės žiūrėti vaizdo įrašus, filmus ar laidas (ar reklamas) ir net pamatyti, kaip jų patiekalai ruošiami.

 

„Skaidrus OLED ekranas yra technologija, kuri maksimaliai išnaudoja OLED pranašumus ir gali būti naudojama įvairiose kasdienio gyvenimo sferose, pradedant parduotuvėmis, prekybos centrais ir architektūriniu interjeru, baigiant autonominėmis transporto priemonėmis, metro traukiniais ir orlaiviais. Tai išaugs į naujos kartos ekraną, kuris gali pakeisti mūsų supratimą apie vaizdo atvaizdavimą", - teigė vyresnysis viceprezidentas ir komercinio verslo padalinio „LG Display“ vadovas Jong-sun parke.

Skaidrūs OLED ekranų demonstraciniai produktai bus rodomi virtualiame „CES 2021“, kuris vyks sausio 11–14 dienomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(4)
(31)

Komentarai ()