Svajonių būstas greičiau ir pigiau – moduliniai namai: kas yra modulinis namas, kiek trunka statyba ir svarbiausia – kiek kainuoja?  (2)

Tikriausiai susidūrėte su terminu „modulinis namas“. Sparčiai besikeičiančioje būsto rinkoje ir įsigalėjus naujoms technologijoms, tokioms kaip 3D spausdinimas, būsimi namų savininkai permąsto, kas apibrėžia namus, o statybininkai greitai keičia požiūrį į namų statybą. Viena iš šių technologijų yra moduliniai namai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra modulinis namas?

Ne, moduliniai namai nėra mobilieji namai ar poilsio transporto priemonės. Trumpai tariant, modulinis namas yra namas, susidedantis iš sekcijų arba modulių, kurie daugiausia yra pagaminti ne statybos vietoje, o tada pristatomi į ir baigiami montuoti planuojamoje namo vietoje.

Kuo skiriasi moduliniai namai ir surenkamieji namai?

Sąvoka „surenkamasis“ yra visuotinai vartojama apibūdinti pastatą, pastatytą iš sekcijų, kurios buvo pagamintos ne statybų vietoje. Daugeliu atvejų moduliniai namai taip pat laikomi surenkamaisiais, nes dauguma segmentų yra pagaminti ne vietoje.

Kaip statomi moduliniai namai?

Daugelyje modulinių namų bendrovių yra inžinerijos skyriai, kurie projektuoja namus kompiuterių programų pagalba (angl. Computer-Aided Design). Moduliniai namai nuo pat pradžių yra pagaminami gamyklos patalpose. Tačiau tai nėra konvejerinė gamyba. Statybininkai, naudodami šį modulinį statybos modelį, gali greitai sukurti specialius namus pagal individualius kliento užsakymus. Užbaigus modulius, jie gabenami į naują vietą, kur statybininkai juos surenka ir atlieka apdailą.

Ar moduliniai namai gali turėti rūsį?

 

Taip, gali. Rūsio pastatymas moduliniuose namuose yra labai paplitęs ir dažniausiai naudojamas įvairiais būdais. Kai kurie moduliniai namai pastatyti virš jau esamų rūsių (perstatant seną namą).

Kaip greitai moduliniai namai yra pastatomi?

Vienas iš pirmųjų klausimų apie modulinį namą yra toks, kaip greitai procesas gali būti baigtas. Palyginti su kai kuriais kitais įprastais namų statybos būdais, modulinius namus galima baigti maždaug 50% greičiau.

Namo statyba naudojant tradicines statybų technologijas gali užtrukti metus, o modulinius namus vietoje bus galima baigti per kelias savaites. Nereikia jaudintis dėl nenuspėjamų orų ar kitų problemų, kurios gali sulėtinti statybas, tai yra vieni iš greičiausiai pastatytų namų, kuriuos galite turėti.

Statant jau pagamintą modulinį namą iš modulių yra pašalinama 80% statybų darbų, lyginant su tradicinių namų statyba.

Ar moduliniai namai yra ekologiški?

Dėl supaprastinto proceso, naudojamo moduliniams namams kurti, statybininkai gali užtikrinti, kad jūsų namuose naudojamos medžiagos yra ekologiškai saugios ir tvarios. Statybos vietoje modulinis procesas leidžia tinkamai tvarkyti statybines atliekas.

 

Dėl projektavimo ir statybos proceso pritaikomumo gamintojams lengva įsigyti ekologiškų ir tvarių medžiagų. Moduliniai namai taip pat gali būti suprojektuoti taip, kad jų poveikis aplinkai būtų kuo mažesnis.

Ar moduliniai namai yra lengvai pritaikomi pagal poreikius?

Kai kurios modulinės statybos įmonės visame pasaulyje specializuojasi tam, kad klientai galėtų kurti daugiafunkcinius namus.

Neperžengdami ribų, modulinių namų savininkai gali pastatyti viską, ko tik pageidauja, kurdami namus, kurie gali būti biurai, darbo vietos, muzikos studijos, klasės ir net mokyklos.

Kiek kainuoja moduliniai namai?

Modulinis namų finansavimas yra lengvesnis ir pigesnis nei tradiciniai namai. Moduliniai namai yra ekonomiški ir  greitai pastatomi. Paprastai modulinio namo vidutinė kaina bus 15% mažesnė nei panašaus dydžio namo, kuris pastatytas naudojant tradicinius metodus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(10)
(8)

Komentarai (2)