JAV laivynas prisistatė milijardų dolerių vertės ir niekam nereikalingų laivų? Sunku patikėti, kas pastaraisiais dešimtmečiais dedasi galingiausiame pasaulio laivyne

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Stebėtojas 2021-01-07 20:23
Dizaineriai, kada išmoksit atskirti dizainą nuo projekto? Iš vienos pusės yra gerai, kai bandoma sukurti kažką naujo. Taip gimsta naujos technologijos ir judama į priekį. Užsikonservavus "mums gerai ir taip, kaip yra", gali greitai pamatyti, kad kariauti nebeturi kuo. Tai, anaiptol, nereiškia, kad aš už karą. Geriau visai armijų neturėt ir tuos pinigus skirti tyrimams.
Evil Goku 2021-01-07 23:09
Žodis tarptautinis. https://en.wikipedia.org/wiki/Design
vanduo4 2021-01-08 15:49
Man tai kvepia eiline propaganda. Šie laivai buvo skirti greitam priartėjimui prie sausumos, raketų paleidimui tikslu sunaikinti oro gynybos sistemas, o tada ataka lėktuvais; Ir jų kūrimo laikotarpiu - tai buvo vieni pažangiausių laivų: aukštas nematomumo lygis, didelis greitis, naujos technologijos; Deja vėliau ištobulėjo radarų sistemos, o ypatingai trukdžių skleidimas (Rusijos nuopelnai). Gavosi taip kad nematomieji laivai ir patys nieko nemato, nes pas juos nėra langų, jie plaukia pagal radarų parodymus. Rezultatas JAV naujausių karinių laivų susidūrimai Viduržemio bei Kinijos jūrose su didžiuliais krovininiais laivais. Tai buvo tolygu apsurdui nepastebėti krovininio laivo priešais save ir atsitrenkti. Pravedus detalesnius tyrimus paaiškėjo, kad dėl GPS trukdžių, laivams būnant viduržemio jūroje, radarai roro jog jie yra Kaspijos jūroje. To kaltininkas - priešininkų radarai, o tai reiškia jog šitie laivai tapo nebeefektyvūs, bet tai dar nereiškia jog jie niekam tikę. Aišku naujos sistemos turi trūkumų, bet bent jau yra nuo ko atsispirti kuriant naujas tehcnologijas. Išvada: akivaizdu jog pasikliauti vien tik kompiuterio akimis negalima, nes niekada nežinai kokie priešininko pajėgumai.
HardAxe 2021-01-08 16:32
Įdomu kaip plaukia krovininiai laivai? Su jurlapiu? O gal tiesiog karinis laivas nebuvo įsijungęs AIS ir kitų AIS neskanavo?
Berserkas 2021-01-08 16:52
Pagal komposą
HardAxe 2021-01-08 17:14
taigi... taip ir įsivaizduoju šiandieninę pramoninę laivybą remiantis kompasu ir sekstantu. Tos avarijos įdėja buvo tokia, kad jeigu tu kamufliažinis karinis laivas su išjungtu AIS ir be radaro reflektoriaus, tai būk malonus nesimaišyk ant kelio.
Hmz 2021-01-08 19:14
: 1. daiktinės aplinkos projektavimas; 2. daiktų (dažn. pramonės gaminių) meninis konstravimas, jų estetinės išvaizdos kūrimas." Beje, dažnai žurnalus vadini magazinais? Tarptautinis žodis gi. Chemines medžiagas vadini substancijomis, o statybas - konstrukcija?
NekenciuReklamos 2021-01-09 02:33
zdz, sito straipsnio esme apie radaru pajegumus? jeigu taip, tai kokiu budu tie radaru pajegumai atsiliepia laivams esant uz horizonto linijos? O jeigu dar tie priesininku laivai turi raketas pajegias paleisti uz horizonto linijos, AR nuplyseliaiRuskiai gali sau leisti gynyba TIK iki horizonto linijos? Zdz, jau tiek daug kartu perskaitet apie Horizonto Linija, kad jau galit mazdau ysivaizduot kiek jinai yra svarbi netiketai atakai.
Evil 2021-01-09 10:40
daug kolūkiečių "design" verčia ir supranta tik kaip vaizdą, kad po tuo žodžiu yra ir tai kas "po kapotu" jiems jau per sudėtinga.